Lian li beyaz versiyon

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Isınma sı
Bu sadece Amazon'da bulunan bileşenlerden seçebildiğim. (Tüm parçalar için 2 yıl garanti seçildi.)
RAM (4x8) 32 GB'lık kit
3'lü fanlar 2 adet + Sıvı soğutucu ile 9 fan oluyor
Fiyata aksesuarlar dahil. €2.100
Olabilecek en beyaz sistem de diyebiliriz.
Sadece CPU eksik, onun sebebi de Amazon'da bulamadım.
(7700x ve 5900x vardı fiyatları 450€ civarındaydı, onlardan alırsanız 2.500 civarına denk geliyor)
Ekli dosyayı görüntüle 9896

Eğer yaşadığınız şehirde veya internette bu bileşenleri daha da ucuza bulabilirseniz, oraya da bakabilirsiniz.
Yılbaşına kadar CPU bütçesi de ayarlarım derseniz, €2.500'e fazlasıyla güçlü ve beyaz bir sisteminiz olur.
3 aksesuarı çıkartıp, RAM'i 16 yaparsanız fiyat 140~150€ civarı fiyat düşer. Ama imkan varsa alın derim.
Isınma sıkıntısı felan çıkarırmı

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Isınma sı

Isınma sıkıntısı felan çıkarırmı
Hayır, işlemci için 360'lık sıvı soğutucu var.
Kasada da 3 + 3 olacak şekilde fanlar olacak.
1666476017594.png
1666476030703.png

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu sadece Amazon'da bulunan bileşenlerden seçebildiğim. (Tüm parçalar için 2 yıl garanti seçildi.)
RAM (4x8) 32 GB'lık kit
3'lü fanlar 2 adet + Sıvı soğutucu ile 9 fan oluyor
Fiyata aksesuarlar dahil. €2.100
Olabilecek en beyaz sistem de diyebiliriz.
Sadece CPU eksik, onun sebebi de Amazon'da bulamadım.
(7700x ve 5900x vardı fiyatları 450€ civarındaydı, onlardan alırsanız 2.500 civarına denk geliyor)
Ekli dosyayı görüntüle 9896

Eğer yaşadığınız şehirde veya internette bu bileşenleri daha da ucuza bulabilirseniz, oraya da bakabilirsiniz.
Yılbaşına kadar CPU bütçesi de ayarlarım derseniz, €2.500'e fazlasıyla güçlü ve beyaz bir sisteminiz olur.
3 aksesuarı çıkartıp, RAM'i 16 yaparsanız fiyat 140~150€ civarı fiyat düşer. Ama imkan varsa alın derim.
Bu biraz pahalı oldu da galiba yanlış anlamışsınız benim monitörlerümle birlikte 2k euro sınırım var şuan amd ryzen 7 5800x te koydum 3k etti yaklaşık 2k olması lazım kasanın

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evet, ürünler elinize ulaştıktan sonrası daha kolay.
Çünkü neyi nasıl yapmanız gerektiği YouTube'dan bulunabiliyor.
Forum içerisinde de kurulum için konu açarsınız, görseller paylaşırsınız. Yardımcı oluruz.

Önceki mesajımda dediğim gibi, bölgesel satıcıları ve fiyatları bilmiyoruz.
Ama bileşenleri biliyoruz, bu yüzden satın almadan önce bize danışabilirsiniz.
Örneğin "Ucuz B550 anakart buldum, işlemciyi de 12100F alacağım" derseniz, almayın deriz. (Soketler farklı)
Acaba aynı fiyata normal sistem mi alsam yüksek parçalar aynı fiyata oluyor beyaz olunca fazla pahalı

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Acaba aynı fiyata normal sistem mi alsam yüksek parçalar aynı fiyata oluyor beyaz olunca fazla pahalı
Eğer beyaz renk konusu zorunluluk değilse, evet daha hesaplı sistem toplayabilirsiniz.
Ben Lian Li'nin o modeliyle özel beyaz sistem istediğiniz için o bileşenleri seçmiştim.

Bu biraz pahalı oldu da galiba yanlış anlamışsınız benim monitörlerümle birlikte 2k euro sınırım var şuan amd ryzen 7 5800x te koydum 3k etti yaklaşık 2k olması lazım kasanın

Görseldeki tüm bileşenleri Amazon'dan alırsanız, kasanın fiyatı CPU dahil 2.500'e denk geliyor.
Sadece beyaz değil, aynı zamanda 2.500'e yüksek performans sunan bir sistem olmuş oluyor.
Amazon dışında bileşenleri daha ucuza bulabileceğiniz için, bence sistemi 2.000'e yakın fiyatla alabilirsiniz.
Ama dediğim gibi, o sistemde alınabilecek en beyaz ve en yüksek bileşenler var. 4'lü kit falan var.
Bileşenleri bulunduğunuz bölgede arayın, daha ucuza satılan yerlerden satın alın.
Ben sadece 1 siteye bakmıştım ve kasayı €26 daha ucuza bulmuştum.
Siz daha detaylı araştırıp, tüm bileşenleri daha ucuza bulabilirsiniz.

Ayrıca bileşenlerde model düşürüp fiyat biraz daha aşağıya çekilebilir.
Mesela 32 GB (4x8) 4'lü kit almak yerine 16 GB (2x8) 2'li kit alırsınız, fiyat 70~80€ düşer.
Başka sitelerden de alacağınız için, fiyat bundan daha da aşağıya inecektir.
Eğer monitör için de bütçeyi biraz daha zorlarsanız, sistemi almakta sorun yaşamazsınız.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Eğer beyaz renk konusu zorunluluk değilse, evet daha hesaplı sistem toplayabilirsiniz.
Ben Lian Li'nin o modeliyle özel beyaz sistem istediğiniz için o bileşenleri seçmiştim.

Görseldeki tüm bileşenleri Amazon'dan alırsanız, kasanın fiyatı CPU dahil 2.500'e denk geliyor.
Sadece beyaz değil, aynı zamanda 2.500'e yüksek performans sunan bir sistem olmuş oluyor.
Amazon dışında bileşenleri daha ucuza bulabileceğiniz için, bence sistemi 2.000'e yakın fiyatla alabilirsiniz.
Ama dediğim gibi, o sistemde alınabilecek en beyaz ve en yüksek bileşenler var. 4'lü kit falan var.
Bileşenleri bulunduğunuz bölgede arayın, daha ucuza satılan yerlerden satın alın.
Ben sadece 1 siteye bakmıştım ve kasayı €26 daha ucuza bulmuştum.
Siz daha detaylı araştırıp, tüm bileşenleri daha ucuza bulabilirsiniz.

Ayrıca bileşenlerde model düşürüp fiyat biraz daha aşağıya çekilebilir.
Mesela 32 GB (4x8) 4'lü kit almak yerine 16 GB (2x8) 2'li kit alırsınız, fiyat 70~80€ düşer.
Başka sitelerden de alacağınız için, fiyat bundan daha da aşağıya inecektir.
Eğer monitör için de bütçeyi biraz daha zorlarsanız, sistemi almakta sorun yaşamazsınız.
Monitörle birlikte 2000 euro ya istiyorum ben öyle bişey tavsiye edebilir misiniz ? ( Beyaz olması zorunlu değil

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Monitörle birlikte 2000 euro ya istiyorum ben öyle bişey tavsiye edebilir misiniz ? ( Beyaz olması zorunlu değil
Amazon dışında ürün alabileceğiniz diğer siteleri de paylaşabilir misiniz?
Aşağıdaki görseldeki gibi, farklı sitelerde bileşenler daha ucuz olabiliyor.
O şekilde toplarsak belki monitör dahil iyi bir sistem toplayabiliriz.
1666525245718.png
1666525251516.png

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Son düzenleme:
KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Siz ne diyorsanız o benim fazla bilgim yok

Diğeri QHD + IPS panel olduğu için hem çözünürlüğü yüksek, hem renk doğruluğu.
Arada ciddi fiyat farkı olsaydı ucuz olacağı için VA olanı tercih edebilirdik.
Ama fiyatlar aynıyken 1080p VA monitör yerine 2K IPS almak çok daha iyi.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Diğeri QHD + IPS panel olduğu için hem çözünürlüğü yüksek, hem renk doğruluğu.
Arada ciddi fiyat farkı olsaydı ucuz olacağı için VA olanı tercih edebilirdik.
Ama fiyatlar aynıyken 1080p VA monitör yerine 2K IPS almak çok daha iyi.
Tamamdır bilgisayar hakkında casekingten bişeyler yaptım sizde bulabildiniz mi güzel birşey

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Olur o kadarı fazla sıkıntı olmaz
Şu an için B550 + 5800x + RTX 3090'lı bir sistem toplanacak gibi görünüyor.
Belki biraz daha araştırıp işlemci yükseltilebilir gibi hissediyorum, ona bakıyorum.
Zaten bu haliyle de fazlasıyla güçlü bir sistem ama belki daha iyisi olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri