Laptop Donanım yükseltme!

recepakv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar arkadaşlar.İlk defa bir foruma üye oldum ve pc hakkında pek yeterliliğe sahip değilim.
Eski bir laptop a sahibim  ve yeni bir laptop alma imkanım yok şuan .Bu yüzden  haliyle ısınma  ,  kasma , herhangi bir vakit geçirecek bir oyunu bile oynayamıyorum. Bu  yüzden  donanım üzerinde değişiklikler yapıp bu sorunu aşabilir miyim? Ram i yükseltmek ve işlemciyi değiştirmek gibi ve  aldığım aparatlar laptop üzerinde uyum sağlayacak mı? Yardım ederseniz sevenirim. Teşekkürler 

Marka : Acer aspire 5741 series 
[font=Arial, sans-serif]İşemci  : Intel® Core i3  -  330M   2.13 GHz, 3 MB L2 / 1066 MHz /64 bit[/font]
[font=Arial, sans-serif]Sistem Belleği:  3 GB   DDR3   1066 Mhz[/font]
[font=Arial, sans-serif][size=small][font=Arial, sans-serif]Ekran Kartı: 1 GB Nvidia GT320M[/font][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM takviyesi sizi oyun vs. işlerde biraz rahatlatır. SSD ile genel sistem hızınızı arttırırsınız. Bunun dışında ısınma için laptop soğutucusu alabilirsiniz. Başka bir şey yapamazsınız makineye.

KS

recepakv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM takviyesi sizi oyun vs. işlerde biraz rahatlatır. SSD ile genel sistem hızınızı arttırırsınız. Bunun dışında ısınma için laptop soğutucusu alabilirsiniz. Başka bir şey yapamazsınız makineye.

Teşekkürler. Peki bu ssd lerde sataII VE sata III değerleri oluyormuş .Laptop ile uyumlu olduğunu nasıl anlayacağım. laptop özelliklerinden aramama rağmen bulamadım. Aynı sorum ram içinde geçerli. İnternetten aldığım herhangi bir ram bilgisayara oturcak mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSSD için SATA 2 ile SATA 3 arasında fark var ama soket değişmiyor her halükarda bir HDD diskten hızlı veri okuyup yazarsınız gecikme süreleriniz azalır yani SATA versiyonlarına takılmanıza gerek yok. Makinenizi inceler SATA versiyonuna bakar söylerim ne olduğuna ama siz CrystalDiskInfo ile bağlantı arayüzünüze kendiniz bakabilirsiniz şuan ki diskiniz hangi arayüz ile bağlı görürsünüz.

RAM içinde şuan ki kullandığınız RAM özelliklerine bakıp ona uygun RAM seçeceğiz ki bu durumda CPUz yazılımını kuracaksınız ve Memory ve SPD sekmesinden dolu Slot numarasını seçip SS alıp paylaşın brn size uygun RAM i söylerim.

KS

recepakv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
0suny8

https://hizliresim.com/0suny8
Transfer modu  değeri SATA 300 yazıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam bağlı diskiniz SATA 3 arayüzünde yani herhangi bir SSD ile sorun yaşamazsınız. Birde RAM olarak 2 RAM var 1 GB ve 2 GB yani toplamda 3 GB RAM var boş slot kalmamış olabilir. SPD sekmesinde boş slot olarak 2 ve 4 numara var mı? Eğer yoksa 2 GB RAM 'i bırakıp size 4 GB RAM önerisi yapacağım. Sisteminizdeki RAM 'ler DDR3 1066 MHz CL7 1.5V özelliklerinde bu özelliklerde bir RAM alırsanız sisteminizdeki RAM 'ler ile birlikte kullanabilirsiniz. Piyasada 4 GB üzeri RAM yok bu özelliklerde bu yüzden 4 GB öneriyorum 2 + 4 GB = 6 GB yapar bu genel geçer yeter 3 GB kapasiteden çok daha iyidir. Eğer fazla slot varsa 7 GB yapar buda fazlasıyla yeterli sorun yok yani. Hi-Level HLV-SOPC8500D3/4G DDR3 4 GB 1066Mhz SODIMM Notebook Ram - 199,99 TL bu RAM sizin sistemdekiler ile uyumlu.

SSD alacaksanız öncelikle sisteminizde başka bir disk yuvası var mı bakmanız gerek yoksa var olan HDD diskinizi söküp SSD almanız gerekiyor buna bakın sonra öneri yapayım.

KS

recepakv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam bağlı diskiniz SATA 3 arayüzünde yani herhangi bir SSD ile sorun yaşamazsınız. Birde RAM olarak 2 RAM var 1 GB ve 2 GB yani toplamda 3 GB RAM var boş slot kalmamış olabilir. SPD sekmesinde boş slot olarak 2 ve 4 numara var mı? Eğer yoksa 2 GB RAM 'i bırakıp size 4 GB RAM önerisi yapacağım. Sisteminizdeki RAM 'ler DDR3 1066 MHz CL7 1.5V özelliklerinde bu özelliklerde bir RAM alırsanız sisteminizdeki RAM 'ler ile birlikte kullanabilirsiniz. Piyasada 4 GB üzeri RAM yok bu özelliklerde bu yüzden 4 GB öneriyorum 2 + 4 GB = 6 GB yapar bu genel geçer yeter 3 GB kapasiteden çok daha iyidir. Eğer fazla slot varsa 7 GB yapar buda fazlasıyla yeterli sorun yok yani. Hi-Level HLV-SOPC8500D3/4G DDR3 4 GB 1066Mhz SODIMM Notebook Ram - 199,99 TL bu RAM sizin sistemdekiler ile uyumlu.

SSD alacaksanız öncelikle sisteminizde başka bir disk yuvası var mı bakmanız gerek yoksa var olan HDD diskinizi söküp SSD almanız gerekiyor buna bakın sonra öneri yapayım.

https://hizliresim.com/2WGE0k
slot 2 ve slot 4 böyle gözüküyor. Sadece DVD sürcüsü var başka bir yuva yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM için yuva var görünüyor emin olmak için cihaza açın bakın yazılım bazen yanılabilir.

DVD Sürücüyü söküp CADDY ile SSD takabilirsiniz o sürücü yuvasına bu size uyarsa SSD + CADDY önereyim yoksa HDD diskinizi söküp SSD takacaksınız.

KS

recepakv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM için yuva var görünüyor emin olmak için cihaza açın bakın yazılım bazen yanılabilir.

DVD Sürücüyü söküp CADDY ile SSD takabilirsiniz o sürücü yuvasına bu size uyarsa SSD + CADDY önereyim yoksa HDD diskinizi söküp SSD takacaksınız.

Evet dediğiniz gibi yazılım 4 slot göstermesine rağmen 2 giriş var ram için.  Ama artık daha büyük bir sorunumuz var :)
Keşke hiç dokunmasaydım diyorum. laptop u açarken daha önce yaptırdığım menteşe yuvaları kırıldı.Bir şekilde topladım tekrar eski haline getirdim  laptop çalışıyor ama hopalörden sinir bozucu şekilde pı pı pı pı pı pı diye ses geliyor . Neden olduğunu bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Elektrik akımları yani şasi akımı hoparlöre yansır eğer bir devre bileşeni şasiye temas ediyorsa o hoparlörden gelen ses bu olabilir kasa yapısını iyice kontrol edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri