Kule Tipi Soğutucu Takarsam ne olur?

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba Arkadaşlar

Diğer forumlarda bazı arkadaşlar sisteme kule tipi soğutucu takacaksam kasanın üst kısmına da fan eklemem gerektiğini söyledi sizce ne kadar gerekli kaç derece etkiler performans düşer mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Merhaba Arkadaşlar

Diğer forumlarda bazı arkadaşlar sisteme kule tipi soğutucu takacaksam kasanın üst kısmına da fan eklemem gerektiğini söyledi sizce ne kadar gerekli kaç derece etkiler performans düşer mi?
Bu durum kullanacağın kasaya göre değişir.
Eğer hava akışı iyi olmayan bir kasa kullanıyorsanız, fan takviyesi yapmak gerekebilir.
Fakat "kule tipi soğutucunun üstüne fan eklemelisiniz" diye bir kural yok.
Tek fanlı modeller olsa da kule tipi soğutucular genelde 2 fanlı oluyor.
Öndeki fan, ön panelden gelen havayı alır ve soğutma bloğuna üfler.
Arkadaki fan ise ısınmış olan havayı egzoz fana doğru üfler ve tahliye eder.
1663028242773.png
1663028287413.png

Eğer tek fanlı bir soğutucunuz varsa ve üst panele takacağınız fan egzoz kısmına destek olmayacaksa, kule tipi soğutucuya çokta bir getirisi yoktur.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Kule tipi alacaksanız kaliteli bir model almanız en mantıklısı ve işe yararı. Ravensin paylaşımındaki gibi hava sirkülasyonu düşünebilirsiniz. Yukarıya takılması gerekiyor gibi bir durum söz konusu değil. Takarsanız genel olarak kasanın hava akışına etkisi olur bide belki radyatör kısmına yakınlığından ufak bir fark yaratabilir. Asıl önemli olan nokta temiz havanın girip çıkabilmesi.

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Kule tipi alacaksanız kaliteli bir model almanız en mantıklısı ve işe yararı. Ravensin paylaşımındaki gibi hava sirkülasyonu düşünebilirsiniz. Yukarıya takılması gerekiyor gibi bir durum söz konusu değil. Takarsanız genel olarak kasanın hava akışına etkisi olur bide belki radyatör kısmına yakınlığından ufak bir fark yaratabilir. Asıl önemli olan nokta temiz havanın girip çıkabilmesi.
Eğer hava akışı iyi olmayan bir kasa kullanıyorsanız, fan takviyesi yapmak gerekebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 7038Ekli dosyayı görüntüle 7040
Eğer tek fanlı bir soğutucunuz varsa ve üst panele takacağınız fan egzoz kısmına destek olmayacaksa, kule tipi soğutucuya çokta bir getirisi yoktur.
Aerocool Cylon F4 aldım soğutucu olarak kasanın üstüne deiki adet fan aldım kasam önden pek hava almıyor

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Gördüğüm kadarıyla tek fanlı bir model. Hava akışını yeni aldığınız fanlarla beraber iyileştirirseniz sorunsuz şekilde kullanırsınız.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Sitede ön paneldeki camı ayrı olarak göstermişler. 100M modelinde de aynı yerde Mesh bir parça var.
Eğer o cam kısmı sökebilirseniz, hava akışına fayda sağlayabilirsiniz. Zaten toz filtersi olduğundan sorun yaşamazsınız.
WR15.png

Soğutucunuz da hayırlı olsun. İşinizi görecektir. Zaten ekstra fan aldım demiştiniz.
1 tanesini arka tarafa taksanız bile yeterli olacaktır. Dışarıya üfleyecek şekilde montajlarsınız.
1663105615920.png

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Sitede ön paneldeki camı ayrı olarak göstermişler. 100M modelinde de aynı yerde Mesh bir parça var.
Eğer o cam kısmı sökebilirseniz, hava akışına fayda sağlayabilirsiniz. Zaten toz filtersi olduğundan sorun yaşamazsınız.
Ekli dosyayı görüntüle 7122

Soğutucunuz da hayırlı olsun. İşinizi görecektir. Zaten ekstra fan aldım demiştiniz.
1 tanesini arka tarafa taksanız bile yeterli olacaktır. Dışarıya üfleyecek şekilde montajlarsınız.
Ekli dosyayı görüntüle 7123
Yeterli olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun.
Hepinize teşekkürler hayırlı forumlar

bclk53

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75
Ekli dosyayı görüntüle 7038Ekli dosyayı görüntüle 7040
hocam benimki cift fanli fakat ikiside havayo icine cekiyor bi yanlislik olmasin

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
hocam benimki cift fanli fakat ikiside havayo icine cekiyor bi yanlislik olmasin
Eğer o şekilde çalışıyorsa, yanlışlık vardır. Havanın bir taraftan girip, diğer taraftan çıkması gerekir.
Elinizle kontrol ettiyseniz yanılmış olabilirsiniz. Fanların görselini atarsanız kontrol edebiliriz.
1663160264162.png

bclk53

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75
çakmakla kontrol ettim hocam ikiside içine çekiyor havayi :( şimdi bida sök yonunu degis ugras bunla eve gecince atarim resim sogutucu dark freezer x125 fanlari cikmisti takmistim demekki ona hic dikkat etmedim diye oldu
Eğer o şekilde çalışıyorsa, yanlışlık vardır. Havanın bir taraftan girip, diğer taraftan çıkması gerekir.
Elinizle kontrol ettiyseniz yanılmış olabilirsiniz. Fanların görselini atarsanız kontrol edebiliriz.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
çakmakla kontrol ettim hocam ikiside içine çekiyor havayi :( şimdi bida sök yonunu degis ugras bunla eve gecince atarim resim sogutucu dark freezer x125 fanlari cikmisti takmistim demekki ona hic dikkat etmedim diye oldu
Egzoz fana yakın konumdaki fanı ters döndürün yeterli olur hocam. Sıcaklık farklarını kontrol edip işlem sonunda bize yazabilir misiniz ? Bakalım ne kadar sıcaklık fark ettiricek.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Öndeki fan soldaki gibi görünecek, egzoz fan ise sağdaki gibi görünecek.
Yani RAM'lere yakın olanın önünde siyah çubuklar olmayacak, sadece fan görünecek.
Arkadaki fanın ise önünde 4 tane ince siyah çubuk olacak. Eğer iki fan da soldaki gibiyse, yanlış takmışsınız demektir.
1663161646089.png
1663161655055.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri