Laptopta Performan Düşüklüğü

Mustafa8011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus k555ub lapobum yaklasik 3 4 senedir benimle beraber. Universite sinavim oldugu icin bilgisayarı 5 6 ay gibi bi zaman icinde hic acmadim. Sonra actigimda ise oyunlarda asiri derecede performans dusuklugu gordum ve bunu yaklasik 1 senedir halledemiyorum ekran karti guncellemerinden ram kontrollerine tüm oyunları silip disk temizlemeye kadar herseyi yaptim fakat 70 80 fps aldigim oyunda artik 40 50 civarlarina kadar düşüş yasıyorum bilen arkadaşlar yardimci olursa cok ama cok sevinirim simdiden tesekkurler

KS

Mustafa8011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet ısı sorunuda var tek yapmadıgım sey laptobun içini temizleyıp termal macun yenılemek oldu bunları yaparsam faydasını görürmüyüm bu fps konusunda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Termal değeriniz kaç derece GPU ve CPU için oyun esnasında? Sorun var dediğiniz için soruyorum kaç derece olarak görünüyor MSI afterburner ile SS olarak paylaşın oyun sırasında bakalım durumlar yük ve sıcaklık olarak nedir.

KS

Mustafa8011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://hizliresim.com/CwHVED

buyrun

oyun pubg lite bu arada normal pc değil şimdiden teşekkürler.

normal pubg değil*

gpu 1 in sıcaklıgnının 90 dereceye vurdugu oluyor cogu zaman

birde oyunun sağladıgı en dusuk ayarlarda suan

KS

Mustafa8011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
laptop ıcın yapmam gereken tavsıyelerınız nelerdır , termal macun ne fan temızlıgı şart oldu onun yanında alternatıfler varmıdır ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arctic MX-4 2019 , NOCTUA NT-H1 yada NOCTUA NT-H2 marka modellerinden birisinden termal macun alın. Sürmeden önce toz temizliği yapın ve soğutucuda çamurlaşmış toz varsa fırça kullanın. Artı olarak birde Vakumlu soğutucu alın.

Alpmendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorunla bende  mücadele vermiştim. Yaptığım tek lşey laptopu temizlemek oldu.Havalandırma ızgarasını ve işlemci fanını temizlemeniz gerekiyor.Bende fanda pek toz olmamasına rağmen havalandırma ızgasrası neredeyse tamamen tıkanmıştı. içerdeki sıcak havayı fan dışarı atamıyordu.  Temizlikten sonra sistem adeta yenilenmiş gibi oldu. Oyunlarda alınabilecek en iyi fps 'i de aldım böylece...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri