LENOVO İDEPAD 320 15-İKB Model Notebook Dahili Ekran Kartı Değiştirmek İstiyorum.

Kdraydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta bahsettiğim gibi bir notebookum var ve youtube videonuzda gördüğüm kadarıyla BGA isimli bir makine ile değişim yapılabiliyormuş. Google'da araştırdım fakat hiç yardımcı olabilecek içerik bulamadım.
Anakart Pin'imi nereden öğrenebilirim ve ona uyumlu Maksimum performans ekran kartlarını nasıl öğrenirim.
Elimde MSI GTX 1080 P 8GB bir ekran kartı var fakat bunu notebooka takabilir miyim? 
Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

KS

Kdraydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kdraydn' Alıntı:
Başlıkta bahsettiğim gibi bir notebookum var ve youtube videonuzda gördüğüm kadarıyla BGA isimli bir makine ile değişim yapılabiliyormuş. Google'da araştırdım fakat hiç yardımcı olabilecek içerik bulamadım.
Anakart Pin'imi nereden öğrenebilirim ve ona uyumlu Maksimum performans ekran kartlarını nasıl öğrenirim.
Elimde MSI GTX 1080 P 8GB bir ekran kartı var fakat bunu notebooka takabilir miyim? 
Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Ekran Kartım AMD RADEON 530 2 GB Ram 2x4 GB fakat yüksek grafikli oyun oynayamıyorum. Yeni bir gaming notebook almak istiyorum fakat ekran kartları 1050 Ti'lar bile 6.000'den başlıyor fiyatları. Bu işlemciye uygun maksimum performanstaki grafik kartı nedir ? Yada 1080'e uyacak bir işlemci alıp değiştirmek mümkün müdür ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Makinenizde dahili CPU ve GPU değişimi yapamazsınız laptoplarda bu bileşenler lehimli oluyor masaüstü gibi değil. Ancak var olan işlemcinize + Harici GPU arabirimi + PSU alıp dışarıdan bağlayabilirsiniz. Ancak işlemciniz çok zayıf bir güçte harici GPU olarak 1080 filan unutun onlar yani.

KS

Kdraydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Makinenizde dahili CPU ve GPU değişimi yapamazsınız laptoplarda bu bileşenler lehimli oluyor masaüstü gibi değil. Ancak var olan işlemcinize + Harici GPU arabirimi + PSU alıp dışarıdan bağlayabilirsiniz. Ancak işlemciniz çok zayıf bir güçte harici GPU olarak 1080 filan unutun onlar yani.

GPU olayını bahsettiğim makine ile lehimini eriterek sökerek, uyumlu olmak şartıyla yeni ekran kartı takılabiliyormuş. Youtube videosunda detaylı anlatımı var. Fakat benim sorduğum şey kendi notebookuma uyumlu maksimum performans ekran kartı nedir ? Radeon 530 çok düşük geliyor. En azından NVİDİA marka bir ekran kartı fena olmazdı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fırınlama yöntemini ile işlem yapılabiliyor ama makineni hiç edersin bulaşma.

Kullandığın işlemciye 1650 Super yada RX 570/580 gibi bir kart alabilirsiniz. Harici GPU yöntemi ile ama dediğim gibi lehim vs. fırınlamaya bulaşma.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri