Başta Linux a yabancı olduğumu söyledim. Buna rağmen gözüme çarpan:
Linux kurulu bir pc sistemine Win11 nasıl kurarım şeklinde ilerlersek.
Terminal dedikleri kısım ve biosa girmeden:
''Bilgisayarınızda Linux'u Kaldırıp Yerine Windows Yükleme
Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.''
(ÇÖZÜLDÜ) Linux kurdum biosa giremiyorum.
(Bu turuncu forumdan)
ÇÖZÜLDÜ.
Şu anda Linux'u silip, Windows kurmayı başardım.
1- Öncelikle, Linux'un içindeki, sistemin kurulu olduğu partition'ı sildim. (YouTube da aratın(Linux partition silme), videolar mevcut).
2- Bios pilini çıkar-tak yaptım(bir kaç saniye).
3- Windows Media Creation Tool ile flash belleğe, Windows'u attım(YouTube).
4- Bana da flash diski PC ye takıp format atmak kaldı.
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarıma Linux Manjaro kurdum. Kullanmakta zorlandım. Windows'a dönmek istiyorum. Ama flash diske windowsu boot
forum.donanimhaber.com
Sizdeki sistem açılmıyor bu durumda Linuxun kurulu olduğu partisyon nasıl silinecek. Bunun için aklıma gelen Windows kurtarma usb si hazırlama
Windows 10 veya 11 Kurtarma USB'si Nasıl Oluşturulur
Bununla ilgili kaynaklar mevcut. Usb yi taktıktan sonra bunun üzerinden Win. açılacak. Tabi Sizde Şu an Linux yüklü, ne tür bir tepki verecek veye Linux bunu engeller mi bilemiyorum açıkçası
- Bilgisayarı yeniden başlatın:
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken klavyenizdeki önyükleme menüsü tuşuna (genellikle F12, F8 veya Esc gibi tuşlar olabilir) sürekli basın.
- USB'yi seçin:
Ekranda açılan önyükleme menüsünden USB sürücünüzü seçin ve Enter tuşuna basın. Bu, bilgisayarın sabit disk yerine USB'den başlamasını sağlayacaktır.
''Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.^^
Bu gerekliliğe göre aklıma gelen bunlar oldu