Laptop parça önerileri

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar laptobumdaki parçaları yükseltmek istiyorum laptobumda 2 adet ram slotu var 3200 mhz destekliyor bir ssd bir hhd girişi var bu bağlamda:
-8x2 3200mhz ram
-1tb sata ssd
-500 gb ssd
almayı düşünüyorum önerileriniz veya düzeltmem gereken bir şey varsa söylerseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir bütçe var mı yoksa öyle önerimi bütçeden bağımsız mı yapayım? Ayrıca SSD yuvası SATA 'mı M.2 mi?

KS

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ddr4 3200 mhz hızında 2 ram slotu var
1tb sata ssd(Sata ssd hdd yerine takılabilyor diye biliyorum bu yüzden sata ssd dedim yanlışım varsa affola.)
500 gb m2 ssd olarak düşündüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM önerinizi yaptım ama disk yuvalarınızı anlamadım. SATA Diskler HDD disklerin takıldığı yuvaya takılıyor. M.2 diskler ise ufak PCIe yuvalarına takılıyor. 2 yuvada var mı cihazınızda onu net belirtirseniz daha iyi olur?

SATA disk önerim Patriot 960GB Burst 560MBs/540MBs SATA3 2,5'' SSD PBU960GS25SSDR - 823 TL bu ürün. M.2 disk önerimi yaptım onun 500GB modelide var. Eğer M.2 yuvanız varsa 500GB M.2 + bu önerdiğim 1 TB Patriot SATA SSD diski önerdiğim RAM ile alabilirsin.

KS

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Cihazım Asus Tuf gaming fa506ii-bq200
iki tane disk yuvası var birine m2 ssd takılabiliyor diğerine de hdd takılı.
hard diski çıkarıp 1 tblik sata sdd almayı istiorum
şuanki hali hazırdaki m2 ssd 256 gb olduğu için onu da çıkarıp yerine 500 gblik bir m2 ssd almayı düşünüyorum

KS

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aklımda birkaç soru var da rica etsem cevaplar mısınız. Önerdiğiniz bu parçalar söylediğim laptopla uyumlu değil mi sıkıntı olmaz. Ayrıca bu önerdiğiniz sata ssd nin markasını ilk defa duydum nasıl acaba ve sitesinini de ilk defa gördüm acaba bir sıkıntı çıkar mı. Son olarak ben bu parçları bu gece alamam en erken yarın gibi ama stokları bitecek gibi duruyor disklerin bunlara alternatif önerebilceğiniz bir şeyler var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Patriot markası piyasadaki en iyi depolama ve RAM modelleri üreten firmalardan birisidir sorun yok ürün çok kaliteli ve performanslıdır. Sitede bilindik alışveriş mecralarından birisidir sorun yok.

M.2 ve SATA SSD disklerin standartları vardır değişmez. Yani uyumlular sorun yok. Yarınca stoklar bitmez rahat olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynı ürünler sorun yok ama satıcılar pek iyi sayılmazlar. Onlarca kaliteli firma tanıyorum ama bu satıcıları ilk defa gördüm.

Ayrıca önerdiğim Patriot linkinde 12 taksite kadar seçenekli ödemeler var. Buna ek olarak çoklu kart ile aynı ürünün ödemesini 2 kart ile yapabilirsiniz. Diğer önerdiğim M.2 disk içinde 12 taksit seçeneği var nesi size uymadı anlamadım.

Amazon.com.tr adresine bakabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri