LOGITECH, RAZER, STEELSERIES mouse tercihi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var!

Razer, Logitech, SteelSeries

• SteelSeries Rival 650

Kullanılan: 0 0.0%
  • Logitech G G502 Hero

Kullanılan: 4 100.0%
  • Razer Viper

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar, iyi günler. Hayatım boyunca hiç bir zaman yüksek bütçeli mouse satın almadım fakat bu sene kendimi aşacağım ve +1K'lık bir mouse satın alacağım. Almadan evvel de siz değerli ve bilgili ağabeylerime bir soru yöneltmek istiyorum. Sizce aşağıda ki mouselardan hangisini satın almalıyım ?
NOT: CS:GO, VALO, RAINBOW gibi oyunları olabilecek en hard seviyede ( global - radiant + full focus ) oynayıp hem hızlı, hem sakin bir şekilde kullanabileceğim bir mouse düşünüyorum.
NOT 2: Oyun tarzım çok farklı. Düşük sens ve yüksek senslere alışık olduğum için kendimi belli bir hassasiyette sınırlamıyorum. O yüzden ağır ve hafif mouse benim için sorun değil.

/ SteelSeries Rival 650

/ Logitech G G502 HERO/LIGHTSPEED ( FARK ETMEZ )

/ Razer Viper 

Şimdiden bütün ağabeylerime teşekkür ediyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: LOGITECH, RAZER, STEELSERIES mouse tercihi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var!

Ben olsam Logitech G G502 HERO seçerdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: LOGITECH, RAZER, STEELSERIES mouse tercihi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var!

Rival 650 ürünü 153 Gram başlangıç ağırlığına sahip ama Logitech ürünü 121 Gram. Yakın zamanda hafif bir mouse ürünün 20 gram fark bile olsa uzun vadede ne kadar iyi olduğunu deneyimlemiş birisi olarak tercihimi bu yüzden Logitech üründen yana yapardım. Ama Rival 650 ürünü kablosuz bunun rahatlığı başka olur tabi ama rekabetçi oyunlarda kablosuz bir mouse ürününün verimi ne derecedir hiç online oyun oynamadığım için bilemiyorum.

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Nedendir bilinmez fakat bir türlü G502 HERO'ya ısınamıyorum. Rival 650'yi kendime daha yakın görüyorum ama ondan da çekiniyorum. Verim olarak alabileceğim en üst seviye mouse'u Rival 650 olarak görüyorum. Onun da beğeneni ve seveni çok az bu yüzden kafamda soru işaretleri oluşuyor. Gerçekten büyük çıkmazın içerisindeyim...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bütçeniz varsa alternatif öneri yapayım?

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Bütçem 1.000 - 1.200TL arası. İstediğim mouse'u size şu şekilde söyleyebilirim. Sensöründen yana hiç bir sıkıntı yaşatmayacak, sorunsuz çalışacak, engine programı olacak ve sorun yaşatmayacak, kablolu olursa sorun olmaz fakat kablosuz olursa daha iyi olur. Hikayeli ya da basit oyunlar oynamak için mouse almak istemiyorum. Oynadığım online oyunlarda ( CS:GO , VALO ) gerçekten fark yaratıp yol katetmek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bakalım piyasada size neler önerebilirim. Bu arada sormayı unuttum mouse boyutu sizin için fark ediyor mu?

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Hayır beyefendi fark etmiyor. Yeter ki içime sinen ve beni aldığıma pişman etmeyen bir mouse olsun.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
RE: Cvp: LOGITECH, RAZER, STEELSERIES mouse tercihi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Rival 650 ürünü 153 Gram başlangıç ağırlığına sahip ama Logitech ürünü 121 Gram. Yakın zamanda hafif bir mouse ürünün 20 gram fark bile olsa uzun vadede ne kadar iyi olduğunu deneyimlemiş birisi olarak tercihimi bu yüzden Logitech üründen yana yapardım. Ama Rival 650 ürünü kablosuz bunun rahatlığı başka olur tabi ama rekabetçi oyunlarda kablosuz bir mouse ürününün verimi ne derecedir hiç online oyun oynamadığım için bilemiyorum.
Kablosuz mouse olarak G pro kullanıyorum. Gecikme sorununu çözmüşler. Bazı e spor oyuncuları turnuvalara bile kablosuz mouse ile gidiyor. Fakat şöyle birşey var. Düşük bütçedeki kablosuz mouse’lar başta iyi olsada zamanla takılmalar yaşatıyor. 
—————
Keza klavyelerde de yeni yeni başlayan bir kablosuz akımı var. 

kablosuz düşük ve orta bütçede pek tavsiye etmiyorum. Kablolu , hafif , bilinen markanın çok kullanılan ürünü olan mouse almak daha mantıklı. Arkadaşa bende Logitech öneririm. Sensör olarak daha güven veriyor üst seviye bazı mouselarında da kullanıyor Logitech bu sensörü.

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Beklemedeyim ^-^

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Şuan piyasada bulabileceğiniz en iyi sensör Razer Basilisk V3'te. Razer'ın kendi sitesinde verdiği ömür sağ ve sol tık için 70 milyon. Kablolu ağırlığı 102 gram. Eğer rgb olmasını istiyorsanız o da var ve Razer'ın yazılımı fena değil. Bence tercih edilebilecek en iyi mouse.

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Öneriniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. Yukarıda söylediğiniz ' En iyi sensör ' cümlesi gerçekten iddialı bir şey. Bu sensör olayının kanıtlandığı ya da en iyi olduğuna dair açıklandığı bir yer var mıdır ? Kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum. Çünkü ben Rival 650'ye baktığım zaman da en iyi sensör duyumlarını almıştım. Keza G502'nin sensörü içinde iddialı yazılar yazılıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

1. Steelseries Prime+ 899 TL - TrueMove Pro+ Sensör + 450 IPS Tarama + 50G İvmelenme + 18K CPI Çözünürlük + 1000Hz(1ms) Raporlama Süresi + 100 Milyon Tuş Ömrü + 71 Gram Ağırlık  
  2. SteelSeries Prime RGB Kablosuz - 1.249 TL - TrueMove Air Sensör + 400 IPS Tarama + 40G İvmelenme + 18K CPI Çözünürlük + 1000Hz(1ms) Raporlama Süresi + 100 Milyon Tuş Ömrü + 80 Gram Ağırlık
  3. Corsair Sabre RGB Pro Champion - 870 TL - PMW3392 Sensör + 400 IPS Tarama + 40G İvmelenme + 18K CPI Çözünürlük + 8000Hz(0.125ms) Raporlama Süresi + 50 Milyon Tuş Ömrü + 74 Gram Ağırlık - Kendim kullanıyorum aşırı memnunum. Ben donanımım desteklemediği için 2000Hz ayarında yani 0.5ms gecikme süresinde kullanıyorum.
  4. Razer Basilisk V3 - 881 TL - Focus+ Sensör + 650 IPS Tarama + 50G İvmelenme + 26K CPI Çözünürlük + 1000Hz(1ms) Raporlama Süresi + 70 Milyon Tuş Ömrü + 101 Gram Ağırlık
Bu 4 ürünü önerebilirim. Bunlar dışında SABRE RGB PRO ürününün kablosuz versiyonu var 2000Hz raporlama süresi olan ki en ucuz incehesap firmasında 1.3K fiyata gördüm birde kullanıcının önerdiği Logitech G PRO onlara da bakabilirsiniz.

NOT 1 : Corsair Sabre RGB PRO ürününün 8000Hz raporlama süresi için alt donanım sınırı var. Minimum Intel i7 9. nesil i3 haricinde diğer üst serideki tüm nesillerde sorun olmayacaktır veya AMD Ryzen 7 2. nesil işlemci veya eşdeğeri bir işlemci gerekiyor.

NOT 2 : ASUS önermedim yazılımı cidden sıkıntılı çalışabiliyor bazen. Birde BenQ Zowie meselesi var. Bu ürünü de ben önermedim ama özellikle CSGO turnuvalarında kullanıldığını biliyorum. Denemişliğim yok yada araştırmışlığım bu yüzden bu seçeneği size bırakıyorum.

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Değerli zamanınızı ayırıp bu kadar özenli ve güzel bir yazı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda önermiş olduğunuz mouselar gerçekten çok hoş duruyor. Gerek özellikleri gerek ise dış yapıları olarak mükemmel. Şu anda kafamda yazdıklarınızdan 2 adet mouse'u elediğim ( ikisi de SteelSeries ) için geriye kalan 2 mouse'u değerlendireceğim. Yukarıda da bir arkadaş sağ olsun Razer Basilisk V3'ü önerdi. Klavye olarakta Razer alacağım için şu an o marka ve o mouse bana daha yatkın duruyor. Ayrıca şu an piyasada bulunan en iyi sensör de Razer Basilisk V3'ünde bulunuyormuş.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225

Sensör olayını şöyle anlatabilirim size: Her mouse'ın özellikleri içerisindeki sensöre bağlı oluyor. Yani sensör bir mouse'ın beyni diyebiliriz aslında. Günümüz mouselarında 25.000 dpi tarzında saçma ve abartılmış dpi sayıları görebilirsiniz. Bunlar sizi aldatmasın.

Rekabetçi oyun oynadığınızı söylemiştiniz. 1080p'de oynadığınızı varsayarsak hiç kimse tutup da 2000 dpi'ın üstüne çıkmaz. Mouse'lardaki en önemli özellik IPS değeridir. IPS kısaca, saniye başına tarama hızı yani ani reflekslere karşı mouse'un verdiği tepkiyi belirtir. Bu sayı ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

Ortalama bir mouseta bu sayı 100-300 arasında değişmektedir. Üst seviye mouselarda 650 IPS'e kadar yolu vardır. Fakat insan olarak 250-300 IPS'ten sonrasını hissetmemiz pek mümkün değil.

Diğer önemli faktörlerden birisi de Ghz değeridir. Fakat artık mouseların nerdeyse hepsi 1ms veya daha aşağı sürelerde tepki süresine sahip olduğu için konuşmaya gerek bile yok.

Bunun haricinde fiziksel birtakım özellikler de kişiden kişiye olmak kaydıyla önem taşıyor. Skatezler vs. 

Öneri konusuna gelecek olursak şuanda dünya üzerinde bilinen en iyi sensör Razer'ın kullandığı Focus+ sensördür. Onun da peşinden PMW3370 tarzı sensörler gelir. Benim size yapabileceğim en iyi tavsiye Focus+ sensöre sahip olan Razer Viper Ultimate'dir. En yakın rakibiyle tam 250IPS farkı var. Kablosuz ve şarj istasyonu var. Ayrıca kendinden kendinden çok daha pahalıya satılan rakip mouselara göre çok daha şık bence. Karar sizin. Şimdiden hayırlı olsun :)

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Öncelikle yardımcı olması açısından kullanabileceğiniz piyasadaki popüler mouse ve sensörlerin listesinin bulunduğu şu siteyi sizinle paylaşmak isterim:
Mouse seçerken temel olarak bilinmesi gereken bir kaç tane veri vardır: Frekans, ivme, gecikme, tık ömrü, ağırlık ve tarayabildiği alan.

Frekans: Hertz (Hz) olarak gösterilir ve sensörün saniyede kaç kere okuma yapabildiğini gösterir.(Yüksek değer daha iyidir. Bazı e-sporcular hissiyatından dolayı düşük kullanmaktadır.)

İvme: "G" olarak gösterilir. Sensörün doğrusal olarak maksimum ne kadar hızda doğru ölçüm yapabileceğini gösterir. (Yüksek değer daha iyidir.)

Gecikme: Genelde Milisaniye (Ms) olarak ölçülür. Direkt olarak sensör ile alâkalı olmasa da genel olarak donanımlarda dikkat edilmesi gerek bir veridir. Sensör ile sistem arasındaki iletişim süresidir. (Düşük değer daha iyidir.)

Tık Ömrü: Firmaların yaptığı testler doğrultusunda kullandığı sağ ve sol tık tuşlarının ortalama ömrünü belirtir. (Yüksek değer daha iyidir.)

Ağırlık: Mouse'un kablolu veya kablosuz ağırlığı. (Genelde düşük değer daha iyidir. Hissiyattan dolayı daha ağır mouse tercih edenler olabilir.)

Tarayabildiği alan: Genelde "Inch per Second" (Saniyedeki İnç Sayısı) (IPS) olarak gösterilir. Sensörün bir saniye içerisinde katettiği yolu stabil olarak ölçebildiği maksimum mesafedir. (Yüksek değer daha iyidir.)

Tabii ki bakılan şeyler bunlarla sınırlı olmasa da temel olarak son kullanıcının dikkat etmesi gereken temel veriler bunlardır. Paylaştığım sitede veriler ile ilgili biraz daha detaylı açıklamalar bulabilirsiniz. El ergonomisi kişiden kişiye değişebileceği için onu test etmekte fayda var.

Razer Basilisk V3'e gelirsek, 102 gram kablolu ağırlığa, 650 IPS tarama hızında ve 50g ivmelenmede sağlıklı çalışabilmesiyle mükemmel denebilecek seviyede bir mouse.

KS

mafia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

s4lly ^-^

Bugün anketi açtığım ve bu yazıyı yazdığım saniyeden itibaren beni tatmin edecek açıklamayı sabırsızlıkla bekliyordum. Bu açıklama da sayenizde şimdi geldi. Yazdığınız her şeyi yüzümde tebessüm oluşarak okudum çünkü bilmediğim şeylerin de açıklamasını yaparak büyük bir incelikte bulunmuşsunuz. IPS, GHZ gibi mouse için önem arz eden konulardan uzak olan birisiydim fakat sayenizde bilgilendim, öğrendim. Yaptığınız öneri için çok ama çok teşekkür ederim. Gerçekten size abartı geliyor olabilir fakat şu an bugün olabileceğim en mutlu anlarımdan birisini yaşıyorum. TR standartlarında her şeyin pahalı olmasından kaynaklı almak istediğim mouseun en iyisi olmasını istiyordum ve siz bana en iyisini önerdiniz. Umarım ki hayatınızın geri kalanında da bu inceliğinizi, öğreticiliğinizi ve yardımseverliğinizin karşılığını çok fazlası ile alırsınız. İyi akşamlar diliyorum efendim, Allah'a emanet olun.

Androeat

Size de çok teşekkür ederim efendim. Değerli zamanınızı ayırıp bilgilendirici içerikleri sunduğunuz için çok minnettarım. Ben ' s4lly ' isimli dostumun önerdiği ' Razer Viper Ultimate ' mouseunda karar kıldım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri