Laptop Açılırken Verdiği Hatalar. Hp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cümleten hayırlı günler, güzel forumlar dilerim. 
Sorunumuz şurda başlıyor Hp g6 model laptop açılırken şu hataları veriyor.
gblqAQ.jpg

ardından enter yapıyorum ve bu ekran geliyor.
zyR3Yg.jpg

bu ekran gelince f10'a basıyorum boot menüden legacy supportu enabled yapınca açılıyor pc. ancak her defasında bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorum. bu sorunları neden verir sebebi nedir.
Bir de Bios pilini değiştirelim dedim şu bantlı bioslardan varmış telef oldum olmadı galiba. bazen fişi falan çekiyorum saat ayarladığım gibi bazen de sıfırlanmış oluyor galiba temassızlık var. çünkü sadece bantladım. lehim falan atmadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem açılışında BOOT edicek bir disk bulamıyor. Sanırım siz UEFI bir Windows kurmuşsunuz sebep bu olabilir. Windows kurulumunuzu Legacy yani MBR disk okuma düzeninde yazdırıp format atarsanız sorun çözülebilir.

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem açılışında BOOT edicek bir disk bulamıyor. Sanırım siz UEFI bir Windows kurmuşsunuz sebep bu olabilir. Windows kurulumunuzu Legacy yani MBR disk okuma düzeninde yazdırıp format atarsanız sorun çözülebilir.

sadece hp markalarda oluyormuş bu sorun. Çok yeni nesil bir hp laptop modelinde de denk gelmişti bana çünkü.
aynı flaşla kaçtane pc ye format attım böyle sorun yaşamadım. eski 775pin pentiumlu kasa dahil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Belki ürün BIOS üzerinden BOOT diskinin sırasını değiştiriyordur bir kontrol edin. Eğer sorun halen daha devam ederse belki BIOS pili bitmiştir yada bozulmuştur ayar tutmuyor olabilir.

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam hocam teşekkür ederim. ama o ilk verdiği hatayı cmos vs vs neden veriyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İlk hata BIOS okuma hatası ben onun detayına bakmamıştım :) yeni fark ettim. CMOS yani BIOS önyüklemesi başarısız oluyor ve reset işlemi gerçekleştirirken hata veriyor. %99 BIOS arızalanmış yada bozulmuş. Eğer bozuk BIOS ise BIOS güncellemesi varsa güncelleme ile çözülür. Yada şuan ki aynı BIOS 'un tekrar kurulumu yapılacak. Eğer BIOS arızalı ise ona yapacak bir şeyiniz yok onun tamir gömesi gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri