Soru Laptop Fps Drop Sorunu

Sahin42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Intel i5-13420h
Ekran Kartı
Nvidia RTX5060
Msi B13WFKG-491XTR Model laptop satın aldım bir ay kadar önce ama sürekli düşük fps ve drop sorunu yaşıyorum Rtx5060 ekran kartı ile cs go pugb gibi düşük donanım gerektiren oyunlar dahil 30 fps felan alıyorum bu durum normal mi yardımcı olabilecek var mıdır.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
1) Uefi(bios) güncel mi ?
2) Intel igpu ve nvidia ekran kartı sürücüleri güncel mi ?
3) Intel chipset sürücüsü güncel mi ?
4) Windows update tamamlandı mı ? Windows güncel mi ?

Bios güncelleme msi'ın yardımcı araçlarından yapılmıyorsa azda olsa komplike bir iş. Onu es geçiyorum.

2 numara yapılmadıysa:

Intel igpu sürücüsü için indirme linki. Download kısmını göreceksin:

Nvidia gpu sürcüsü için indirme link. Hemen indir kısmını göreceksin:

3 numara yapılmadıysa. Download kısmını göreceksin:

İndirdiğin dosyaları ileri ileri ileri next next şeklinde kurabilirsin. 3 kurulum sırasında da ekran görüntüsü gidip gelebilir. Panikleme.

4 numara yapılmadıysa windows arama çubuğuna windows update yaz gelen ekranda güncelleştirmeleri denetle dersin. Bu işlem baya uzayabilir.

Bunlar dışında başka sürücü güncellemeleri var kısmende olsa zaman zaman etkili olabiliyorlar. Şimdilik bunları bir denersin.

KS

Sahin42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1) Uefi(bios) güncel mi ?
2) Intel igpu ve nvidia ekran kartı sürücüleri güncel mi ?
3) Intel chipset sürücüsü güncel mi ?
4) Windows update tamamlandı mı ? Windows güncel mi ?

Bios güncelleme msi'ın yardımcı araçlarından yapılmıyorsa azda olsa komplike bir iş. Onu es geçiyorum.

2 numara yapılmadıysa:

Intel igpu sürücüsü için indirme linki. Download kısmını göreceksin:

Nvidia gpu sürcüsü için indirme link. Hemen indir kısmını göreceksin:

3 numara yapılmadıysa. Download kısmını göreceksin:

İndirdiğin dosyaları ileri ileri ileri next next şeklinde kurabilirsin. 3 kurulum sırasında da ekran görüntüsü gidip gelebilir. Panikleme.

4 numara yapılmadıysa windows arama çubuğuna windows update yaz gelen ekranda güncelleştirmeleri denetle dersin. Bu işlem baya uzayabilir.

Bunlar dışında başka sürücü güncellemeleri var kısmende olsa zaman zaman etkili olabiliyorlar. Şimdilik bunları bir denersin.
Teşekkür ederim hocam öncelikle ilginiz için sırasıyla yüklemeleri yapayım kontrol edeyim dönüş yapayım.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Rica ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri