Komple Sistem Yeniliyorum Gelin Beraber Dizelim!

EfeUzm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim oruç tutan kardeşlerimin Allah (c.c) oruçlarını kabul etsin inşallah, Normalde benim çok fazla sistem konum olur fakat bu sefer hem iş hem oyun bilgisayarlarımı sattım ve tamamen güzel bir sistem kurmak istiyorum öncelikle sistem tamamen 1080p FPS oyunlarına göre ve görselliğe odaklı olacak genelde Valorant, Apex Legends ve CSGO oynuyorum güzel singleplayer çıktığında onları da oynuyorum fakat çok az oynadığım için 2K monitör vs düşünmüyorum genel olarak FPS oyunlarına odaklıyım bunun için "İntel / AMD" işlemciler önerebilirsiniz piyasa hakkında gerçekten çok bilgim yok bu konuda öneriye ihtiyacım var ekran kartı kısmında "NVIDIA" olmalı kesinlikle 3070 Ti veya 3080 almak istiyorum sıfır almak mantıklı değil ikinci el olarak temiz KFG tam olarak alabilirim, PSU kısmında 750W işimi görecektir diye düşünüyorum "Full Moduler" olması tabiki de benim işime daha çok yarar. RAM, Soğutucu, M2 SSD, Kasa ve Anakart konusunda fikirlerinizin hepsine açığım sadece belirli başlı şeyler belirtmek istiyorum M2 SSD hızlarının en az 3500 O / 3600 Y olması veya daha yüksek olması ve 1 TB olması önemli benim için. Soğutma konusunda kule tipi değil sıvı soğutma 360 mm ARGB olması yeterli kalan parçaları ister F/P ister sağlam kaliteli parça olarak önerebilirsiniz. Son olarak temel iki şeyden bahsedeyim ilk olarak bu sistemi full beyaz yapmak istiyorum fakat çok pahalı olacak gibi hissediyorum bu konuda yardımınıza da ihtiyacım var fikir olarak ve parça önerisi olarak olursa belki bir kaç parçayı beyaz yaparız kalanı siyah kalır sonradan upgrade ederim ya da komple siyah problem değil bu tabi ki ikinci olarak bütçemden bahsedeyim 30K bütçem var duruma göre tabi ki 1-2K daha çıkabilirim problem yok.

Dipnot: Önerdiğiniz ve emin olduğumuz her sağlam parça için aşağıda ki boşlukları doldurup konuyu düzenleyeceğim.

Dipnot 2: Mousepad önerisi ve Kulaklık önerisi olarakta yıllarca hep "Control" mousepad kullandım artık "Speed" mousepad kullanmak istiyorum Kulaklık olarakta FPS oyunlarında sağlam ses kasacağım Wireless model arıyorum bunun içinde öneri yaparsanız çok sevinirim.

Dipnot 3: Kulaklık ve Mousepad toplam bütçeye dahil değildir ayriyeten alacağım onları.

Sistem ;

İşlemci :
Anakart :
Ekran Kartı :
RAM :
M2 SSD :
Sıvı Soğutma :
Kasa :
PSU :

Ekipmanlar ;

Monitor : Alienware 24.5" 360 Hz 0.5 ms Fast IPS (OK!)
Klavye : Steelseries Apex Pro TKL (OK!)
Mouse : Logitech G Pro X Superlight (OK!)
Kulaklık :
Mousepad :
İşlemci: İ5 12400F 3300₺
Anakart: Asus Tuf gaming b760m plus wifi 4300₺
Ekran kartı: Asus 3060ti white edition12.000₺
Ram: Adata xpg spectrix d55 2100₺
M2 SSD: Seagate firecuda 1tb (okuma yazma hızı baya iyi, itopyadan al) 2100₺
Sıvı soğutma: Asus Tuf gaming LC 240 (bence 120mm bile yeter) 3268₺
Kasa: Asus Tuf gaming GT301 2900₺
PSU: Cooler master MWE 80+ Gold 2930₺

Toplam 33k yapıyor. Bir iki parçayı revize edip 31k gib bir paraya çözersin çok güzel kankam.

zeck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
M2 ssd:https://ty.gl/9ec6j206jo
İşlemci :ryzen 5 5600x
Anakart:https://ty.gl/b9ur9n1t9o
Ekran kartı :rtx 3060ti
Sivi sogutma: https://www.tekramarket.com/urun-detay/BSCA-595?ref=akakce&v=1.63.8
Ram: n11'den G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK 32 GB (2x16) DDR4 4000 MHz CL18 Ram seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Psu: NZXT C750 PA-7G1BB-EU 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı 2.386,55 TL yerine 2.291,05 TL
Kasa https://www.incehesap.com/cooler-ma...d-tower-kasa-fiyati-61228/?ref=akakce&v=1.2.6

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
İşlemci: İ5 12400F 3300₺
Anakart: Asus Tuf gaming b760m plus wifi 4300₺
Ekran kartı: Asus 3060ti white edition12.000₺
Ram: Adata xpg spectrix d55 2100₺
M2 SSD: Seagate firecuda 1tb (okuma yazma hızı baya iyi, itopyadan al) 2100₺
Sıvı soğutma: Asus Tuf gaming LC 240 (bence 120mm bile yeter) 3268₺
Kasa: Asus Tuf gaming GT301 2900₺
PSU: Cooler master MWE 80+ Gold 2930₺

Toplam 33k yapıyor. Bir iki parçayı revize edip 31k gib bir paraya çözersin çok güzel kankam.
Bir önce ki mesajınız dahil toplu cevap vereyim hocam kafamda ki düşünce tamamen şu ileride upgrade yapabilirim sisteme belli olmaz bütçeme göre değişir bu fakat 30K param varken i5 almam ryzen dururken RAM konusunda o modeli pek bilmiyorum o yüzden yorum yapamam m.2 SSD olarak samsung almayı tercih ederdim ama önerdiğiniz model de iyi olabilir araştırmam lazım, Önerdiğiniz sıvı soğutma muhtemelen işlemciye göre olduğu için yorum yapmıyorum performansını da bilmiyorum. Kasa ve PSU o meblaları hak etmiyor asla ki Kasa görsel olarak gözümde sıfır PSU olarak ta sharkoon ss zero gold modelini daha önce kullanmıştım onu tercih ederim. Genel olarak sistem de beyaz parça sadece ekran kartı var görsellik kısmını es geçip performans kısmına bakarsak eğer bu sistem 30K etmez o paraya değmeyecek bir sistem 1080p odaklıyım evet FPS oyuncusuyum ama singeplayer oyunlar da oynayacağım bütçem şuan ekipmanlar ve kasanın kendisine gidiyor ileride Allah nasip ederse eğer güzel bir 2K monitör de alıp 2K güzel oyunlar oynayabilirim ama şuan için bütçemi buna göre hesapladım.

M2 ssd:https://ty.gl/9ec6j206jo
İşlemci :ryzen 5 5600x
Anakart:https://ty.gl/b9ur9n1t9o
Ekran kartı :rtx 3060ti
Sivi sogutma: https://www.tekramarket.com/urun-detay/BSCA-595?ref=akakce&v=1.63.8
Ram: n11'den G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK 32 GB (2x16) DDR4 4000 MHz CL18 Ram seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Psu: NZXT C750 PA-7G1BB-EU 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı 2.386,55 TL yerine 2.291,05 TL
Kasa https://www.incehesap.com/cooler-ma...d-tower-kasa-fiyati-61228/?ref=akakce&v=1.2.6
Hocam kasa güzel anakart'ta gayet ideal ram'ler daha iyisi seçilebilir psu sharkoon ss zero daha iyi diye biliyorum, Sıvı soğutmayı araştırmam lazım not aldım ssd'de gayet hızlı gözüküyor umarım gerçekten o değerleri veriyordur araştıracağım not aldım. Ekran kartı ve işlemci maalesef yetersiz benim için teşekkürler öneriniz için.

zeck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
O zaman şöyle güncelleme yapayım
M2 ssd
Anakart
İşlemci
Ram
Psu bu arada kendimde bunu kullanmaktayim
Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı 2.749,00 TL yerine 2.639,04 TL
Kasa ve sıvı soğutma gene aynilari olabilir
Ekran kartı
Bu şekilde 33k falan topluyor bana göre baya güzel bir gelecek yatırımi olabilir tabiki tercih senin ileriki süreçte sadece ekran kartı satılıp 4070ti falan olursa baya sağlam güncel bir PC olur

Bir önce ki mesajınız dahil toplu cevap vereyim hocam kafamda ki düşünce tamamen şu ileride upgrade yapabilirim sisteme belli olmaz bütçeme göre değişir bu fakat 30K param varken i5 almam ryzen dururken RAM konusunda o modeli pek bilmiyorum o yüzden yorum yapamam m.2 SSD olarak samsung almayı tercih ederdim ama önerdiğiniz model de iyi olabilir araştırmam lazım, Önerdiğiniz sıvı soğutma muhtemelen işlemciye göre olduğu için yorum yapmıyorum performansını da bilmiyorum. Kasa ve PSU o meblaları hak etmiyor asla ki Kasa görsel olarak gözümde sıfır PSU olarak ta sharkoon ss zero gold modelini daha önce kullanmıştım onu tercih ederim. Genel olarak sistem de beyaz parça sadece ekran kartı var görsellik kısmını es geçip performans kısmına bakarsak eğer bu sistem 30K etmez o paraya değmeyecek bir sistem 1080p odaklıyım evet FPS oyuncusuyum ama singeplayer oyunlar da oynayacağım bütçem şuan ekipmanlar ve kasanın kendisine gidiyor ileride Allah nasip ederse eğer güzel bir 2K monitör de alıp 2K güzel oyunlar oynayabilirim ama şuan için bütçemi buna göre hesapladım.

Hocam kasa güzel anakart'ta gayet ideal ram'ler daha iyisi seçilebilir psu sharkoon ss zero daha iyi diye biliyorum, Sıvı soğutmayı araştırmam lazım not aldım ssd'de gayet hızlı gözüküyor umarım gerçekten o değerleri veriyordur araştıracağım not aldım. Ekran kartı ve işlemci maalesef yetersiz benim için teşekkürler öneriniz için.
Bu arada kendi ram larimi tavsiyede bulundum

SSD gerçekten o değerleri veriyor şuan piyasada KC3000 ve fury renegade baya iddaali SSD ler..sıvı soğutmanin 3 fanlisini yakın arkadaşıma aldık..memnun gayet o yüzden öneride bulundum 2 fanlisini

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
O zaman şöyle güncelleme yapayım
M2 ssd
Anakart
İşlemci
Ram
Psu bu arada kendimde bunu kullanmaktayim
Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı 2.749,00 TL yerine 2.639,04 TL
Kasa ve sıvı soğutma gene aynilari olabilir
Ekran kartı
Bu şekilde 33k falan topluyor bana göre baya güzel bir gelecek yatırımi olabilir tabiki tercih senin ileriki süreçte sadece ekran kartı satılıp 4070ti falan olursa baya sağlam güncel bir PC olur

Bu arada kendi ram larimi tavsiyede bulundum

SSD gerçekten o değerleri veriyor şuan piyasada KC3000 ve fury renegade baya iddaali SSD ler..sıvı soğutmanin 3 fanlisini yakın arkadaşıma aldık..memnun gayet o yüzden öneride bulundum 2 fanlisini
SSD listeme ekledim gerçekten güzel SSD fiyatına göre, PSU zaten benim bahsettiğim PSU gerçekten F/P ürün diyebiliriz sistemin böyle 33K olması ideal gibi duruyor kalan parçalara daha detaylı bakmam lazım teşekkür ediyorum.

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Motherboard : ASUS ROG STRIX B550-A Gaming AMD AM4 DDR4 ATX

CPU : AMD Ryzen 7 5800X3D 8 Core 3.40 GHz AM4

GPU : ASUS RTX 3080 ROG STRIX White Edition 320 Bit GDDR6X 10 GB

RAM : Corsair Vengeance RGB PRO SL 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16

M.2 SSD : Kingston Fury Renegade 1 TB (7300-6000MB/s) PCIe 4.0

Liquid Cooling : Lian Li GALAHAD 360 White 360 mm

Case : Corsair iCUE 4000X RGB ATX

PSU : Sharkoon SS-COOLZERO 750W 80+ Gold Full Moduler

Böyle bir beyaz sistem denedim sizce fiyatına değer mi? Ekran kartı ikinci el kfg tam şeklinde olacak kalan parçalar sıfır alınacak.

zeck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34

Böyle bir beyaz sistem denedim sizce fiyatına değer mi? Ekran kartı ikinci el kfg tam şeklinde olacak kalan parçalar sıfır alınacak.
Sıfırdan kurduğunuz için ben olsam benim tavsiye ettigime yonelirdim..çünkü nihayetinde ddr5.anakartlar aynı rakam ve daha güçlü.ama tabiki tercih sizin..ben kendim ddr4 kullanıyorum ve 5800x3d hepimizin hayali..ancak mantık çerçevesinde baktığımız zaman misal 7600x daha güncel ve biraz daha güçlü bir işlemci denebilir ve fiyatı daha ucuz..diğer seçtiğiniz ekipmanlarda başarılı ama kasada cooler master td500 aynı fiyatken ben tercihimi bu yönde kullanırdım.beyaz versiyonuda mevcut .. arkadaşima beyaz rengini aldık..ekran kartı çok güzel bende şuan aynı ekran kartına bakıyorum sistemim beyaz olmasada görseli çok hosuma gitmişti..sarı sitede denk geldim 2.el bir tane vardı şehrimde..genede karar sizin tabiki bizler sadece öneride bulunuruz

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053

Değmez 3080 alma beyaz 4070ti al

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
şöyle bir şey yaptım. Ekran kartı olarak 3080'in 1080p sistem için abartı olduğunu düşünüyorum bence 3070 bile yeterli olacaktır fakat iki tarafın da gönlü olsun 3070 ti olsun

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Sıfırdan kurduğunuz için ben olsam benim tavsiye ettigime yonelirdim..çünkü nihayetinde ddr5.anakartlar aynı rakam ve daha güçlü.ama tabiki tercih sizin..ben kendim ddr4 kullanıyorum ve 5800x3d hepimizin hayali..ancak mantık çerçevesinde baktığımız zaman misal 7600x daha güncel ve biraz daha güçlü bir işlemci denebilir ve fiyatı daha ucuz..diğer seçtiğiniz ekipmanlarda başarılı ama kasada cooler master td500 aynı fiyatken ben tercihimi bu yönde kullanırdım.beyaz versiyonuda mevcut .. arkadaşima beyaz rengini aldık..ekran kartı çok güzel bende şuan aynı ekran kartına bakıyorum sistemim beyaz olmasada görseli çok hosuma gitmişti..sarı sitede denk geldim 2.el bir tane vardı şehrimde..genede karar sizin tabiki bizler sadece öneride bulunuruz
Yorumunuz için teşekkür ederim bunu bir düşünüp değerlendireceğim.
4070 ti daha ucuz 3080 sifiri 25k 4070ti 20k
Ben ekran kartını sıfır almayacağım hocam sağlam temiz kfg tam ikinci el alacağım ama 4070 Ti çok üst seviye değil mi gerek var mı?
şöyle bir şey yaptım. Ekran kartı olarak 3080'in 1080p sistem için abartı olduğunu düşünüyorum bence 3070 bile yeterli olacaktır fakat iki tarafın da gönlü olsun 3070 ti olsun
Sistem güzel duruyor hocam SSD olarak Kingston Fury Renegade 1 TB kasanın da beyazı varsa tadından yenmeyecek bir sistem. 3080 konusunda şöyle diyim bütçem şuan tamı tamına yettiği için ikinici bir 2K veya 4K monitöre bütçem yok alırsam ancak ileride alabilirim o yüzden 3080 koydum sisteme.

zeck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
7600
7600x am5 soketli bu paylaştığıniz anakart ise am4

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
7600

7600x am5 soketli bu paylaştığıniz anakart ise am4
hahaha haklısınız, onun yerine
olabilir

hahaha haklısınız, onun yerine
olabilir
ya da bütçede sorun olmazsa
en mantıklı olan olacaktır

zeck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
İşte bende onu demek istedim 7,5 k ona verileceğine 7600x alıp gigabyte b650 am5 soketli ddr5 anakart alırım parada cebimde kalır

Geleceğe yatırım oluru

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
İşte bende onu demek istedim 7,5 k ona verileceğine 7600x alıp gigabyte b650 am5 soketli ddr5 anakart alırım parada cebimde kalır

Geleceğe yatırım oluru
Dediklerinizi değerlendireceğim hocam teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri