Soru Lütfen Yardim Edi̇n

cancannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba çalışıp setup aldım ryzen 7 5700 rtx 5060 512 gb m2 ssd ddr4 16 gb TEK slot ram 2666 mhz arkadaşlar oyunu bi açtım valorantı abı duvara bakarken 400 500 sıkınca 130 140 alıyorum monıtor 165 hz butun performans ayarlarını yaptımm bşlgisayarın ama tek slot ramden kaynaklandığını düşünüyorum aldığım yer ile konuştum 2x8 gönderecek birde öyle deneyeceğim sizce sorunumu o çözermi lütfen yardımm edın

rebif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
60
merhaba çalışıp setup aldım ryzen 7 5700 rtx 5060 512 gb m2 ssd ddr4 16 gb TEK slot ram 2666 mhz arkadaşlar oyunu bi açtım valorantı abı duvara bakarken 400 500 sıkınca 130 140 alıyorum monıtor 165 hz butun performans ayarlarını yaptımm bşlgisayarın ama tek slot ramden kaynaklandığını düşünüyorum aldığım yer ile konuştum 2x8 gönderecek birde öyle deneyeceğim sizce sorunumu o çözermi lütfen yardımm edın
aradaki farkın bu kadar yüksek olmasını nokta atışı cevaplayamayız
buna çok etken var

en büyük etkenlerden biri ram tabi
çift kanal olması daha önemli
frekans değerini yazmışsın cl değerini yazmamışsın
bazen bu tarz frekanslı ramlerin cl değerleri de yüksek olabiliyor

ayrıca gündelik kullanım oyun amaçlı topladıysan bu sistemi ve
r7 r5 den daha iyidir mantığında r7 5700 aldıysan (5700x se tanlışlıkla 5700 yazdıysan orası ayrı)
iyi bir seçim yapmamışsın 5600 oyunlarda 5700 e göre daha iyi bir seçim
daha performanslı bir işlemci

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
164
anakartında 4 ram slotu varsa ram'in birinin 4ncü slotta takılı olması diğerinin 2nci slotta takılı olması gerekiyor. doğru dual ddr olarak çalışabilmesi için. 2 slot varsa dümdüz 1 ve 2 ye takıyorsun. ayrıca biostan xmp nasıl aktive ediliyorsa açmadıysan açmalısın. ayrıca 5700 işlemcide bir alicengiz var belli bir cache miktarı 5600 ve 5700x'in yarısı. o nedenle sende ram performansı dahada önemli.

yukarda yazdığım şeyleri doğru şekilde yaptıktan sonra anakartın gevşek bıraktığı ram'in latency değerlerini yapay zeka yardımıyla optimize etme konusu var. uzun süren ve yatkınlık gerektiren bir iş onu atlıyorum.

dip fps leri yükseltmek için yapabileceğin en pratik çözümlerden biri https://revi.cc/ adresindeki modifikasyonu yüklemektir. beğenmiyeceğini sanmıyorum ama beğenmessen en kötü tekrar format atarsın.

Kurulum adımları:​

1. AME Wizard'ı indir​
  2. ReviOS Playbook indir​
  3. AME Wizard 'ı aç ve indirdiğin Playbook'u yükle​
  4. Ekranda çıkan talimatları takip et​

anakartın tam modelini verirsen ona göre yüklemen gereken güncel sürücü adreslerini verebilirim. belki faydası olur.

KS

cancannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakartında 4 ram slotu varsa ram'in birinin 4ncü slotta takılı olması diğerinin 2nci slotta takılı olması gerekiyor. doğru dual ddr olarak çalışabilmesi için. 2 slot varsa dümdüz 1 ve 2 ye takıyorsun. ayrıca biostan xmp nasıl aktive ediliyorsa açmadıysan açmalısın. ayrıca 5700 işlemcide bir alicengiz var belli bir cache miktarı 5600 ve 5700x'in yarısı. o nedenle sende ram performansı dahada önemli.

yukarda yazdığım şeyleri doğru şekilde yaptıktan sonra anakartın gevşek bıraktığı ram'in latency değerlerini yapay zeka yardımıyla optimize etme konusu var. uzun süren ve yatkınlık gerektiren bir iş onu atlıyorum.

dip fps leri yükseltmek için yapabileceğin en pratik çözümlerden biri https://revi.cc/ adresindeki modifikasyonu yüklemektir. beğenmiyeceğini sanmıyorum ama beğenmessen en kötü tekrar format atarsın.

1. AME Wizard'ı indir​

anakartın tam modelini verirsen ona göre yüklemen gereken güncel sürücü adreslerini verebilirim. belki faydası olur.
a520 f

1. AME Wizard'ı indir​

2 ram slotu var hocam

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
164
anakartının sanıyorum "Zeiron A520-DA1" olması gerek

biosta xmp seçeneği bulunması gerekir ancak

"Esonic a520m da1 (sanırım zeironda bu türde) anakart geçti elime araştırdığıma göre 3200 mhz desteği var biosda xmp profili yok bios son sürümde 2133de ramler çalışıyor bu anakarta manuel oc yapmayı bilen var mı ? 1775044736 1775044884 Amd cbs >umc common options >ddr4 common options > dram timing configuration > accept..."

bu tür anakartlarda xmp açılamaması gibi bir durum olabilir... bu biraz sıkıntı

amd chipset sürücüsü:

nvidia sürücüsü:

(burdan "NVIDIA GeForce Graphics Drivers 617.14 WHQL" sonradan nereden indireceksen seçersin)

geri kalanını aşağıdaki araç ile güncelleyebilirsin:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri