Leptoba ekran kartı tavsiyesi?

Desperadooo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de malesef leptop var. Leptop alarak büyük hataya düştüm. Artık olan oldu ve sadece ekran kartımı değiştirmek istiyorum.  Şu an ben de gtx 1050 4 gb ram var. Artık yetmemeye başladı. İleri de komple yetmez. Sistemim i7 7700Hq 16 gb ram var. Ekran kartı ne onerebilirsiniz?  Mesela rtx 3060ti? Sıkıntı yaratabilir mi ? Almışken uzun omurlu olmasını istiyorum.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Durumu netleştirmek için soruyorum eGPU setiniz mi var harici ekran kartı kullanmak için? Eğer böyle ise 7700HQ kartına 3060 Ti takamazsınız fazla ağır gelir bu kart bu işlemciye. 2060 Super üzerine çıkmayın bu işlemci ile.

KS

Desperadooo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Durumu netleştirmek için soruyorum eGPU setiniz mi var harici ekran kartı kullanmak için? Eğer böyle ise 7700HQ kartına 3060 Ti takamazsınız fazla ağır gelir bu kart bu işlemciye. 2060 Super üzerine çıkmayın bu işlemci ile.

Daha almadım. Sadece ilk ekran kartı olayını netleştirip öyle almak istedim. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şöyle kaba tabirle değerlendirebilirsiniz işlemcinizin GPU olarak ne kadar fazlasına destek verebileceğini. 7700HQ işlemcisi için çıkmış Laptop modellerini kontrol edin ve en yüksek hangi GPU birimi kullanılmış bakın. O laptop GPU biriminde eğer MAX-Q yani laptop için özelleştirilmiş bir ekran kartı kullanıyorsa o kartın gerçek masaüstü kartlarında hangi karta denk düştüğüne bakın. Örnek olarak ben baktım GTX 1080 kartı en baba seçenekli modeller arasında ama bu kart MAX-Q dizaynında yani laptop için özelleştirilmiş bir GPU. Ben sizin için karşılaştırdım masaüstündeki RTX 2060 kartı bile bu MAX-Q 1080 kartından biraz daha güçlü bir kart yani 2060 Super kartı üzerine çıkmayın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri