Lenovo IP 82K200T4TX R5-5600H 16G 1T 15.6′ Dos linteki ürünü hafta sonu indirimi ile aldım.
10 senelik masaüstü kullanıcısıyım dolayısıyla hiç laptop kullanmadım, yeni bilgisayar kurmadım ve güncel teknolojiyi çok bilmiyorum.
Bu yüzden bu gönderiyi rehber edinmek istiyorum.
Kurulumla ilgili yapmam gerekenleri, kurduktan sonra nasıl kullanmam, hangi ayarları yapmam gerektiğini burada soracağım.
Bunu dikkate alarak detaylı bir şekilde anlatarak yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar bugün gelecek.
Öncelikle Windows 10 mu 11 mi Home mu Pro mu yüklemem konusunda öneri verebilir misiniz?
Uygun fiyata, güvenilir nereden satın alabilirim işletim sistemini.
Ve bu işletim sistemini nasıl kuracağım benim bildiğim ISO dosyasını Rufus ile USB'ye yazdırıp ilerlemek şeklinde.
Bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı?
BIOS ayarlarından filan bahsediliyor onlardan hiç anlamıyorum mesela.
İçerisinden garanti belgesi diye sadece fotoğraftaki çıktı. Üzerinde hiçbir şey yazmıyor. Düzgün bir belge gelmesi gerekmiyor muydu ne yapmam lazım ?
Bir de kargo poşetinin üzerinde e-arşiv fatura yazan kağıt çıktı. Bundan başka fatura filan gelmesi gerekiyor muydu ?

Güncelleştirme, driver dediğiniz şeylerin kurulumu hakkında da pek bilgim yok.
Ayrıca Lenovo'ya özel kurmam gereken programlar nelerdir?
10 senelik masaüstü kullanıcısıyım dolayısıyla hiç laptop kullanmadım, yeni bilgisayar kurmadım ve güncel teknolojiyi çok bilmiyorum.
Bu yüzden bu gönderiyi rehber edinmek istiyorum.
Kurulumla ilgili yapmam gerekenleri, kurduktan sonra nasıl kullanmam, hangi ayarları yapmam gerektiğini burada soracağım.
Bunu dikkate alarak detaylı bir şekilde anlatarak yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar bugün gelecek.
Öncelikle Windows 10 mu 11 mi Home mu Pro mu yüklemem konusunda öneri verebilir misiniz?
Uygun fiyata, güvenilir nereden satın alabilirim işletim sistemini.
Ve bu işletim sistemini nasıl kuracağım benim bildiğim ISO dosyasını Rufus ile USB'ye yazdırıp ilerlemek şeklinde.
Bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı?
BIOS ayarlarından filan bahsediliyor onlardan hiç anlamıyorum mesela.
İçerisinden garanti belgesi diye sadece fotoğraftaki çıktı. Üzerinde hiçbir şey yazmıyor. Düzgün bir belge gelmesi gerekmiyor muydu ne yapmam lazım ?
Bir de kargo poşetinin üzerinde e-arşiv fatura yazan kağıt çıktı. Bundan başka fatura filan gelmesi gerekiyor muydu ?

Güncelleştirme, driver dediğiniz şeylerin kurulumu hakkında da pek bilgim yok.
Ayrıca Lenovo'ya özel kurmam gereken programlar nelerdir?