LAPTOP ÖNERİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İbrahim7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocam 15-20 bin arası bütçem var, mimarlık öğrencisiyim; autocad, 3dmax, photoshop, sketchup gibi programları rahatlıkla kullanabileceğim ve render alırken sıkıntı yaşamayacağım bir laptop arıyorum. Aslında yeni lenovo legion 5 modellerini bekliyorum almak için ama daha ülkeye gelmediler. Bide monster önerir misiniz? Bazıları monsterla hiç sorun yaşamamışken bazıları 3 ay serviste geçiyor gibi yorumlar yapıyor bu yüzden kafam epey karıştı. Tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monster markasını öneririm ancak bu bütçeye daha kaliteli kasa yapısı olan markalardan ürün almak daha mantıklı olur. Önerinizi yapacağım.

1. HP Omen 15-EN1001NT 39C75EA - Ryzen 9 5900HX 8/16 Çekirdekli CPU + 16 GB RAM + 1 TB SSD + 8 GB RTX 3070 GPU + 15.6" 144 Hz 1080p IPS Ekran - 18.699 TL
  2. Asus Rog Strix G513QR-HQ204 - Ryzen 9 5900HX 8/16 Çekirdekli CPU + 16 GB RAM + 1 TB SSD + 8 GB RTX 3070 GPU + 15.6" 165Hz 1440p IPS Ekran - 20.699 TL
Bu 2 cihazı önerebilirim size. 

NOT :

1. Ryzen 9 5900HX işlemcisi 8/16 çekirdek yapısı ki tüm çekirdeklerini 4.20GHz hızında çalıştırabiliyor 'Render' işlerinizi Laptop gibi bir cihazda oldukça hızlı alabilirsiniz.
  2. RTX 3070 kartı ise GPU odaklı 'Render' işlerinizi oldukça hızlandıracaktır.
  3. 16GB RAM 3D işleri için giriş seviyesi sayılır ama 32GB RAM + RTX 3070 ve 5900H serisi bir model cihaz bulamadım. Sonrasında RAM yükseltmesi ihtiyaç olursa yaparsınız.
  4. 1TB M.2 SSD yeterli bir miktar. Yine ihtiyaç olursa yükseltilebilir.
  5. 2 cihazında ekranı oldukça iyi. Hem Hertz ki sizin işinizde pek önemli değil hem de panel kalitesi olarak ki IPS 2 üründe.
  6. 2 cihazın en büyük temel farkı ekran çözünürlükleri. ASUS ürünü 2K çözünürlükte bir ekrana sahipken HP ürünü 1080p ekrana sahip. Bu çözünürlük farkı temel seçim kriteriniz olmalı bence. 2K çözünürlük daha keskin ekran Sunar (Aynı inç/kare oranda 2 katı daha sık piksel yoğunluğu olduğu için). Ayrıca çok masaüstü alanına sahip oluyorsunuz. (Aynı inç/kare oranda 1080p ekrana göre ikonlar 2 kat daha küçük olduğundan daha çok alana sahip oluyorsunuz ama pikseller küçüldüğü için ikonlarda küçülüyor ve bu durum artı yada eksi bir durum yaratabilir. Tamamen alışma sürecine bağlı bir durum diyebilirim.) 

KS

İbrahim7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öneri için çokkk teşekkür ederim. Galiba HP omeni alacağım. Biliyorsunuz pandemiden dolayı dersler online devam etti bu yılda online devam edicek bazı dersler , asusların kamerası yok bu biraz sorun bana (aslında webcam alıp çözebilirim ama hepsini içeren bi laptop almak daha mantıklı geliyor)  Tavsiyeniz için çokk teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri