Last Of Us Donma Sorunu

slweslij

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba , Pchocası GamersArena işbirliği ile 9060xt olan sistemi aldım. Gayette memnunum. Tek sıkıntım Last of us part 1 oynarken CPU sıcaklık 85-90 lara geliyor ve 20-25 dakika sonra donup masaüstüne atıyor. Çok fazla anlamadığım için aksiyon alamadım. Destek olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Sistem Özellikleri: Amd Ryzen5 7500f , 16gb ram , 1 tb ssd , Colorful Ax-b650M , Powercolor 9060xt 16gb , Segotep wind clear t3 kule tipi soğutucu , Segotep Lumi 750W 80+ Bronz kasa

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Dostum 80mm fanlı 2 ısı borulu o boyut bir cpu soğutucu ile neyazıkki oraya kadar. Bu sorunu çözsün çözmesin cpu soğutucunuzu değiştirmenizi öneririm. Last of us part1 de bunu yapıyorsa asıl ısınma testine giriştiğinizde daha kötü olur.

Bazı bios ayarlarıyla sıcaklığı dizginlersiniz ama bu seferde cpu performansınız negatif etkilenir.

1500 TL ile 2500 tl arasında satın alacağınız güçlü hava soğutma ile bundan kat kat iyi sonuç alırsınız. Makine toplarken herşeyin fiyatına dikkat ederimde bir psu birde cpu soğutucuda normalin üstüne çıkarım hep.

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Last of us işlemciye fena biniyor bende de 80-90 derece oluyordu

KS

slweslij

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim cevabınız için , o zaman soğutucu alıp yola devam ediyorum .)

Dostum 80mm fanlı 2 ısı borulu o boyut bir cpu soğutucu ile neyazıkki oraya kadar. Bu sorunu çözsün çözmesin cpu soğutucunuzu değiştirmenizi öneririm. Last of us part1 de bunu yapıyorsa asıl ısınma testine giriştiğinizde daha kötü olur.

Bazı bios ayarlarıyla sıcaklığı dizginlersiniz ama bu seferde cpu performansınız negatif etkilenir.

1500 TL ile 2500 tl arasında satın alacağınız güçlü hava soğutma ile bundan kat kat iyi sonuç alırsınız. Makine toplarken herşeyin fiyatına dikkat ederimde bir psu birde cpu soğutucuda normalin üstüne çıkarım hep.
Birde max 3k olacak şekilde bir ürün önerebilirmisiniz ? Hemen işi çözüp siparişi verelim bitsin bu iş .)

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Çok teşekkür ederim cevabınız için , o zaman soğutucu alıp yola devam ediyorum .)

Birde max 3k olacak şekilde bir ürün önerebilirmisiniz ? Hemen işi çözüp siparişi verelim bitsin bu iş .)
kasayı segotep lumi olarak aratınca sadece "Segotep Lumi 3T" modeli çıkıyor. sanırım kasanız:

1771728871730.png

böyle birşey

kasa buysa araştırmama göre cpu için 160mm hava fan yükseklik alanı var.

fanları 120mm mi yoksa 125mm mi bu konuda bir karışıklık var. sorun değil 125mm olanın yüksekliği 153 mm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri