Yardım Laptopumdaki Saçma Sorun

swetond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
laptopumda rastgele bir oyuna girdiğimde 5 dakika falan oynayınca fps bir anda 110dan 30-40 a düşüyor ve laptopu yeniden başlatmadığım sürece o civarda kalıp duruyor fakat yeniden başlatıp oyuna girersem oyunu tekrardan kapatasıya kadar 110 fps civarları sabit oynayabiliyorum ama bir oyunu oynayabilmek için sürekli yeniden başlat yapmaktan sıkıldım çözümü bilen varsa yardım etsin lütfen internetten araştırdım fakat asla bulamadım başka birisinde bu sorunun olduğunu

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
laptopumda rastgele bir oyuna girdiğimde 5 dakika falan oynayınca fps bir anda 110dan 30-40 a düşüyor ve laptopu yeniden başlatmadığım sürece o civarda kalıp duruyor fakat yeniden başlatıp oyuna girersem oyunu tekrardan kapatasıya kadar 110 fps civarları sabit oynayabiliyorum ama bir oyunu oynayabilmek için sürekli yeniden başlat yapmaktan sıkıldım çözümü bilen varsa yardım etsin lütfen internetten araştırdım fakat asla bulamadım başka birisinde bu sorunun olduğunu
Her şeye format diyenler gibi olacak ama gerçekten böyle acayip şeylere en güzel şey format :D Bir temizlenmiş olur hem alet.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Yaptım zaten yine aynı sorun
O zaman kullandığınız bir program buna sebebiyet veriyor olabilir. Format sonrası tekrar kurduğuzdan, yine aynı olayı yaşıyor olabilirsin. Başlangıç uygulamalarının gereksiz olanlarını olabildiğince çoğunu devre dışı bırak.

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Sorun hangi oyunlarda oluyor? Oyunlara Msi Afterburner kullanıyor musun ?

KS

swetond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O zaman kullandığınız bir program buna sebebiyet veriyor olabilir. Format sonrası tekrar kurduğuzdan, yine aynı olayı yaşıyor olabilirsin. Başlangıç uygulamalarının gereksiz olanlarını olabildiğince çoğunu devre dışı bırak

Dediginizi yaptım sadece 3 program çalışıyor başlangıç uygulamalarinda

KS

swetond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Ekli dosyalar

• VALORANT-Win64-Shipping_2023_09_18_17_13_49_051.jpg
    VALORANT-Win64-Shipping_2023_09_18_17_13_49_051.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
  • VALORANT-Win64-Shipping_2023_09_18_17_10_53_398.jpg
    VALORANT-Win64-Shipping_2023_09_18_17_10_53_398.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
dediğim olay bu şekilde
Ekran kartı sıcaklığını ve kullanımının gösterimini açmamışsın ama olsun. Gözüktüğü üzere işlemci 2. resimde watt düşürdüğünden fps düşmüş. Sıcaklıklar da normal, watt düşürmesinin sebebini bulmak lazım. Laptobun kendi programında ilgili bir ayar veya soğutmaya dair bir izlenecek yol gibi bir ayar varsa onlara bakın. 1. resimde de 95 derece yüksek yani. %100 kullanımda olsa işlemci, hızını kısıtlar yüksek ihtimal sıcaklıktan.

Son düzenleme:
KS

swetond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartı sıcaklığını ve kullanımının gösterimini açmamışsın ama olsun. Gözüktüğü üzere işlemci 2. resimde voltaj düşürdüğünden fps düşmüş. Sıcaklıklar da normal, voltaj düşürmesinin sebebini bulmak lazım. Laptobun kendi programında ilgili bir ayar veya soğutmaya dair bir izlenecek yol gibi bir ayar varsa onlara bakın. 1. resimde de 95 derece yüksek yani. %100 kullanımda olsa işlemci, hızını kısıtlar yüksek ihtimal sıcaklıktan.
Ne yapmam gerekiyor peki tam olarak

Xevanior

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Macun değiştir. Sıcaklıklar çok fazla.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
laptopu bu sene aldım 1 yılı geçmemiştir yinede almalı mıyım? ve alıpta işe yaramazsa param boşa gitmiş olur
Yani o zaman bir garanti ile konuş bence, 95 derece çok fazla. Sorunun kaynağı olma ihtimali var yeniden başlatınca neden düzeldiğini anlamasamda ama yinede normal değil yani daha da performanslı çalışabilir soğutma iyileşirse. Garanti varken siz kendiniz müdahale edemezsiniz zaten.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri