Yardım Left 4 Dead 2 Çok Kasıyor

abuzer kömürcü

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Selam dostlar,

Left 4 Dead 2 oyununda low grafiklerde 60-100 arasi aliyorum, fps kisitlayici yok bazen 100 oluyor ama sanki 30 fps alıyormuşum gibi hissediyorum hz ayarı yok oyunda performans modunda laptop.

Laptop: asus tuf a15 f506ıeb rtx 3050ti r5 4600h 16gb ram w11 home

Not: fark ettim ki oyunlarda cpu ve gpu kullanımı %50-%60 arası

Son düzenleme:

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
left 4 dead 2 oyununda low graf'klerde 60-100 arasi aliyorum fps kisitlayici yok fps bazen 100 oluyor ama sanki 30 fps alıyormuşum gibi hissediyorum hz ayarı yok oyunda performans modunda laptop

laptop: asus tuf a15 f506ıeb rtxx 3050ti r5 4600h 16gb ram w11 home

not: fark ettimki oyunlarda cpu ve gpu kullanımı %50-%60 arası
Darboğaz yapıyor olabilir 1080p yüksek grafikde denesene bir

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Boş cevaplar yazacaksanız hiç yazmayın taşınabilir cihaz lazım ve 2010 model laptopta 50 60 fps aliyordum yeni ve daha iyi laptopta nasıl ayni fps alabilirim onu tartışıyorum
Hocam laptop da sorum yok bence oyun eski hem cihaz yeni az çok verirdi yani o FPS yi sorun başka bir yerde silip tekrar yükleyin isterseniz

Sani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
GÜÇ SEÇENEKLERİNDEN PERFORMANSA ÇEK . STEAMDAN FPS GÖRÜNTÜLE VAR ORDAN FPS İ AÇ FPSLERE BAK . DÜŞÜK FPS ALIRSAN MOD KUR

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Boş cevaplar yazacaksanız hiç yazmayın taşınabilir cihaz lazım ve 2010 model laptopta 50 60 fps aliyordum yeni ve daha iyi laptopta nasıl ayni fps alabilirim onu tartışıyorum
ironisine söyledim zaten :D
genellikle laptop alanların çoğu bu performans durumundan şikayetçi, birkaç ayar yapılması lazım.

sadece l4'de yapıyorsa l4le alakalı bi sıkıntıdır ama diğer oyunlarda da aynı durum varsa genel bi sıkıntımız var demektir

KS

abuzer kömürcü

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
ironisine söyledim zaten :D
genellikle laptop alanların çoğu bu performans durumundan şikayetçi, birkaç ayar yapılması lazım.

sadece l4'de yapıyorsa l4le alakalı bi sıkıntıdır ama diğer oyunlarda da aynı durum varsa genel bi sıkıntımız var demektir
Valorant 70-120 arasi left 4 50-100 arasi ama beamng.drive oyununda güzel performansi

KS

abuzer kömürcü

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Hocam laptop da sorum yok bence oyun eski hem cihaz yeni az çok verirdi yani o FPS yi sorun başka bir yerde silip tekrar yükleyin isterseniz
silip birdaha yükledim 100-170 arası alıyorum ama molotof atarken yada benzin yakarken 80 lere düşüyor ve fps viraz yükseldi evet ama cpu ve gpu sıcaklıkları çok düşük mesela gpu 48 derece ve %30 kullanıyor az kullanmadan dolayı böyle sanırım

.

Ekli dosyalar

• resim_2023-07-04_141723706.png
    resim_2023-07-04_141723706.png
    859.6 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Oyun içi ayar tavsiyesi verebilirim en fazla hocam. Başlatma seçeneklerine -high -threads (kaç çekirdekli işlemcin varsa ona göre ayarla). Son olarak oyun içi atölye fps boost yapanlar var bazılarını atacağım, hepsine tek tek abone olun hangisi daha çok o dediğiniz anlarda fps yükseltiyorsa onu kullanın bomba atma patlama çatlama anladınız siz aynı anda hepsini aynı anda çalıştırmayın sorun yaratabilir.

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
silip birdaha yükledim 100-170 arası alıyorum ama molotof atarken yada benzin yakarken 80 lere düşüyor ve fps viraz yükseldi evet ama cpu ve gpu sıcaklıkları çok düşük mesela gpu 48 derece ve %30 kullanıyor az kullanmadan dolayı böyle sanırım

.
Düzeldi mi tam anlamadım :)

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bence darboğaz var.

Grafikleri arttırıp dene.

Olmazsa windows ayarlarından grafik yaz başlat menüsüne oyunda kullanılacak ekran kartını seç ve donanım hızlandırmayı aç

KS

abuzer kömürcü

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Bence darboğaz var.

Grafikleri arttırıp dene.

Olmazsa windows ayarlarından grafik yaz başlat menüsüne oyunda kullanılacak ekran kartını seç ve donanım hızlandırmayı aç
2 sini de yaptım grafik ayarları yapmıştım zaten ve grafikleri yükseltince daha da düşüyor fps

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
2 sini de yaptım grafik ayarları yapmıştım zaten ve grafikleri yükseltince daha da düşüyor fps
Yani optimizasyon problemi diyeceğim ama o oyunu farklı bilgisayarlada oynadım hiç böyle yapmazdı.

Güç ayarlarını falanda yapmışsınız acaba bilgisayar ısınıp gücümü azaltıyor

KS

abuzer kömürcü

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Yani optimizasyon problemi diyeceğim ama o oyunu farklı bilgisayarlada oynadım hiç böyle yapmazdı.

Güç ayarlarını falanda yapmışsınız acaba bilgisayar ısınıp gücümü azaltıyor
Sıcaklık düşük gpu 48 derecede oynatiyor left 4 dead 2 yi ama kullanimi da az %20 kullaniyor kullanimi yujseltsem belki kasmaz grafik yükseltince dahada çok kasıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri