Laptop ekran kartı

Raşit Yildirim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Laptoplarda iki ekran kartı oluyor. Benim ikinci ekran kartında kısa devre var. Değistirmek istiyorum. Aynı model olsun üst yada alt olsun istemiyorum. Değiştirme işini neresi yapıyor Denizli'ye en yakın bilen birisi yardimci olursa sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptoplar için ekran kartı değişimi eğer gömülü değilse mümkün ancak genelde gömülü devre kartına lehimli olurlar eğer böyle ise mümkün değil ayrı bir şekilde ise güncel makinelerde gerçekte olan GPU 'yu direk takıyorlar öyle ise değişim mümüm ve bu işi iyi bir PC tamircisi yapabilir çevrenizde ki en popüler PC tamircisini bulup bu işlemin olup olmadığını ve maliyetini öğrenebilirisiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes 'in dediği gibi daha fazla FSP mümkün eGPU ile. Ekran kartı, PSU ve uygun aparatlar ile bu işlemi yapabiliyorsunuz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
eGPU Laptoplara dışarıdan ekran kartı bağlamak için kullanılan bir yöntem. Bir aparat veya hazır kutu ile dışarıdan istediğin masaüstü ekran ****** dizüstünde kullanmana olanak sağlıyor.

Harici ucuz yollu yöntem aşağıdaki aparat setini alıyorsun ve Laptop 'u açıyorsun Wifi kartını söküp yerine bu aparatın bağlantısını yapıyorsun ve sonra ekran kartı ve güç kaynağı alıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun hepsi bu.

https://www.hepsiburada.com/alfais-...MIn8-riv3p3wIVh-iaCh02UQ-gEAQYAiABEgKXYvD_BwE

Birde Laptop 'u açmadan makine üzerinde Thunderbolt 3 bir çıkış varsa onu kullanıp sadece bir kablo USB gibi bir bağlantı ile işini hallediyorsun ama bu yöntem daha pahalı ve cihazında Thunderbolt 3 hızı sunan çıkışlı port olması gerek yani USB 3.1 portu örneğin.

https://www.hepsiburada.com/asus-xg-station-pro-thunderbolt-3-ekran-karti-istasyonu-p-HBV00000ARJTI

KS

Raşit Yildirim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Galiba benim ekran kartı gömülü. Dediğim gibi ikinci ekran kartında kısa devre var onu devre dışı bırakmam lazım nasıl devre dısı bırakabilirim peki?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri