Yardım Laptoptaki GPU Kullanımı Çok Düşük

koels

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba gpu kullanımı %10'un üzerine çıkmıyor işlemci ise %30-35 arası seyrediyor. donanımlar erkan kartı rtx 3050 4 gb , işlemci ryzen 5 5625u , ram 16 gb, ssd 512 gb cs de bile orta ayarlarda şarza takılı halde anca 90-95 fps alıyor yardımcı olursanız çok sevinirim

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
386
90 95 fps olması gayet normal . hangı modda o kadar fps alıyorsun ? onun dısında ıslemcı kullanımın ne durumda . sıstemınde kac gb ram var

emel06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Görev Yöneticisi -Başlangıç sekmesinden gereksiz programları kapat. Birde bu link belki işine yarayabilir kontrol edebilirsin.

KS

koels

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
90 95 fps olması gayet normal . hangı modda o kadar fps alıyorsun ? onun dısında ıslemcı kullanımın ne durumda . sıstemınde kac gb ram var
Özellikler yukarda yazıyor ve internette insanlar bu ekran kartı ile 150 FPS alıyor en yüksek grafiklerde
Görev Yöneticisi -Başlangıç sekmesinden gereksiz programları kapat. Birde bu link belki işine yarayabilir kontrol edebilirsin.

Bende hem düşük gpu kullanımı düşük ama FPS iyi gösteriyor bazı oyunlarda onu anlamadım

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
386
cs2 ekran kartına önem veren bır oyun degıldır. ıslemcı tabanlı bır oyundur senın de ıslemcının ızın verdıgı olcude bunu gerceklestırecektır. ıslemcın ıle cınebench r23 teklı cekırdek testı yaparmısın kac paun alıcak ve kac derece de calısacak

12500h ilemci rtx 3050 ekran kartlı nıtro lar bıle ortalam da 110 fps 120 fps max alıyor zaten. cıhazın ısınan bır cıhaz oldugu ıcın ıslemıc de mantıken gucunu kısıyor ve sen daha dusuk fps alman normal

Son düzenleme:
KS

koels

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cs2 ekran kartına önem veren bır oyun degıldır. ıslemcı tabanlı bır oyundur senın de ıslemcının ızın verdıgı olcude bunu gerceklestırecektır. ıslemcın ıle cınebench r23 teklı cekırdek testı yaparmısın kac paun alıcak ve kac derece de calısacak

12500h ilemci rtx 3050 ekran kartlı nıtro lar bıle ortalam da 110 fps 120 fps max alıyor zaten. cıhazın ısınan bır cıhaz oldugu ıcın ıslemıc de mantıken gucunu kısıyor ve sen daha dusuk fps alman normal

benim işlemcim şimdi bununkinden daha mı kötü şimdi

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
386
yav guzel kardesım senın ıslemcın alptop ıslemcııs bu adamdakı masaustu ıslemcısı . güc olarak sogutma olarak daha ıyı ç kıyaslaman bıle hata

sen kendın bıle dedın orta ayarlarda dıye adam da orta ayarlarda zaten 80 - 90 alıyıor

senın ıslemcın 15watt lık ıslemcı zaten ısındıgında kendısını kısıyor sogutması kotu bır cıhazda ıyı seyler bekleyemezsın

KS

koels

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yav guzel kardesım senın ıslemcın alptop ıslemcııs bu adamdakı masaustu ıslemcısı . güc olarak sogutma olarak daha ıyı ç kıyaslaman bıle hata

sen kendın bıle dedın orta ayarlarda dıye adam da orta ayarlarda zaten 80 - 90 alıyıor

senın ıslemcın 15watt lık ıslemcı zaten ısındıgında kendısını kısıyor sogutması kotu bır cıhazda ıyı seyler bekleyemezsın
anladım çözümü varmı peki benim gpu kullanım baya düşük gözüküyo onu napcaz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri