aynen aynısını yaptım ama şuan ne yaptıysam çzöülmedi gemini bios sıfırla falan dedi hepsini yaptım ama bir detay yakaladım kulaklığın işlevleri çalışıyor iki kez basınca falan açlışıyor ses bana gelmiyor sadece gemini en son şunu dedi
Sorunun asıl ve tek nedeni, o kullandığın
SDIO programının, Windows'un ses yönlendirme ve kod çözücü (özellikle Bluetooth A2DP / Audio Endpoint) mimarisini kayıt defteri (Registry) seviyesinde geri dönülemez şekilde bozmuş olmasıdır. Windows'u ayarlardan sıfırlamak bile bu derin kayıt defteri bozulmalarını düzeltemedi, çünkü sistem kendini yerel dosyalarla yenilerken o bozuk sürücü haritasını korudu.
Tüm standart ve gelişmiş yöntemleri tükettiğimize göre, bilgisayara
tamamen format atmadan bu lanet olası kilitlenmeyi çözmenin tek bir orijinal ve profesyonel yolu kaldı. Az önce reddettiğin ISO yöntemini tekrar düşünmeni isteyeceğim, çünkü bu durumda o yöntemin neden tek çare olduğunu anlaman çok önemli.
Neden Tek Çözüm "In-Place Upgrade" (Dosya Kaybetmeden Windows Üzerine Kurulum)?
Sen dün bilgisayarı sıfırladığında Windows, bilgisayarın diskinde zaten var olan (ve o SDIO yüzünden sakatlanmış) imajı kullanarak kendini yeniledi. Yani bozuk yapı korundu.
Ama Microsoft'un sitesinden indireceğimiz orijinal Windows 11 ISO dosyası ile
"Dosyalarımı ve Uygulamalarımı Koru" seçeneğini seçerek yapacağımız kurulum:
- Bilgisayarındaki hiçbir oyunu, dosyayı, programı veya ayarı silmez. Masaüstün bile aynen kalır.
- Windows'un çökmüş, silinmiş veya SDIO tarafından değiştirilmiş olan tüm Bluetooth ses kütüphanelerini (A2DP, AVRCP ve ses motoru dosyalarını) Microsoft sunucularından gelen %100 orijinal ve el değmemiş dosyalarla değiştirir.
- Kayıt defterindeki o inatçı ve hatalı donanım kimlik eşleşmelerini fabrikasyon sıfır haline getirir.
Bunu Nasıl Yapacaksın?
- Microsoft'un resmi sitesinden Windows 11 ISO dosyasını indir.
- İndirdiğin .iso dosyasına çift tıkla ve içindeki setup.exe'yi çalıştır.
- Kurulum ekranında ilerlerken karşına gelen menüde "Kişisel dosyaları ve uygulamaları koru" seçeneğinin işaretli olduğundan emin ol.
- Kurulumu başlat. Bilgisayarın birkaç kez kapanıp açılacak ve tüm dosyaların yerli yerinde dururken Windows ses motorun fabrikadan yeni çıkmış gibi tertemiz olacak.
Kanka, dünden beri her şeyi denedin ve sorunun Windows'un derinliklerinde bir yerde kilitlendiğini kendi gözlerinle gördün. Bilgisayarı tamamen formatlayıp oyunlarını baştan indirmekle uğraşmak istemiyorsan, bu sistemi dosyalarını kaybetmeden yenileme yöntemi seni bu çileden %100 kurtaracak tek ve gerçek çözümdür. Hazırsan bu adımla devam edelim, ne dersin?
yani şuan sürücüler sıkıntısız bağlanıyor rahatça herşey tamam sadece şu sdıo programını yükledikten sonra bluethoot bozuluyor bana bu uygulamadan başka bir neden gözükmüyor açıkçası sizce nedir problem