Klavyede Elektrik Kaçağı Olur Mu ?

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Statik enerji ile dinin ne alakası var, Tamam herşeyin başı besmele dua'da evde topraklama değeri düşükmuş.
güzel kardeşim biraz eğlenemyelim mi bizde şaka yapıyoruz ama bunuda olma ihtimali var yani sıguyfvhobıdjoskplghğşsdf,

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
güzel kardeşim biraz eğlenemyelim mi bizde şaka yapıyoruz ama bunuda olma ihtimali var yani sıguyfvhobıdjoskplghğşsdf,
Kardeşim din konusu eğlenecek bir durum değildir din konusu şakaya da gelmez kendini toparlamayı öneriyorum sana '' Din Konusunda Şaka Yapmasan '' Sevinirim.

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Kardeşim din konusu eğlenecek bir durum değildir din konusu şakaya da gelmez kendini toparlamayı öneriyorum sana '' Din Konusunda Şaka Yapmasan '' Sevinirim.
güzel kardeşim ben dinle dalga geçmiyoeum adamın durumuyla alakalı şaka yapıyorum

bunu anlasan zaten bana böyle bir cümlede kuramzdın

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Evin topraklaması baya bir düşük kardeşim, Biran önce bakmanız gerektir bu duruma Allah korusun ileride '' Elektrik çarpması ve yangına '' sebeb olabilir.
hocam evet bende bi tane akım korumalı priz var. onu topraklaması olan prize(sözde tabi) taktığım zaman topraklama ledi hafif yanıyor, tam yanmıyor. ev sahibine söylemiştim yeni bir topraklama çubuğu çakmışlar ama yine de bir çözüm olmamış.

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
hocam evet bende bi tane akım korumalı priz var. onu topraklaması olan prize(sözde tabi) taktığım zaman topraklama ledi hafif yanıyor, tam yanmıyor. ev sahibine söylemiştim yeni bir topraklama çubuğu çakmışlar ama yine de bir çözüm olmamış.
sen benim taktiği uyguladın mı ?

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62

Bi elektirk tesisatçısının gelip bakması en doğru çözüm olur agacım. Hem fiyat çıkartır hem sorunu söyler. Genelde kazık çakma değilde büyük tepsi gibi plakalar kullanılıyor bu iş için. Yüzey alanı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
hocam yaşadığım yerde adam akıllı işi bilende yok ki adam topraklama değerini ölçmeyi bilmiyor.

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Prizden Topraklama Ölçümü

Faz – nötr ve nötr, nötr – toprak ve faz – toprak arası ölçümler avometre yardımı ile dikkatli bir şekilde kontrol edilir, çıkan ölçüm sonuçlarına göre prizin ve tesisatın topraklama ölçümü yapılır.

Topraklama Ölçüm Değeri Kaç Olmalı

Genel kullanım alanında 10 ohm değeri uygun kabul edilebilir olsa da fabrika topraklamaları, tesisat topraklamaları gibi yüksek risk grubuna ait yerlerde topraklama ölçüm değeri 5 ohm hatta bazen 2 ohm değerinin altında tutulması gerekmektedir.

Çağıracağın ustaya bunu göster :D Yanına bi multimetre alsın ve direnç değerlerini okusun.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Konuyla belki alakalı olabilir yinede bi öneri. Çıplak ayakla bir müddet toprağa basarsanız belki düzelebilir ek olarak sağlık olarak fayda sağladığını biliyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri