LONGLİNE MARKA RAM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kuzenim için bakıyoruz aslında. Ben ona 3200mhz adata al dedim de 3000mhz adata aldı. Anlamadığımız kısım özelliklere bakıyoruz her şey aynı ama biri 323 TL diğeri 265 TL. Bu tereddüt ettirdi. Bende ilerde üretimden kalkarsa eşini bulamam diye ince hesapta indirim olursa alacağım. Farklı da uyuyor da göze uymuyor :)

Sipariş kargoya verilmedi iptal etmeye değer mi longline alsak.

Birde söylemeye utandığım bir konu var :) Bunu nasıl yaptım aklım almıyor. RAM'ı 2.slota takmışım birazda işlemciye yakın duruyordu dedim uzak olsun. Oradan çıkartıp 1.slota taktım ama taktıktan sonra içim cız etti. Bu sırada prize takılıydı güç verilmedi sadece açılmaya hazır halde bekliyordu belki PSU'yu kapatmışta olabilirim hatırlamıyorum. Şuan RAM'de bir sorun yok ama 2.slot yanmış mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani ben önermem Longline markasından bir RAM ama RAM kolay kolay arızalanan yada kötü çıkan bir bileşen değil. Tabi kalite olarak OC olma potansiyeli ısı vs. gibi konularda RAM 'i ucuz olmak için ne kadar fedakarlık yapmışlardır orasını bilemem. 3200 Mhz Adata ürünü alın geçin derim ben. Hem kaliteden ödün vermemiş olursunuz hemde içiniz daha rahat olur.

2. şey ise yaptığınız şey gerçekten çok tehlikeli bir iş olmuş. RAM 'i o slota taksanız arızalı mı değil mi anlamak için diye bir öneride bulunacağım ama slot pinlerini bozduysanız RAM 'i yakabilirsiniz bence gözden çıkarabileceğiniz bir RAM ile test edin o slotu. Bozulmuş olabilir de olmayabilir de.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
RAM konusundan aynı fikirdeyim.

İnşallah bozulmamıştır. Sonuçta yeni nesil üretim hepsi korumaları vs oluyor diye biliyorum. PSU çalışmıyordu yani aktif olarak güç çekmemesi tek tesellim.

Birde RAM'da dokununca hafif kımıldama oluyor sanki yuvaya tam oturmamış gibi ama tam oturduğuna eminim çıt sesi geldi ve mandalları iyice sıkıştırdım da bu normal mi? Şuan bir sorunu yok ama eski sistemde pek kımıldamıyordu. Performans olarak olumsuz etkisi yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM montajlandığı noktada oynamaz 2 ucundaki kilitler RAM i doğru tutuyormu bakın belki tam oturmamış olabilir. Sabit venkolay kolay kımıldamaması gerek. Bir sorun olur mu derseniz duruma göre değişir pinlerde düzgün olmayan temas elektronik atmalar yapabilir tabi olasılık bu sadece.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Slot 4 olayına iyi güldüm :D lakin orada bir sorun yok. 2 yada daha fazla RAM miktarı desteği olan anakartlarda ana port numarası 2 numaradır ve sonraki port 4 numaradır. 2 RAM slotu var sizin anakartınızda ama sistem gereği isimlendirme 2 ve 4 numara olarak görünüyor. Umarım anlatabilmişimdir. Sorun yoksa problem çıkmaz içiniz rahat olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri