Yardım Kriz Gecirmelik Çökmeler

vku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uzun zamandir yaşıyorum ama son zamanlarda iyice delirmelik noktaya geldim
İ9 14900kf
MSI z790-s wifi
4070 MSI ventus 3x
2x Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 6000mhz CL36
Samsung 990 PRO ssd

Msi MAG a850gl power sup
Donanım bu şekilde
Memtest ile ramleri, Samsung magic ile SSD yi kontrol ettim sıkıntı yok , birkaç bios yazılımı kullandım hepsinde aynı ,oc kapalı veya açık farklı şekillerde denedim.
Ama Windows 11 kurarken bile mavi ekran ( farklı farkli mavi ekran kodlari veriyor)veya direk yeniden basliyor , Windows açık iken uygulamalr.kapaniyor veya mavi ekran veriyor , işlemci serisi ile ilgili sıkıntı var diye en son microcode yazılımı olan biosları denedim aynı. Ne yapacağımı bilemedim.

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Donanımsal olarak parçalar da her hangi bir arıza yoksa sorunun işlemci ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Aynı şekilde günlük kullanımda AM4 sistemde Win.11 de çok sık mavi ekran hatası aldım. Photoshop proğramı açıkken windows arkada güncelleme yaparsa Pc donuyor ve mavi ekran veriyor, başka proğramlar açıkken de aynı sorunu yaşadım, sorunu bu şekilde çözdüm :
- Öncelikle uzun süre bekleyen format için kullandığım Usb belleği değiştirdim.
-Windows 11 dosyasını sıkıntısız indirmek için : Modemi kapatıp açarak bağlantı hızımı yeniledim Wifi ye bağlı olan cihazları kapattım.
-Microsoftun sitesinden Win.11 24H2 Paketini Usb belleğe indirdim.
-Format atmadan önce Biosun Overcloc ayarını kapattım standarta geri aldım.
- Formatı kasanın ön panelinden atmadım kablo ve soket bağlantılarında sorun olabilir diyerek kasa arkasından direk Anakart girişinden attım.
-Format attıktan sonra Windows retail key ile etkinleştirdim çünkü etkinleştirme yapmayınca crack yada başka bir proğramla yasal olmayan etkinleştirme yapılınca yine mavi ekran veriyor.
-Güvenlik duvarı ve virüs korumasını kapatıp Driverleri yükledim bazen güvenlik duvarı açıkken driver eksik yükleniyor mavi ekran hatasına sebep oluyor.
-Formattan sonra Windowsu kendim manuel olarak güncelleyip güncellemeri kapattım, uyku modu ve sistemin hızlı açılması için hazırda bekletme seçeneğini kapattım.
Bu adımlardan sonra hiç mavi ekran hatası almadım hatta sistem boştayken sıcaklık değerlerim bile düştü.
sıcaklık değeri.jpg

KS

vku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevabın için teşekkür ederim.Birkactane USB ve Windows imajı indirdim buna 24h2 dahil , az önce tekrar birsekilde kurdum, driver kurarken veya SFC /scannow komutu çalışırken mavi ekran hatası verdi yine

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Cevabın için teşekkür ederim.Birkactane USB ve Windows imajı indirdim buna 24h2 dahil , az önce tekrar birsekilde kurdum, driver kurarken veya SFC /scannow komutu çalışırken mavi ekran hatası verdi yine
Windowsu kurduktan sonra Driver kurarken hata alıyorsanız : M2 SSD de sorun yoksa problemi yazılımsal olarak çözmeniz kolay. Aygıt yöneticisinde kurulamayan ünlem işaretli Driver gözüküyor mu onu kontrol edin varsa üzerine sağ tıklayarak 2-3 defa otomatik olarak kurmaya çalışın aynı işlemi yaptıktan sonra Windows update kısmına uygulayın eksik varsa bulup güncelliyor, diğer yöntem güncelleme için anakartın kendi proğramını kullanıyorsanız onu kullanmayın dosyaları kendi sitesinden tek tek indirip deneyin. Mavi ekran sorunu ucu açık bir konu ihtimalleri tek tek eleyerek çözmek daha mantıklı biraz zaman alıyor uğşratıyor ama yapıcak birşey yok.

KS

vku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ünlem işaretleri yok, bir kaç denemede tüm driverlari kurdum, kurtarma yaparken bile baslagic onarmayi yapamıyor
Donanımsal olarak sizin aklınıza ilk SSD mi var yoksa başka ne olabilir?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ünlem işaretleri yok, bir kaç denemede tüm driverlari kurdum, kurtarma yaparken bile baslagic onarmayi yapamıyor
Donanımsal olarak sizin aklınıza ilk SSD mi var yoksa başka ne olabilir?
SSD Bios Boot kısmında 1. sırada olmayabilir ya da sorunlu olabilir. Uefi destekli GPT sisteminiz de eski Ssd Hdd varsa Mbr olarak çalışyorsa bundan olabilir. Açılışta Bios hatanız vardır gözden kaçırabiliyor olabilirsiniz. Psu soketlerini de kontrol edin tam oturmayan soket varmı ya da gözle kontrol edin köşesi kenarı eriyen bir soket varmı diyerek. İhtimal çok..

KS

vku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1. Sırada
Eski SSD yok MBR yok
Açılışta herhangi bios hatası yok
PSU soketleri kontrol ettim sıkıntı yok

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Usb ile bağlı olan Klavye Mouse yazıcı kulak ya da herhangi başkabirşey varsa onları da kontrol edin driverlerini kablolarını. Mavi ekranı sürekli alıyormuydunuz yoksa son zamanlarda kendiliğindenmi başladı , son olarak sistemi sürekli güncel tutup izlemekten başka çareniz yok. Bir güncelleme gelir mavi ekrana sebep olur bir sonraki güncelleme ile düzeltilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri