Soru Lian Li TL Lcd Fanlar Hakkında Soru

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba, reverse 3x120, reverse 3 adet tekli 120mm fanlar ve 1 adet normal 120mm egzoz fanı satın aldım. Bunları kurmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Elimde 1 adet 3 lü paket aldığımdan dolayı usbsi ve 1 adet çoklu fan çoğaltıcısı var ekteki gibi.
1737561793904.png

Lakin Anakartım: Asus Tuf Gaming B650-PLUS WİFİ AMD ATX olduğu için 2 adet 9 pin usb girişi mevcut. Egzoz fanının usbsini ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bilenleriniz varsa bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Bu fanları kasama nasıl bağlayabilirim?

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
728
Arkadaşlar merhaba, reverse 3x120, reverse 3 adet tekli 120mm fanlar ve 1 adet normal 120mm egzoz fanı satın aldım. Bunları kurmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Elimde 1 adet 3 lü paket aldığımdan dolayı usbsi ve 1 adet çoklu fan çoğaltıcısı var ekteki gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 40630

Lakin Anakartım: Asus Tuf Gaming B650-PLUS WİFİ AMD ATX olduğu için 2 adet 9 pin usb girişi mevcut. Egzoz fanının usbsini ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bilenleriniz varsa bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Bu fanları kasama nasıl bağlayabilirim?
hocam bildigim kadarıyla bu fanlar kablosuz manyetık gibi birbirine baglanıyordu.

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam bildigim kadarıyla bu fanlar kablosuz manyetık gibi birbirine baglanıyordu.
evet onun bağlantısını yaptım ama usb portu anakartta 2 adet olduğu için lcdlerini sadece 2 usb girişine taktım yani yan ile alttaki fanların lcdlerini çalıştırdım lakin egzoz fanının lcdsini çalıştıramadım

Son düzenleme:

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
728
evet onun bağlantısını yaptım ama usb portu anakartta 2 adet olduğu için lcdlerini sadece 2 usb girişine taktım yani yan ile alttaki fanların lcdlerini çalıştırdım lakin egzoz fanının lcdsini çalıştıramadım
anladım derdinizi. böyle bir coklayıcı işinizi görür bence.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
usb tüm fanları yönetmeyi sağlıyor diye biliyorum bende de usb olmayan modeli var 8 tane, 2 fanı görüp diğerini görmemesi bence ya bağlantıda eksikliğiniz var ya da l-connect den bağlantısını yapamadınız o fanın

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
usb tüm fanları yönetmeyi sağlıyor diye biliyorum bende de usb olmayan modeli var 8 tane, 2 fanı görüp diğerini görmemesi bence ya bağlantıda eksikliğiniz var ya da l-connect den bağlantısını yapamadınız o fanın
tl mi yoksa sl modelimidir sizin ki hocam?

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
tl mi yoksa sl modelimidir sizin ki hocam?
imza kısmımda yazıyordu zaten: TL lcd

l-connect üzerinden fanı görüp görmediğini kontrol edin ilk olarak mesela bende bu şekil (8 fanımı da görüyor):
1737582216652.png

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Dikkat etmemişim kusura bakmayın. Rica etsem nasıl bağladığınızı anlatır mısınız

Anakart: Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX
Kasa: Lian li 011 Dynamic Evo RGB E-ATX Kasa

imza kısmımda yazıyordu zaten: TL lcd

l-connect üzerinden fanı görüp görmediğini kontrol edin ilk olarak mesela bende bu şekil (8 fanımı da görüyor):Ekli dosyayı görüntüle 40636
Benim kontrolcüm sizin kontrolcünüz gibi değil.
1737582454321.png

Böyle bir kontrolcüye sahibim ben.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Dikkat etmemişim kusura bakmayın. Rica etsem nasıl bağladığınızı anlatır mısınız

Anakart: Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX
Kasa: Lian li 011 Dynamic Evo RGB E-ATX Kasa

Benim kontrolcüm sizin kontrolcünüz gibi değil.
Ekli dosyayı görüntüle 40638
Böyle bir kontrolcüye sahibim ben.
fanı bağladığınız kısımda temassızlık olabilir çıkarıp tekrar bağlayın ve diğer bağlantı kısımlarını da kontrol edin

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam bir de şey anakarta işlemci ram ve ekran kartı takmasam anakart çalışır mı yani görüntü vermeyeceğini biliyorum lakin güç gidiyor mu powera basınca fanları falan döner mi bir bilginiz var mı?

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Hocam bir de şey anakarta işlemci ram ve ekran kartı takmasam anakart çalışır mı yani görüntü vermeyeceğini biliyorum lakin güç gidiyor mu powera basınca fanları falan döner mi bir bilginiz var mı?
işlemcisiz fan dönmez, sadece anakart üzerinde rgb desen varsa onlar yanar daha önce denemiştim

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anladım hocam, yarın tüm parçaları kuracağım. Eğer ki fan konusunda yardıma ihtiyacım olursa size ulaşabilir miyim?

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
işlemcisiz fan dönmez, sadece anakart üzerinde rgb desen varsa onlar yanar daha önce denemiştim
Dostum merhaba, tüm kurulumları yaptım. Hiç bir sorun çıkmadı lakin yandaki fanlarım l-connect 3 uygulamasından gidip geliyor. O sebeple de fan ayarlarım bozuluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim bir bilgin var mı?

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Dostum merhaba, tüm kurulumları yaptım. Hiç bir sorun çıkmadı lakin yandaki fanlarım l-connect 3 uygulamasından gidip geliyor. O sebeple de fan ayarlarım bozuluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim bir bilgin var mı?
temassızlık olabilir mi? bende de kablolamasını yaptığımda benzer şey yaşamıştım, çıkar tak yap tekrar

KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
temassızlık olabilir mi? bende de kablolamasını yaptığımda benzer şey yaşamıştım, çıkar tak yap tekrar
Bir kaç defa yaptım onu ama hala aynı sorun var. Çoğaltıcı kullandım lakin yine aynı sorun. Anakart üzerinde 2 adet usb 9 pin girişi var mecbur 3.nün usb 9 pinini takmak için usb çoğaltıcısı aldım. Hangi usb 9 pine taktıysam hep gidip geliyor. İsmini değiştiriyorum yan fanlar diye bir süre sonra tekrar kurulumdaki ismini alıyor. Fan hızını otomatik Quitetten StdSP ye alıyor. Nasıl yapacağımı çözemedim.

1737829933568.png

Bu şekilde.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
programda da bir sorun olabilir, kusursuz çalışmıyor ne yazıkki isterseniz l-connect i komple silip tekrar indirin ve üstteki benim attığım ss de ki kısmı da gösterebilirmisiniz?

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
bilemedim sizdekini, bende böyle o yüzden birşey diyemiyorum yazılımı biraz kurcalayın isterseniz ve bu ürünler yeni olduğu için pek alıp kullanıp arıza yaşayan sayısı da az doğal olarak

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (191).png
    Ekran Görüntüsü (191).png
    84.5 KB · Görüntüleme: 3
KS

Mlowsy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
bilemedim sizdekini, bende böyle o yüzden birşey diyemiyorum yazılımı biraz kurcalayın isterseniz ve bu ürünler yeni olduğu için pek alıp kullanıp arıza yaşayan sayısı da az doğal olarak
Olmadı tüm fan gücünü anakarta bağlayıp bir de öyle deneyeyim. Yardımın için çok çok teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri