Klavyeme soda döküldü yavaş basıyor ve takılıyor ne yapmam lazım ?

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Dün klavyeme meyveli soda döküldü ama sorunum tam çözülmedi önce tuşlar basmaya basmıyordu sonra 4-5 saat bekleyince düzeldi basmaya başladı ama bu seferde soda dökülen yerler çok ağır basıyor veya bazıları takılıyor klavyem hyperx elite alloy rgb switchin içini nasıl temizleyebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim yoksa gene bi ton masrafa girmek zorunda kalcam :(

Tüm vidaları söktüm ama hala 2 ye ayrılmıyor çok zorlarsam kırıcam gibi duruyor bide switchleri sökücek bişey gözükmüyor arkadan çıkarsam bile plakayı nasıl temizlicem switchin içini

IMG20221013204843.jpg
IMG20221013204833.jpg
IMG20221013204753.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Eğer mümkünse klavye üzerindeki parçaları sökebildiğiniz kadar sökün. Tiner ne kadar çok alana temas ederse ve sizin erişiminiz ne kadar çok olursa temizlik olayı o kadar hızlı ve kolay olacaktır. Tiner elektronik parçalara zarar vermeyeceği ve kuruması kolay olduğundan en etkili yöntem. Ayrıca elinizde eski ama ucu yumuşak diş fırçası varsa yüzeyi çok baskı uygulamadan özellikle sodanın temas ettiği alanı fırça yardımıyla temizleyin.

Switch'in içine / üzerine dökme işe yarayabilir fakat tam anlamıyla temizlemeyebilir. Yine de deneyimleyebilirsiniz.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Klavyeyi komple ayır. Sabunlu su yap klavyeyi içine sok temizle. Sonra hemen çıkar saç kurutma ile suyu kurut. Su süzülecek şekilde bir yere bırak 1 2 günde öyle kalsın kendi kurusun tamamen sonra topla kullanmaya devam et.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Klavyeyi komple ayır. Sabunlu su yap klavyeyi içine sok temizle. Sonra hemen çıkar saç kurutma ile suyu kurut. Su süzülecek şekilde bir yere bırak 1 2 günde öyle kalsın kendi kurusun tamamen sonra topla kullanmaya devam et.
Ya sorun şu ayrılmıyor yada ben ayıramadım baya sertti kırılır diye aşırı zorlamadım ki ayırmama gerek var mı bilmiyorum zor basan switchleri çıkarıp temizlesem yeterdi ama switch çıkarıcak apartım yoktu bir videonun gazına gelip çıkarmayı denedim düz uçlu tornovidayla ama yanlardan kalksada tamamen çıkmadı ve sonrasında tuş bozuldu

bahsettiğim video:

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Devre temizleyici kullanmanız daha sağlıklı olabilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri