Klavye önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar %60 bir klavye alacağım modeli belirledim almadan önce şunu sormak istiyorum şimdi benim amacım hem oyun oynamak hem de yazılım yazıyorum şimdi benim alacağım klavye %60 klavye şimdi %60 klavye alırsam hem oyun hemde yazılım yazabilir miyim bir sıkıntı olur mu bu klavye ?  nedir fikriniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılım işlerinde harf karakterler kadar özel karakterler ve sayılar kullanılır. %60 klavyelerde bu karakterleri yazabilmeniz biraz zaman alır. Sebebi sayısal tuşlar, F tuşları ve özel karakter tuşları tek bir tuşa atanmış durumda. Örnek olarak klavyede 1 tuşu hem 1 yazmak hem ! işareti hem de F1 olarak görev görüyor.

KS

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılım işlerinde harf karakterler kadar özel karakterler ve sayılar kullanılır. %60 klavyelerde bu karakterleri yazabilmeniz biraz zaman alır. Sebebi sayısal tuşlar, F tuşları ve özel karakter tuşları tek bir tuşa atanmış durumda. Örnek olarak klavyede 1 tuşu hem 1 yazmak hem ! işareti hem de F1 olarak görev görüyor.
Tavsiyeniz nedir hocam 104 tuşlu almak istemiyorum zaten var ve çok yer kaplıyor ? ne almalıyım hem oyun hem yazılım için ?

KS

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet bu ürün KAILH markasının Optik BOX anahtarlarını kullanıyor alınabilir bir TKL ürün.

Bütçeniz nedir bilmiyorum ama bende Redragon K587-PRO TKL bu ürünü öneririm.

uğur hocam attığınız ürün çok güzelde tek sıkıntısı şu mavi switch ben artık linear yani kırmızı veya siyah almak istiyorum daktilo gibi tak tak sinir etti o yüzden ben size bütçemi soylim benim bütçem 600-750 tl arası optik tkl almak istiyorum sayın hocam

KS

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Optik anahtarlarda ses daha azdır. Yani standart bir mavi anahtar ile optik mavi anahtar aynı sese sahip değil. Redragon K587 Pro Optical Blue Switch Mechanical Keyboard Review şunu bir izleyin ses sizin için iyiyse alabilirsiniz.

hocam fazla birde bu clicky olduğu için istemiyorum sizin tavsiyniz var mı dediğim özellikte bu klavye linear olsa almıştım bile

ugur.gozaydin' Alıntı:
Optik anahtarlarda ses daha azdır. Yani standart bir mavi anahtar ile optik mavi anahtar aynı sese sahip değil. Redragon K587 Pro Optical Blue Switch Mechanical Keyboard Review şunu bir izleyin ses sizin için iyiyse alabilirsiniz.

mesela buda var kararsız kaldım sanırım biraz araştırma yapmam gerekecek
https://tr.aliexpress.com/item/3305...7558#152_668#3164#9976#758_668#3468#15608#101

KS

Hyperxdiwu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İlk attığınızı alabilirsiniz. Bu son attığınızın markasını hiç duymadım.

Uğur hocam çok teşekkür ederim kararımı verdim 2 sorum var cevapladıktan sonra konuyu kitler misiniz teşekkürler bu arada
1- %60 Klavye alsam genede yazılım yazılmaz mı
2- yazılım yazacağım zaman 104 tuşlu mekanik klavye var onu kullanıyorum diyorum nasıl fikir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
60% klavye ile yazılım işi yapılmaz demedim sadece 1 tuşta 3 işlev olduğundan dolayı azıcık zaman kaybı oluşur dedim.

1. sorunuzun cevabı ise olur sorun yok mantıklı bencede.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri