Soru Kule Tipi Soğutucu Fanı Hk.

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Powerboost x59 kasayı kullanmaktayım bu kasada direk molexden güç alan ve anahtar ile renk değiştiren fanlar bulunmakta ama devirlerini bağlı olmadığı için ayarlamamaktayım. İşlemcimmin soğutucusu kule tipi XIGMATEK WINDPOWER 1264 modelidir. Ancak içinden çıkan fan sesli çalışmakta bundan rahatsızım teknobiyotik sitesindeki viper fanlar vs. önerebileceğiniz bir fan varmı ? CPU fan kısmına bağlı eğer kule tipi soğutucunun fanını iki yapmak istesem Fan çoklayıcı alsam amper vs anakarta biner mi çok yük ?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
anlamadım simdi kasa fanımı arıyorsunuz yoksa kule tipi sogutucu fan mı

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Kule tipi soğutucu için ekstra fan veya değiştirmek istiyorum. Kasa fanları içinde hızlarını kontrol edebileceğim bir kontrolcü istiyorum. Tam anlatamamışım :D

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bence Vıper fanlar alınır. Daha performanslı ve çift fan olacağından daha az çalışıp minimum seste kalabilir. Anakarta yük binme konusu da olmaz diye düşünüyorum.

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Kontrol ettiğimde hali hazırda işlemci soğutucu 6 - 13.8 V ve 0,32 amper çekmekte. Viper akasa kağıt üzerinde 12v 0.17a çekiyormuş. Anakartta 12V yazıyor ama sanırım 14V verebiliyor %10 +- fark var. Cpu fan portunu çoklayıcı ile 2 yapsam iki fanı bağlasam sorun olmaz sanırım zarar da vermek istemiyorum .d

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Kontrol ettiğimde hali hazırda işlemci soğutucu 6 - 13.8 V ve 0,32 amper çekmekte. Viper akasa kağıt üzerinde 12v 0.17a çekiyormuş. Anakartta 12V yazıyor ama sanırım 14V verebiliyor %10 +- fark var. Cpu fan portunu çoklayıcı ile 2 yapsam iki fanı bağlasam sorun olmaz sanırım zarar da vermek istemiyorum .d
Sorun olmaması gerekir. Daha önce böyle soğutucu fanını değişip artı fan takanlar gördüm ve sorun yaşamadılar diye hatırlıyorum.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Sorun olmaz bende tek porta güç beslemesiz 6 fan bağlı :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri