Laptop Ram Ekleme Dikkat Edilmesi Gerekenler

oemiar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Acer Aspire 7 A715-51G laptop aldım çift RAM slotu var ama tek slot dolu. Ben uygun RAM'lerden bir tane daha alıp ekleyerek Dual Channel olmasını istiyorum ama bir sorunla karşılaşmamak zarar vermemek için laptopun arka kapağını açtığımda nasıl bir yol izlemem gerekli, dikkat etmem gereken neler var yardımcı olabilir misiniz?

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
arka kapağı açtığında kısa devre olamaması için değişim yapmadan önce kesinlikle bataryanın pinini anakarttan çıkar eğer zaman geçtiyse bi küçük temizlik yap tozunu al fanların daha soran ram'i yerleştir oturduğundan emin ol daha sonra kapağı kapatmadan önce bataryayı tekrar bağla bilgisayarı ters çevirip aç açılırsa kapağı tekrar monte edebilirsin

bu rehberde Recep ab zaten detaylıca göstermiş

KS

oemiar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arka kapağı açtığında kısa devre olamaması için değişim yapmadan önce kesinlikle bataryanın pinini anakarttan çıkar eğer zaman geçtiyse bi küçük temizlik yap tozunu al fanların daha soran ram'i yerleştir oturduğundan emin ol daha sonra kapağı kapatmadan önce bataryayı tekrar bağla bilgisayarı ters çevirip aç açılırsa kapağı tekrar monte edebilirsin

bu rehberde Recep ab zaten detaylıca göstermiş

Çok teşekkürler hocam arka kapagi actigimdaki goruntu bu sekilde daha önce gomulu batarya kullanmamistim bataryanın pini yuvarlak içine aldığım yerdeki bantin altında midir acaba yanlış bir yeri sökmek istemem.

Ekli dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    102 KB · Görüntüleme: 16

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
evet hocam kablolar oraya doğru gidiyor %90 oradadır onlar zaten statik bant diye biliyorum o bantı söksenizde sorun olmaz kolay kolay yapışkanlığı giden bir bant değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri