Kısayol oluşturan virüs. Yardım lütfen.

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Maalesef bilgisayarıma virüs bulaştı. nasıl bulaştığını şöyle söyliyim. Flash diskimi taktığım bir laptoptan bulaşmış olmalı. Durum tam olarak şöyle; flash diski açtığımda flash'ın kısayolu karşıma çıkıyor. ve kısayola giremiyorum. görünüm seçenekleri ile falan uğraştığımda dosyalarımı görüp kurtardım, sonrasında diski biçimlendirdim ama bir türlü kurtaramadım virüsten. diski çıkarıp takınca yine bulaşıyor bu virüs. bilgisayarımda webroot var full sürüm ama bir işe de yaramıyor. viürüsü görüyor uyarı veriyor ama hedef bulup herhangi bir işlem uygulayamıyor.

Bir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekürler.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer kendi bilgisayarında biçimlendirdikten sonra flash belleği çıkarıp takınca yeniden görünüyorsa virüs bilgisayarına da bulaşmış demektir. Kaspersky İnternet Security 2017 deneme sürümü indir daha sonra bilgisayarı taratmaya başla unutma virüsü bulursa hangi dosya olursa olsun silecektir. Önemli olan dosyalarına da bulaşmış olabilir. Malwarebytes birde bunu indir onla da tarat.

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için kaspersky 2017 indirdim. virüsü buldu sildi. çok ağır program olduğu için bilgisayarı bayağı yavaşlatıyor diye kaldırdım programı. şuan da sorun yok ama kalıma takılan tek bir şey var. şimdi bilgisayarı açtığımda 2 tane not defteri çıkıyor desktop.ini diye yazılar şöyle
1.si

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787

2.si
[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787

bu nedir acaba ? birde virüs windows dosyalarıdan birine girmiş o dosyayı antivirüs sildi attı :D bi sorun olur mu ?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimal ile silinen dosyanın sonucunda bu hatayı alıyorsunuz. Gelen dosya direkt açılıyor mu veya sadece masaüstüne gelip soluk şekilde duruyor mu? Eğer masa üstüne gelip soluk şekilde duruyorsa Denetim Masası > Klasör Seçenekleri bölümüne girip "Görünüm" sekmesini açın ve bu ekrandaki Gizli dosya ve klasörleri gösterme seçeneği ile Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneklerini işaretleyin.

2. Olarak  CCleaner programını indirin ve tam tarama yapın bu sistemdeki gereksiz çöp olan dosyaları silecektir. Program için >> TIKLAYIN

3. Olarak kayıt defterinizde ki sorunları bulup onaran programı indirin ve onarın eğer her hangi bir hata ile karşılaşırsanız yapılan değişiklikleri geri al a basınız. Program için >> TIKLAYIN (Eğer ilk veya 2. aşamada sorun düzeldi ise bunu yapmanıza gerek yok)

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sadece not defterinde açılıyor. 2 tane peşpeşe pc her açıldığında yapıyor. ccleaneri hep kullanıyorum. pc de malwarebytes var. 3. adımda verdiğiniz programı malwarebytes temizledi. kurdurtmadı. içinde trojan varmış :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri