Kulaklık Bas nasıl kısılır sesler çok garip

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kulaklığımda istemediğim şekilde bas fazlalığı var galiba kendi yazılımı yok ondan windowsda bas kısmayı bulmam lazım ancak bi kaç araştırmadan sonra bulamadım yada eksik birşeyler var video izlerken çok rahatsız etmiyor biraz kısıyorum ancak oyun oynarken ses kasamıyorum bana yardımcı olurmusunuz modeli = RAMPAGE SN-RW2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kulaklığınız 3.5mm ile bağlanıyor yani anakart ve Windows ses ayarlarından yapabilirsiniz bunu. İlk önce hiçbir yazılım yüklemeden Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesinden sağ taraftaki Ses Denetim Masası ayarına tıklayın. Açılan ufak pencerede Kayıttan yürüt sekmesinde aktif ses aygıtınıza çift tıklayın ve açılan pencerede Enhancements(Geliştirmeler) sekmesinde Bass Managements(Bass Yönetimi) ve Loudness Equalization(Ses yüksekliği dengesi) adlı ayarı işaretleyin ve Bass Managements(Bass Yönetimi) seçiliyken aşağıdaki Settings kısmına tıklayın ayarınızı yapın Uygula/Tamam deyin kontrol etin. İşe yaramaz ise anakartınızın ses kartını kurmanız gerekiyor uygulama olarak. O zaman EQ ayarı ile bass şiddetini kısabilirsiniz. Eğer ses kartınızı nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız anakart marka modelini verin yardımcı olamaya çalışayım.

KS

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende Enhancements (Geliştirmeler) bu sekme yok işte anlamadım ya neden yok aglıyacam ya

bu sekmeyi nasıl açıcam nasıl yada ulaşıcam anlamadım güncellememi yapmam gerekiyor ama güncellemede yaptım  Birde belki yararı olur aygıt yöneticisine girdiğimde ses, video ve oyun denetleyicilerinde 2 tane ses aygıtı gözüküyor birisi realtek diğeri nvıdıa high

Anakartım A320M - DS2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Realtek olan anakartın diğeri monitörden ses almak isterseniz kullanacağınız bir şey ki onu geçin önemsiz o.

Anakartınızda ALC887 codec var. Bu bağlantıdan işareti onaylayıp mail yazın ve Download butonu ile sürücüyü indirip kurun. Daha sonra sistemi yeniden başlattığınızda Realtek Ses Denetim Masası ile ayarlarınızı yapabilirsiniz.

KS

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ürün bağlantısı boş. Lütfen indirme merkezi sayfasından ürünü bulun ve normal şekilde indirmek için indirme simgesine tıklayın  e mail yazdım böyle dedi ama ben sizin söylediğiniz modeli indirip bir kuruiyim belki olur

KS

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur abi Ben bu drivier kurdum ancak kurulumdaki setup bilgisayarı yeniden başlatıyor tamam ama başlattıktan sonra bilgisayar açılır açılmaz tekrar kurulum açılıyor kurulumu kapatmak istediğimde ise kurduğunu siliyor yani neden böyle yapıyor yeni format atım yazılımsal ne gibi sorun olabilirki.

Bilgisayar açıldığında hızlıca ses ayarlarına girince [font="Open Sans", sans-serif]Enhancements kısmını görebiliyorum ve kulaklık yazıyor sesde yani ama 1 dk geçmeden kurulum bozuluyor eski haporler sistemine tekrar dönüyor.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle sürücü sistemdeki eskiyi kaldırıp sistemi yeniden başlatır ve sonra tekrar güncel sürücüyü ilk açılışta kendisi açıp kurar. Yani siz kapatmak için müdahale etmeyin.

Eğer sorun yaşarsanız Realtek HD Audio Driver anakartın sitesindeki sürümü kurun.

KS

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam uğur abi deneyim gelicem.

Şuan böyle fakat şu bas muhabbetini çözemedim. çünkü o kısım yok 3 defa yeniden başladı kurulumda bu sefer açtıgımda çıkmadı kurulum böyle yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önerdiğim anakart sitesindeki sürücüyü denediniz mi? Ayrıca Denetim Masası\Donanım ve Ses konumundan Realtek varsa tıklayıp Ekolayzer ayarı yapmayı denediniz mi?

KS

KaDeaks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onu indirdim bilgisayar ses kartı baya kötü oldu ilk verdiğini indirdim şimdi böyle hangilerini işaretliyim biraz denedimde pek fark etmedi gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce Loudness EQ ayarını onaylayıp deneyin işe yaramaz ise Bass Boost deneyin ama Realtek ses kartını neden kuramadınız hala anlamadım onu.

Bana Facebook adresinden ulaşın yorumlarımın altında bağlantı var. Ben bir bakayım Team ile.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri