Lütfen Her Ucuz Ürüne Güvenmeyin. :)

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Merhabalar.

Bugün sizlere başıma gelen, son anda yırttığım, küçük ama önemli bir hadiseden bahsetmek istiyorum. Benim Axess Platinium kredi kartımda biriken bir chip-para vardı. Bunu nasıl harcasam diye düşündüm. Sonrasında aklıma Xbox Series X cihazım için USB çoğaltıcı almak geldi (klavye, mouse, HDD vs bağlıyorum) ve N11 üzerinde bir adet 4 portu olan USB 3.0 çoğaltıcı aldım 50 TL ye. 5 yıldızlı ürün yorumları falan da güzel. Neyse ürün bugün elime geldi.

Paketini açtım, açtığımda çoğaltıcının arka kapağının hafif çıkık olduğunu, bu sebeple USB portlarının yerinden oynadığını fark ettim. Neyse kargodandır dedim ve kapağı taktım. Sonra Xbox Series X in USB 3.0 portunun birine cihazı taktım. Baktım ışıkları yanıyor çalışıyor. Neyse.

Klavyemin USB sini bu çoğaltıcıya takmaya çalışıyorum güç bela takılıyor. Neyse taktım. Series X i açtım. Bi 30 saniye sonra klavyemin RGB ışıkları gitti ve çalışmamaya başladı peşine de tak Series X kilitlendi ama çalışıyor. Nasıl korktuğumu anlatamam.

O an anladım ki cihazda statik elektriklenme oldu ve direk güç kablosunu cihazdan çektim, en az yarım saat falan bekledim oluşan statik elektrik boşalsın diye. Ürünü de kaldırdım attım iade etmedim. Çünkü iade etsem başkasına kakalayacaklar ürünü. Başkası da yaşadığımı yaşamasın istedim.

Yani söylemek istediğim, lütfen her ucuz ürüne güvenmeyin. Olabildiğince bilindik markalara yönelin. Yoksa 50 TL lik küçük bir cihaz yüzünden az daha bütün sistemi kaybedecektim. :)

Saygılar, iyi forumlar.

Edit: Eğer yakın tarihlerde USB çoğaltıcı almayı düşünen varsa aldığım ürünün linkini aşağıya bırakıyorum. Uzak durun. :)
Birdaha da İtopya ve Amazondan şaşarsam ne olayım. Buda bana güzel tecrübe olsun. :)

Lanet Ürünün Linki

Son düzenleme:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Aman geçmiş olsun. 50 tl için sistemi riske atmaya değmez gerçekten. Bilindik markaları tavsiye etmemiz boşuna değil.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Aman geçmiş olsun. 50 tl için sistemi riske atmaya değmez gerçekten. Bilindik markaları tavsiye etmemiz boşuna değil.
Teşekkür ederim. Yav sorma hocam işime yarar sandım baktım yorumlara iyi demiş insanlar da ya ben şanssızdım yada diğer ürünlerde böyle sıkıntılı. :) Şuan klavyemin RGB si çalışıyor ama Num Lock, Scrool Lock, Caps tuşunun ışıkları yanmıyor. Ama klavye çalışıyor. Halbuki yanıyordu. :)

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Aslında statik elektirikten kaynaklıysa zamanla çözülür umarım klavyenin ışıkları kalıcı zarar görmemiştir.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Aslında statik elektirikten kaynaklıysa zamanla çözülür umarım klavyenin ışıkları kalıcı zarar görmemiştir.
Klavye çalışıyor hatta şuan klavye ile yazıyorum. RGB ışıkları vs yanıyor sorun yok ama dediğim tuşların ışıkları yanmıyor. Dün yanıyordu. Şimdi cihazdan sökücem klavyeyi biraz bekleyip öbür porta takıcam. Daha da yeni almıştım klavyemi mis gibi Rog Strix klavye :(

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Geçmiş olsun hocam. Valla aynı fikirdeyim. Bir de Aliexpress gibi sitelerin büyük özelliği fotoğraf ve videoları öyle hazırlıyorlar ki, sana gelen ile görseldeki tamamen alakasız oluyor. Lansmanda tanıtılan full donanımlı araba ile satışa çıkan boş paket gibi ne alaka diyorsunuz :D

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Geçmiş olsun hocam. Valla aynı fikirdeyim. Bir de Aliexpress gibi sitelerin büyük özelliği fotoğraf ve videoları öyle hazırlıyorlar ki, sana gelen ile görseldeki tamamen alakasız oluyor. Lansmanda tanıtılan full donanımlı araba ile satışa çıkan boş paket gibi ne alaka diyorsunuz :D
Teşekkür ederim hocam vallahi son anda kurtardım yoksa gidecekti canım konsol sistemim. Hadi klavye bozulsa bir şekilde halledilir ama Series X gitseydi ona yanardım işte. Gerçi 1 yıl daha Microsoft garantisi var ama olsun belli olmuyor. :)

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Ucuz bir 3 pin çoğaltıcıya Lian li set taktım. Yandı. Allahtan değişim yaptılar gerçekten üzülürdüm. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Klavyemin yukarıda bahsettiğim tuş ışıkları düzelmez ise bende değişim yapıcam çünkü bastığımda aktif olup olmadıklarını anlamam lazım özellikle Series X ile kullandığımda. Umarım düzelir.

Son düzenleme:
KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Ucuz bir 3 pin çoğaltıcıya Lian li set taktım. Yandı. Allahtan değişim yaptılar gerçekten üzülürdüm. Geçmiş olsun

Klavyemin USB girişini çıkardım ve en az 10 dakika bekledim. Series X in diğer USB 3.0 portuna taktım. Şuan dediğim tuşların ışıkları da çalışıyor çok şükür sıkıntı kalmadı. Ama iyi macera atlattım. :)

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Geçmiş olsun tekrardan. Valla ben ant içtim teknolojik ürünlerde markasız bir şey almamaya. Çünkü eğer bir ürün arızalı olsa bile bütün ürünlerle bağlantılı olduğu için en kötüsünden bağlantı noktasına bile zarar verebiliyor. Siz de ucuz yırtmışsınız. Series X çok da ucuz bir şey değil :D

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Geçmiş olsun tekrardan. Valla ben ant içtim teknolojik ürünlerde markasız bir şey almamaya. Çünkü eğer bir ürün arızalı olsa bile bütün ürünlerle bağlantılı olduğu için en kötüsünden bağlantı noktasına bile zarar verebiliyor. Siz de ucuz yırtmışsınız. Series X çok da ucuz bir şey değil :D
Teşekkür ederim hocam sormayın ya vallahi ucuz yırttım :D

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Merhabalar.

Bugün sizlere başıma gelen, son anda yırttığım, küçük ama önemli bir hadiseden bahsetmek istiyorum. Benim Axess Platinium kredi kartımda biriken bir chip-para vardı. Bunu nasıl harcasam diye düşündüm. Sonrasında aklıma Xbox Series X cihazım için USB çoğaltıcı almak geldi (klavye, mouse, HDD vs bağlıyorum) ve N11 üzerinde bir adet 4 portu olan USB 3.0 çoğaltıcı aldım 50 TL ye. 5 yıldızlı ürün yorumları falan da güzel. Neyse ürün bugün elime geldi.

Paketini açtım, açtığımda çoğaltıcının arka kapağının hafif çıkık olduğunu, bu sebeple USB portlarının yerinden oynadığını fark ettim. Neyse kargodandır dedim ve kapağı taktım. Sonra Xbox Series X in USB 3.0 portunun birine cihazı taktım. Baktım ışıkları yanıyor çalışıyor. Neyse.

Klavyemin USB sini bu çoğaltıcıya takmaya çalışıyorum güç bela takılıyor. Neyse taktım. Series X i açtım. Bi 30 saniye sonra klavyemin RGB ışıkları gitti ve çalışmamaya başladı peşine de tak Series X kilitlendi ama çalışıyor. Nasıl korktuğumu anlatamam.

O an anladım ki cihazda statik elektriklenme oldu ve direk güç kablosunu cihazdan çektim, en az yarım saat falan bekledim oluşan statik elektrik boşalsın diye. Ürünü de kaldırdım attım iade etmedim. Çünkü iade etsem başkasına kakalayacaklar ürünü. Başkası da yaşadığımı yaşamasın istedim.

Yani söylemek istediğim, lütfen her ucuz ürüne güvenmeyin. Olabildiğince bilindik markalara yönelin. Yoksa 50 TL lik küçük bir cihaz yüzünden az daha bütün sistemi kaybedecektim. :)

Saygılar, iyi forumlar.

Edit: Eğer yakın tarihlerde USB çoğaltıcı almayı düşünen varsa aldığım ürünün linkini aşağıya bırakıyorum. Uzak durun. :)
Birdaha da İtopya ve Amazondan şaşarsam ne olayım. Buda bana güzel tecrübe olsun. :)

Lanet Ürünün Linki
Valla okurken içim gitti hocam :D aman aman geçmiş olsun. Bir laf vardır unutmayalım "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Bu laf aslında çok şey anlatır

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Yarış simulasyonu ile uğraştığım için SimRig üzerinde takılı olan cihazlardan toplamda 5 tane usb kablo ihtiyacı oluyor. Genelde bu tarz düşük kalite hubler kesinti vs neden oluyor zaten.

Direksiyon + Pedal + Vites + El freni + Buttonbox + Kablosuz klavye + kablosuz mouse olmak üzere toplam 7 ürün bağlı rig üzerindeki HUB'a.

Hub markası TP-Link UH700 https://www.tp-link.com/tr/home-networking/usb-hub/uh700/

Eğer oyun ekipmanları vs bağlayacaksanız kesinlikle bu tarz ürünleri tercih edin. Bu ürünlerde kendi adaptör ile elektrik beslemesi olduğu için anakarta yük bindirmiyor ve tek portta 7 cihaz bağlı olmasına rağmen kopma kapanma vs sorunları olmuyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri