Leptoplar'da OBS Studio Ayarlarındaki İşleyici Bölümü Nasıl DirectX Yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba elimde bir Monster Abra A5 v12.5 notebook var ve Windows 10 20H2 sürümü kurulu sorun ise OBS Studio'da ekran kaydı aldığımda ayarları nasıl yaparsam yapayım kaydettiğim videolar hep kalitesiz ve soluk renkli oluyor tüm ayarları denedim bir sürü video izledim ayralar ile alakalı ama hiçbiri bir işe yaramadı ama videoları izlerken o kişilerin programlarında işleyici hep DirectX olarak seçiliydi bu seçenek laptoplarda genel olarak seçilemiyormuş seçince siyah ekran oluyor kayıt programın özellikler bölümüne bir kod yazarak OpenGL aktif ediliyor ve OpenGL ile kayıt yapılıyor ancak kayıt dediğim gibi çok kalitesiz ve renksiz oluyor bu benim bilgisayarımdan kaynaklımı bilmiyorum tüm Driver'larım güncel OBS stüdyonunda son sürümü yüklü bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum OpenGL yerine DirectX'i seçip kaydı siyah ekran olmadan yapabilir miyim bunun bir çözümü var mı ya da bu sorunla karşılaşıp çözümünü bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

İyi günler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Abra A5 V12 bu sayfadan Intel Ekran Kartı Sürücüsünü indirip kurun ve sonrasında Aygıt Yöneticisini açın ve Görüntü bağdaştırıcıları sekmesinden INTEL grafik biriminizi sağ tıklayıp güncellemesi varsa güncelleyin. Uygulamayı başlatırken sağ tıklayıp harici GPU biriminiz ile başlatmayı deneyin. İşe yaramaz ise aynı şekilde entegre grafik birimi ile başlatın.

Bu yöntem işe yaramaz ise Windows 10 Ayarları > Sistem > Monitör ayarlarına gelin ve aşağıdan Grafik ayarları kısmına tıklayın. Açılan bölümde Göz at sekmesine gelin ve burada OBS yazılımının kurulu olduğu yere gidip programı başlatan EXE dosyasını seçin. Daha sonra seçimi yaptığınızda listeye eklenen OBS yazılımının üzerine tıklayıp Seçenekler kısmına tıklayın. Bundan sonra yapacağınız şey Güç tasarrufu veya Yüksek performans hangisi ile açılırsa yazılım sorunsuz o ayarda bırakacaksınız bu ayarı. Önce Yüksek performans deneyin işe yaramaz ise Güç tasarrufu denersiniz. DirectX seçeneği işe siyah ekrana bu yöntem ile düşmemeniz gerek.

KS

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Abra A5 V12 bu sayfadan Intel Ekran Kartı Sürücüsünü indirip kurun ve sonrasında Aygıt Yöneticisini açın ve Görüntü bağdaştırıcıları sekmesinden INTEL grafik biriminizi sağ tıklayıp güncellemesi varsa güncelleyin. Uygulamayı başlatırken sağ tıklayıp harici GPU biriminiz ile başlatmayı deneyin. İşe yaramaz ise aynı şekilde entegre grafik birimi ile başlatın.

Bu yöntem işe yaramaz ise Windows 10 Ayarları > Sistem > Monitör ayarlarına gelin ve aşağıdan Grafik ayarları kısmına tıklayın. Açılan bölümde Göz at sekmesine gelin ve burada OBS yazılımının kurulu olduğu yere gidip programı başlatan EXE dosyasını seçin. Daha sonra seçimi yaptığınızda listeye eklenen OBS yazılımının üzerine tıklayıp Seçenekler kısmına tıklayın. Bundan sonra yapacağınız şey Güç tasarrufu veya Yüksek performans hangisi ile açılırsa yazılım sorunsuz o ayarda bırakacaksınız bu ayarı. Önce Yüksek performans deneyin işe yaramaz ise Güç tasarrufu denersiniz. DirectX seçeneği işe siyah ekrana bu yöntem ile düşmemeniz gerek.

Hocam söylediğiniz 2 seçeneğide yaptım ama değişen bir şey olmadı kayıt kalitesi açısından güç tasarufu modunda başlatınca DirectX'i seçebidim ama dediğim gibi kayıt kalitesi hala aynı ve bu sadece OBS stüdyoda değil diğer ekran kayıt uygulamalarında da var shadowplay, bandicam fln yani sorun galiba benim pc'de ama nedir bilmiyorum tüm driverlarım güncel harici ve entegre grafik kartı sürücülerini özellikle kontrol ettim.

Nasıl kayıt aldığımı göstermek açısından kısa bir video çektim : https://youtu.be/wAYqr7YCrsQ

Videoyu YouTube'a yüklerken işlendiği için renkler düzelmiş ama kalite hala aynı.

KS

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocam öğrendimki sorun ne benim pc de nede obs'de aslında tam olarak bir sorun yokmuş ortada benim için sıkıntı kayıttaki renklerin çok soluk çıkmasıydı ben medya oynatıcı olarak Kmp Player kullanıyorum ve aldığım kayıtlarıda direkt orda izliyordum edite geçmeden önce meğerse bu kmp artık kayıttaki renk biçiminimi desteklemiyor yoksa ayarlanması mı gerekiyor bilmiyorum renkleri çok soluk gösteriyor size attığım örnek vidoyu Youtube a yükleyince farkettim renklerin düzeldiğini daha sonra Pot player dan denedim kaydı ve renkler aynı benim oyunda gördüğüm gibiydi keşke konu açmadan önce biraz daha araştırsaydım neyse sağlık olsun en azından bu konu rehber olarak kalsın burda.
Size bir soru Benim 16Gb Ram - i7 9750H 2.60GHz Cpu - Gtx 1650 grafik kartım var obs de bitrate'i 25000 yaptım ama hala istediğim o keskin görüntüyü alamıyorum bu bileşenler ile ortalama 10-15 dakikalık videolar çekeceğim bitrate ne kadar olmalı pc yormadan en iyi görüntüyü nasıl alabilirim.
Ayrıca yardımlarınız için teşekkür ederim hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bitrate keskinlikle alakalı değil zaten akıcılığı daha doğal hale getirmek ile alakalı bir durum. Genel kalite artar ama keskinlik artmaz. Ben bu OBS vs. işlerinden çok anlamam zaten genel olarak bildiğim kadarını aktardım size ki siz çözdünüz sorunu ben bir şey yapmadım.

Keskinliği arttırmak istiyorsanız kayıt alırken 4K kayıt alın ve sonra 1080p çözünürlüğe düşürün bu sayede kaliteniz normalden daha keskin olacaktır. Bitrate oranını ise 24000 kare oranından aşağı olmasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri