Laptop Ramini PC'ye Takmak Ve Ram Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Merhabalar,

Yeni PC için 8 GB rama ihtiyacım var güzel f/p ram tavsiyesi istiyorum. Birde bende 8 GB 2400 MHz Samsung laptop Rami var onun için aparat alıp onu pc'ye takabilir miyim geçici olarak?

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Yeni PC için 8 GB rama ihtiyacım var güzel f/p ram tavsiyesi istiyorum.Birde bende 8 GB 2400 MHz Samsung laptop Rami var onun için aparat alıp onu pcye yakabilir miyim geçici olarak?
Siz yeni bilgisayarı aldınız mı hocam? Aldıysanız içindeki ram kaç MHz onu da paylaşın ona göre tavsiye verilsin

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Laptop için olan sodimm Ram lerin soketi bile farklı iken masaüstü pc de çalışacağını hiç sanmıyorum.

KS

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Siz yeni bilgisayarı aldınız mı hocam? Aldıysanız içindeki ram kaç MHz onu da paylaşın ona göre tavsiye verilsin
Hayır hocam şöyle düşünüyorum parçalara başlıycam bir tane 8 GB ram alıcam pc için bir de yanına laptopunkini ekleyin 16 gibi dual channel yapmayı düşünüyorum idarelik sonra normal bir 8 alırım fakat farklı mhzlerdeki ramler performans kaybı yaşattırır mı onu düşünüyorum ama her türlü 8 GB den iyidir 16 GB

KS

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Yazdığım gibi bir tane 3000 3200 civarı bir ram istiyorum sonraki rami de ona göre alıcam

https://www.amazon.com.tr/dp/B07M7WWRPH/ref=cm_sw_r_apan_i_1HE9V2E47M9BFQC09QX8?_encoding=UTF8&psc=1 nasıl ?
Bu fiyata 3200MHz ram ler var üstelik kutusuz da olsa Crucial Ballistix satılıyor çok daha kaliteli ürün. Akakçe den kendin de bakıp bulabilirsin frekansı daha yüksek.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,028
Dizüstü bilgisayar bellekleri ile masaüstü bilgisayar bellekleri şekil olarak farklı oluyor. Özellikleri ayni olsa bile onu oraya sokamazsın. Bildiğim kadarıyla SoDIMM olarak geçiyor dizüstü olanlar.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hayır hocam şöyle düşünüyorum parçalara başlıycam bir tane 8 GB ram alıcam pc için bir de yanına laptopunkini ekleyin 16 gibi dual channel yapmayı düşünüyorum idarelik sonra normal bir 8 alırım fakat farklı mhzlerdeki ramler performans kaybı yaşattırır mı onu düşünüyorum ama her türlü 8 GB den iyidir 16 GB
Hocam frekanslar tutmazsa dediğiniz imkansız yeni kasaya 3200 MHz ram alacaksınız, üstüne 2000 MHz ram düşünüyorsunuz. Hadi diyelim o da oldu alacağınız converter zaten 150 lira tutuyor (diğer türlü mümkün değil boyutları tutmaz) hiç uğraşmayın 2 adet 8 GB alın 450 civarı fiyat farkı olur indirimdeki ürünlerde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri