Kullanacağım programlara yönelik laptop fikri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, herkese kolay gelsin. Bir laptop almam lazım bu laptop kullanacağım programlara yönelik olmalı. Kendim araştırmalar yaptım yine de çok kararsızım. Kesin şu laptop olsun diyemiyorum. Öncelikle macbook almak hedefimdi ancak bu kullanmam gereken programları çalıştırabilir miyim macos sistemde emin değilim daha önce kullanmadım. Uzatmayayım kullanacağım programlar Rad Studio, stm32cube, keil ve gereken yardımcı programları. Bana bütçe sorarsanız macbook air alacak kadar bütçem var. Üstü olmaz. İsteğim bu programları rahatça kullanayım, hafif olsun, şarjı uzun gitsin. Şimdiden okuyan fikir veren herkese teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Rad Studio ve stm32cube yazılımlarının MacOS desteği var ancak Keil yazılımının yok. Bu sizin için önemliyse Windows bir sistem tercih etmenizi tavsiye ederim. MacOS sistemi Windows bir bilgisayara kurabilirsiniz ille şartsa.

Bütçe olarak bir üst rakam verin önerinizi yapayım.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler yanıtınız için. M1 işlemcide windows kurmak için sanırım ücretli programlar kullanmam lazım. Macos tecrübem olmadığı için başa çıkamayacağımı düşündüm. Üst bütçe 10k, uzun pil ömrü, hafif laptop. Kriterlerim bunlar. Tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar
Edit: şu laptop güzel gibi ancak yine tavsiyelerinizi bekliyorum 
https://www.hepsiburada.com/lenovo-...magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz beni yanlış anladınız MacOS sisteme Windows değil Windows 'a MacOS kurabilirsiniz çok şartsa demek istemiştim.

Bulduğunuz cihaz işinizi görür, önerebilirim yani. Ancak bana ağırlık olarak maksimum bir değer verirseniz daha iyi olur. Herkesin taşıma kapasitesi farklı sonuçta.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 kg ağır mıdır laptop için bilemiyorum o yüzden net bir değer söyleyemem daha önce uzun süreli laptop kullanımım olmadı. Refere olarak macbook veya benzeri laptopların ağırlık değerleri olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde taşıması rahat ve iş odaklı cihazları maksimum 1.5Kg olarak seçerler. Ben 2Kg kadar bir cihazı taşımakta sıkıntı çekmiyorum ama sizin için durum nedir bilemiyorum. Sonuçta her insan farklı.

Macbook M1 cihazlar 13.3" baktığım kadarıyla. Boyuttan dolayı ekstra hafif. 1.3Kg olarak görünüyorlar ama bu biraz ekstra hafif bilginiz olsun. Diğer markalarda bu tarz bir ağırlık için 10K bütçe yetmeyebilir. Ben yine de bakarım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  1. HUAWEI MateBook 14 Windows 10 Home R7 - 16GB + 512GB - Gri - 9.999 TL - 2K IPS Ekran + AMD 4800H CPU + 16GB RAM + 512GB SSD + WiFi 5 + 56Wh Batarya + 1.49Kg Ağırlık + Windows 10 Home Lisans + Parmak İzi Okuyucu
  2. Asus Rog Strix G513IH-HN002 - 9.999 TL - 1080p IPS Ekran + AMD 4800H CPU + 8GB RAM + 512GB SSD + WiFi 6 + 90Wh Batarya + 2.1Kg Ağırlık
Bu 2 cihazı önerebilirim. ASUS ürün daha çok güce ve pil kapasitesine sahip ancak 2.1Kg ağırlığı ile 600 Gram daha ağır diğer cihaza göre. HUAWEI ürünü ise daha kompakt ve daha hafif olmasına artı olarak 2K ekranı ve güvenlik için parmak izi okuyucusu avantajlarına sahip. Karar sizin.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. iyi çalışmalar

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fiyatının uygunluğundan dolayı benim bahsettiğim lenovo laptopu tercih ettim ama asus laptopta da aklım kalmadı değil. yardımlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçenizi sonuna kadar değerlendirin derim. Önerdiğim 2 üründe kalite ve performans odağında işinizi fazla fazla görecek ürünlerdir.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar ve yetkili arkadaşlar. ben aldığım laptopta sorun yaşıyorum bu başlık altında mı derdimi anlatayım yoksa konuyu taşımak mı gerek veya yeni bir konu mu açmalıyım?

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu ürünün hoparlöründe batarya kullanımında cızırtı problemleri vardı. ayrıca yine bataryadayken videoların ses görüntü senkronizasyonu bozuluyordu. servise yolladım. anakart ve hoparlörleri değiştiler ancak hiç bir değişiklik olmadı sorunlar halen devam etmekte. driverlar silindi yüklendi format atıldı denenecek tüm yazılımsal şeyler denendi. ayrıca bu cızırtı olayı kulaklık takınca da oluyor. ben bu ürünü 16 ekim tarihinde aldım ancak lenovo garanti sayfasında ürünün garantisi 4 ekimde başlamış. tahminimce birisi bu cihazı aldı bu sorunları gördü anında iade etti sonra bu ürünü ben satın alınca bana yolladılar. ürünü alalı 1 ay 5 gün geçti ben hepsiburada sitesinden direk satıcı olarak onlardan aldım. hepsiburadaya garanti sorunundan bahsettim bana dönüş yapılacak bir kaç gün içinde. ben ürünü düzgün kullanamıyorum ve değişim veya iade istiyorum dileğim bu ancak sizlerin fikirlerini düşüncelerini de öğrenmek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yaşadığınız sorun benim görüşüme göre sistemdeki elektrik akımının metal kasaya şasi yapması sonucu oluşan bir sorun. Yani en azından anlattıklarınız aklıma direkt bunu getirdi. Birkaç detaylı inceleme ile cihazın tamamen sökülüp kontrol edilmesiyle çözülecek bir şey ancak ciddi şekilde detaylı bir inceleme yapılması gerekiyor. Akımı kasaya ileten devre bileşenini bulmak gerek. 1 aydan sonra iade olmaz ama servisi biraz zorlarsanız tamir yada değişim olabilir. Eğer sonuç alamazsanız size tavsiyem tüketici mahkemesine başvurun. %99 ihtimalle sorununuz sizin lehinize çözülecektir.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim de tahminim sizinle aynı ancak garantinin erken başlamasından bana kullanılmış ürün satıldığını öne sürüp ürünü iade edebilir miyim? bu bir hata değil belliki. ürünü satın aldıktan 12 gün önce garantinin başlamasında bana karşı yapılmış bir haksızlık olarak bir çıkarım sağlayabilir miyim sizce?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size bir nevi 2. el ürün göndermeleri bunu belirtmeden sattıkları için suç niteliğinde. Yani iade veya değişim talep edebilirsiniz evet. Zaten o yüzden bir sorun çıkarsa tüketici mahkemesine başvurun dedim size. %99 ihtimalle sizin lehinize sonuçlanır.

KS

melolu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fikirleriniz için teşekkürler umarım herşey olumlu ilerler. sizin önerinizi dinlemediğim için pişmanım :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri