Lenovo G580 i3 3110m işlemcili laptop hayata döndürülebilir mi?

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba,
Bu şekilde bir laptop var şu anda fabrikadan geldiği hali ile duruyor. 5-10 yıllık bir cihaz içinde ki HDD neredeyse ölü. Sistem çok yavaş çalışıyor.
4GB ram mevcut ve onlar da 2x2 sanırım.
Bu cihaz için yapılabilecek en iyi update nedir? Klavyesi ve bataryası da değişecek. Batarya şart değil ama.

Bir de cihaz ısınmamasına rağmen kapanma yapıyordu işlemcinin aşırı ısındığı zamanlarda oluyordu.
Tek kanal ram alıp mevcut 2gb ram in yanına takarak 10 gb ram yapmak mı mantıklı yoksa 2x4 GB ram takmak mı?
İşlemci için upgrade yapılabilir mi? Yapılırsa hangi işlemciyi önerirsiniz?
Ek olarak 240 GB hızlı bir ssd takviyesi düşünüyorum.

Link ileterek öneri yapar mısınız? Ölü laptopu ayağa kaldıralım.
Tam cihaz bu sanırım:

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Bu cihaza harcama yapmayın paranızı boşa harcarsınız hocam.
Ölü yatırım olur.
Ben kullanmayacağım zaten hocam. 3-6 yaş arası iki çocuk kullanacak. Google chrome kullanılacak pek bir şey değil. Cihazın kötü olduğunu bende biliyorum.
Sadece öğrenmek istediğim şu ssd+işlemci+ram takviyesi cihazı ev kullanımı için uyumlu hale getirir mi?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Ben kullanmayacağım zaten hocam. 3-6 yaş arası iki çocuk kullanacak. Google chrome kullanılacak pek bir şey değil. Cihazın kötü olduğunu bende biliyorum.
Sadece öğrenmek istediğim şu ssd+işlemci+ram takviyesi cihazı ev kullanımı için uyumlu hale getirir mi?
Hocam valla bu cihaz UPG açık bir cihaz mı onu bilmiyorum.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhaba,
Bu şekilde bir laptop var şu anda fabrikadan geldiği hali ile duruyor. 5-10 yıllık bir cihaz içinde ki HDD neredeyse ölü. Sistem çok yavaş çalışıyor.
4GB ram mevcut ve onlar da 2x2 sanırım.
Bu cihaz için yapılabilecek en iyi update nedir? Klavyesi ve bataryası da değişecek. Batarya şart değil ama.

Bir de cihaz ısınmamasına rağmen kapanma yapıyordu işlemcinin aşırı ısındığı zamanlarda oluyordu.
Tek kanal ram alıp mevcut 2gb ram in yanına takarak 10 gb ram yapmak mı mantıklı yoksa 2x4 GB ram takmak mı?
İşlemci için upgrade yapılabilir mi? Yapılırsa hangi işlemciyi önerirsiniz?
Ek olarak 240 GB hızlı bir ssd takviyesi düşünüyorum.

Link ileterek öneri yapar mısınız? Ölü laptopu ayağa kaldıralım.
Tam cihaz bu sanırım:
Eski sistem olduğu için bilgi bulmak zor oluyor. Genel olarak cevap vereyim. 2x4 ram daha performans verir. Isınıp kapanması kendine korumaya almasından ama bu arada bileşenler yine zarar görebilir. Termal macun ve temizlik rahatlatır. Ssd bu eklenmesi performansı etkiler. Sonrasında başka bilgisayara da takabilirsiniz. Laptoplarda işlemci yükseltme pek olmuyor.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Eski sistem olduğu için bilgi bulmak zor oluyor. Genel olarak cevap vereyim. 2x4 ram daha performans verir. Isınıp kapanması kendine korumaya almasından ama bu arada bileşenler yine zarar görebilir. Termal macun ve temizlik rahatlatır. Ssd bu eklenmesi performansı etkiler. Sonrasında başka bilgisayara da takabilirsiniz. Laptoplarda işlemci yükseltme pek olmuyor.
Teşekkür ederim.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Hocam valla bu cihaz UPG açık bir cihaz mı onu bilmiyorum.

Merhaba,
Bu ram uyumlu olur mu?
ddr3 1600mhz desteklediğini gördüm modelin. Marka seçme durumu var mı acaba?

"16GB max7 / PC3-12800 1600MHz DDR3*, non-parity, dual-channel capable, two 204-pin SO-DIMM sockets"

Son düzenleme:

bruhmomentumtr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
bence orta seviye bir hdd yeter çocuk kullanacaksa

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhaba,
Bu ram uyumlu olur mu?
ddr3 1600mhz desteklediğini gördüm modelin. Marka seçme durumu var mı acaba?

"16GB max7 / PC3-12800 1600MHz DDR3*, non-parity, dual-channel capable, two 204-pin SO-DIMM sockets"
Sitesinde kesin bilgi verilmemiş genel olarak DDR3-1333 veya DDR3-1600 (× 1 veya × 2) şeklinde yazılmış. Siz bakarak benzer alabilirsiniz. Nadirdir olsa da anakartın ram marka model seçmesi vardır. Anakart olarak Intel HM76 yazılmış aynıysa 16 gb ram desteği görünüyor.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Sitesinde kesin bilgi verilmemiş genel olarak DDR3-1333 veya DDR3-1600 (× 1 veya × 2) şeklinde yazılmış. Siz bakarak benzer alabilirsiniz. Nadirdir olsa da anakartın ram marka model seçmesi vardır. Anakart olarak Intel HM76 yazılmış aynıysa 16 gb ram desteği görünüyor.
Tamam teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri