Laptop'a Termal Macun Sürdüm Açınca 5 saniye sonra kapanıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Theredor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba pchocası forum, bende çok eski 2009 model bir laptop var a300 15M bayadır termal macun yenilemesi yapmıyordum hatta aldığımdan beri hiç yapmadım. Açtığımda hep fan ve hava çıkış kanalını temizler kapatırdım, internetten 20TL'ye termal macun alıp ilk seferinde bolca sürdüm ve bilgisayar 20 dakika dayanıp kendi kendine kapanıyordu, ikinci silip sürdüğümde çok az sürdüm bu sefer 30 dakika falan dayandı. Üçüncü kez söktüğümde sadece yüzeyinde bir su damlasının yarısı kadar sürüp bir kağıdın ucu ile yaydım. Şimdi açtığımda max 8 saniye dayanıp daha açılırken kapanıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Theredor' Alıntı:
merhaba pchocası forum, bende çok eski 2009 model bir laptop var a300 15M bayadır termal macun yenilemesi yapmıyordum hatta aldığımdan beri hiç yapmadım. Açtığımda hep fan ve hava çıkış kanalını temizler kapatırdım, internetten 20TL'ye termal macun alıp ilk seferinde bolca sürdüm ve bilgisayar 20 dakika dayanıp kendi kendine kapanıyordu, ikinci silip sürdüğümde çok az sürdüm bu sefer 30 dakika falan dayandı. Üçüncü kez söktüğümde sadece yüzeyinde bir su damlasının yarısı kadar sürüp bir kağıdın ucu ile yaydım. Şimdi açtığımda max 8 saniye dayanıp daha açılırken kapanıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

işlemciyi fazla abartmadan koyun ama azda koymayın iyice yayın diğer fanları v.b düzgün taktığınıza eminmisiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Macunu sürdüğünüz yerden başka bir yere devre elemanlarına bulaşmış olabilir kısa devre sebep oluyordur belki bir kontrol etmenizde fayda var.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Statik elektrik kalmış olabilir laptobun bataryasını ve şarj makinesini çıkarıp açma kapama tuşuna 3 4 defa bastıktan sonra bir daha deneyin

KS

Theredor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Theredor' Alıntı:

işlemciyi fazla abartmadan koyun ama azda koymayın iyice yayın diğer fanları v.b düzgün taktığınıza eminmisiniz ?

hocam pirinç tanesinin %70'i kadar ortasına koyup sonra eşit şekilde yaydım.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Macunu sürdüğünüz yerden başka bir yere devre elemanlarına bulaşmış olabilir kısa devre sebep oluyordur belki bir kontrol etmenizde fayda var.

hocam sadece ekran kartının yanındaki lehimli kısma biraz bulaştırmış olabilirim onu deneyeceğim.

KS

Theredor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Kontrol ettikten sonra dönüş sağlarsanız sevinirim

hocam dediğinizi denedim ve diğer cevap verenlerin dediklerini de denedim fakat bir sonuç yok :)  çok güvendiğim bir bilgisayar tamircisine götürmeyi düşünüyorum.

bu arada anakartta hiç bir devre elemanına macun değmemiş , soğutma bloklarını tam oturttum fakat ya macun çok kalitesiz yada anlamadığım bir sorun. Konuya cevap verdiğiniz için Teşekkürler herkese

KS

Theredor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorunu çözdüm, aldigim macunu degistirdim ve anakarta bulasan bazi yerleri kolonya damlatilmis bir bez ile titizlikle temizledim simdi 85 dereceye zorladim oyun oynayarak gene de kapanmiyor. Boşta 45 - 50 , oyunda 55 - 75 arasi gidip geliyor. Eger bu sorunu yasayan olursa anakarta fazla bir metal parca bile degmemeli yoksa otomatik kendini kapatiyor. Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri