Lenovo z5070 kapanma sorunu

goktug.cy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar nereye götürdüysem bir türlü yapamadılar. Laptopum da oyun oynarken yazılımla uğraşırken film izlerken bir süre sonra aniden kapanıyor ve bir süre açılmıyor tekrar açmak için ise power tuşuna bir kaç saniye basılı tutmak zorunda kalıyorum. Laptop boşta iken hiçbir şekilde kapanmıyor ama dediğim gibi yüksek performansa geçince bu sorunu yaşıyorum. 3 yere götürdüm hiçbiri yapamadı bu sorun neden kaynaklanıyor ve neden bir türlü yapılamıyor bilgisi olan var mı?
İ7 4.nesil
8gb Ram
250gb ssd takılı

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isınmaya dayalı bir problem ile kapandığını düşünüyorum.Bunun için termal macun temizlettirin ayrıca laptop için güzel bir temizlik mutlaka şart pislenmiş olabilir.Bunları uyguladıktan sonra sonuçları paylaşın lütfen.

KS

goktug.cy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Isınmaya dayalı bir problem ile kapandığını düşünüyorum.Bunun için termal macun temizlettirin ayrıca laptop için güzel bir temizlik mutlaka şart pislenmiş olabilir.Bunları uyguladıktan sonra sonuçları paylaşın lütfen.

Bunların hepsi yapıldı. Termal macunları yenilendi temizliği de yapıldı elektriksel sorun dediler onu yaptılar ama yok sorun hala devam etmekte. Bu arada eklemeyi unuttum laptop kısa devre yaptıktan sonra böyle oldu.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım elektriksel bir kısa devrden sonra muhtemelen anakartı zarar gördü ve kalıcı bir hasar oluştu.Bu durumda yapılabilecek durum yok gibi bildiğim kadarıyla.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazın pil ve güç devresi kontrolleri yapıldı mı? Tamirciye götürdüm demişsiniz de genelde bunlardan kaynaklı olabilecek bir sorun bu yaşadığınız. Eğer bakılmadıysa adam gibi özellikle bu şeylerin kontrol edilmesi gerek.

KS

goktug.cy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazın pil ve güç devresi kontrolleri yapıldı mı? Tamirciye götürdüm demişsiniz de genelde bunlardan kaynaklı olabilecek bir sorun bu yaşadığınız. Eğer bakılmadıysa adam gibi özellikle bu şeylerin kontrol edilmesi gerek.

Güç devresini bu gün yaptılar sorunu orada buldular ama ne kadar iyi baktılar bilemem pazartesi geri götürüp para iadesi isteyeceğim. Bu sorun her ne ise bulamıyorlar bir türlü.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri