Yardım Linux Kurdum,Ekran Sürekli Yanıp Sönüyor?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Hayır hocam,altta saniye var sonra dediğim renkler yanıyor.

Zaten anlamadım,klavye çalışmıyor o kısımda sonra geliyor,çalışsa düzelecek belki.
Klavyen çalışmaz çünkü Linux kurulumun yarım kaldı sürücüleri kuramadın yani. Bu durumda extra bir Usb klavye bağlayıp Uefi firmware ayarlarına girmen gerekli. CMS koduyla da yapılıyor ama onu bilmiyorum.

KS

Zeccorxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Klavyen çalışmaz çünkü Linux kurulumun yarım kaldı sürücüleri kuramadın yani. Bu durumda extra bir Usb klavye bağlayıp Uefi firmware ayarlarına girmen gerekli. CMS koduyla da yapılıyor ama onu bilmiyorum.
Nasıl yapıcaz onu be,usb ile bir yolu yok mu?

Yandım pc offline o zaman

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Klavyede harfler falan hiç çalışmıyor tepki vermiyor mu ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Başta Linux a yabancı olduğumu söyledim. Buna rağmen gözüme çarpan:
Linux kurulu bir pc sistemine Win11 nasıl kurarım şeklinde ilerlersek.
Terminal dedikleri kısım ve biosa girmeden:

''Bilgisayarınızda Linux'u Kaldırıp Yerine Windows Yükleme
Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.''

(ÇÖZÜLDÜ) Linux kurdum biosa giremiyorum.
(Bu turuncu forumdan)

ÇÖZÜLDÜ.
Şu anda Linux'u silip, Windows kurmayı başardım.

1- Öncelikle, Linux'un içindeki, sistemin kurulu olduğu partition'ı sildim. (YouTube da aratın(Linux partition silme), videolar mevcut).
2- Bios pilini çıkar-tak yaptım(bir kaç saniye).
3- Windows Media Creation Tool ile flash belleğe, Windows'u attım(YouTube).
4- Bana da flash diski PC ye takıp format atmak kaldı.

Sizdeki sistem açılmıyor bu durumda Linuxun kurulu olduğu partisyon nasıl silinecek. Bunun için aklıma gelen Windows kurtarma usb si hazırlama

Windows 10 veya 11 Kurtarma USB'si Nasıl Oluşturulur
Bununla ilgili kaynaklar mevcut. Usb yi taktıktan sonra bunun üzerinden Win. açılacak. Tabi Sizde Şu an Linux yüklü, ne tür bir tepki verecek veye Linux bunu engeller mi bilemiyorum açıkçası

• Bilgisayarı yeniden başlatın:
      Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken klavyenizdeki önyükleme menüsü tuşuna (genellikle F12, F8 veya Esc gibi tuşlar olabilir) sürekli basın.

• USB'yi seçin:
      Ekranda açılan önyükleme menüsünden USB sürücünüzü seçin ve Enter tuşuna basın. Bu, bilgisayarın sabit disk yerine USB'den başlamasını sağlayacaktır.

• ''Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.^^

Bu gerekliliğe göre aklıma gelen bunlar oldu

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Başta Linux a yabancı olduğumu söyledim. Buna rağmen gözüme çarpan:
Linux kurulu bir pc sistemine Win11 nasıl kurarım şeklinde ilerlersek.
Terminal dedikleri kısım ve biosa girmeden:

''Bilgisayarınızda Linux'u Kaldırıp Yerine Windows Yükleme
Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.''

(ÇÖZÜLDÜ) Linux kurdum biosa giremiyorum.
(Bu turuncu forumdan)

ÇÖZÜLDÜ.
Şu anda Linux'u silip, Windows kurmayı başardım.

1- Öncelikle, Linux'un içindeki, sistemin kurulu olduğu partition'ı sildim. (YouTube da aratın(Linux partition silme), videolar mevcut).
2- Bios pilini çıkar-tak yaptım(bir kaç saniye).
3- Windows Media Creation Tool ile flash belleğe, Windows'u attım(YouTube).
4- Bana da flash diski PC ye takıp format atmak kaldı.

Sizdeki sistem açılmıyor bu durumda Linuxun kurulu olduğu partisyon nasıl silinecek. Bunun için aklıma gelen Windows kurtarma usb si hazırlama

Windows 10 veya 11 Kurtarma USB'si Nasıl Oluşturulur
Bununla ilgili kaynaklar mevcut. Usb yi taktıktan sonra bunun üzerinden Win. açılacak. Tabi Sizde Şu an Linux yüklü, ne tür bir tepki verecek veye Linux bunu engeller mi bilemiyorum açıkçası

• Bilgisayarı yeniden başlatın:
      Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken klavyenizdeki önyükleme menüsü tuşuna (genellikle F12, F8 veya Esc gibi tuşlar olabilir) sürekli basın.

• USB'yi seçin:
      Ekranda açılan önyükleme menüsünden USB sürücünüzü seçin ve Enter tuşuna basın. Bu, bilgisayarın sabit disk yerine USB'den başlamasını sağlayacaktır.
      ''Linux'un yüklü olduğu bir sistemde Linux'u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz.^^

Bu gerekliliğe göre aklıma gelen bunlar oldu

HP laptop biosu nasıl sıfırlayacak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Biosu sıfırlaması neden gerekiyor?

Win. kurtarma usb si üzerinden Windows u açabilir ve Linux un kurulu olduğu partisyonu silebilirse, biosun tekrar açılacağını düşünüyorum. (Freedos hale gelecektir) Buradan gerek görülürse sıfırlanabilir...

KS

Zeccorxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biosa giremiyorum çünkü hocam,girsem aynılarını bende yaptım.

Biosu sıfırlaması neden gerekiyor?

Win. kurtarma usb si üzerinden Windows u açabilir ve Linux un kurulu olduğu partisyonu silebilirse, biosun tekrar açılacağını düşünüyorum. (Freedos hale gelecektir) Buradan gerek görülürse sıfırlanabilir...
Açılmıyor hiç bir türlü.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri