lütfen yardım edin

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Laptopun tam modelini yazarsan daha net bakabiliriz. Ram büyük ihtimalle arttırılabilir.
İşlemci olayında,anakartının modelini cpuz gibi bi program ile bi bak. Tam bilgi çıkarsa,uyumlu işlemcilere bakılabilir,ancak.

Donma husunda,windowsun hasarlanmış olabilir. Temiz bi format gerekebilir yani. Bir de işlemci sıcaklığını bi kontrol et.
 hARDDİSKİNİ DE hd TUNE programı ile bi tarattır. Stealth ve bad sector yazan kısımlardan.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Laptopun tam modelini yazarsan daha net bakabiliriz. Ram büyük ihtimalle arttırılabilir.
İşlemci olayında,anakartının modelini cpuz gibi bi program ile bi bak. Tam bilgi çıkarsa,uyumlu işlemcilere bakılabilir,ancak.

Donma husunda,windowsun hasarlanmış olabilir. Temiz bi format gerekebilir yani. Bir de işlemci sıcaklığını bi kontrol et.
 hARDDİSKİNİ DE hd TUNE programı ile bi tarattır. Stealth ve bad sector yazan kısımlardan.

Temiz bir format atmayı deneyin ve sisteminize kesinlikle bir SSD takviyesi yapınız...

KS

araptepe55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
laptop bu modeli yazdığım gibi çıkıyor cpu z üzerinden
google da casper b 815 yazınca resimdeki pc benimkiyle aynı

search

özelden bi iletişime geçebilir miyiz lütfen

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
CPU Z Programında ,motherboard kısmına bi tıkla. Bi şeyler çıkar.

b3f4f815a0.png

Daha sonra da,cpu yazan yere tıklayın. işlemcinin özellkleri çıkar.

KS

araptepe55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RESİMLERİ YÜKLEYEMİYORUM MAİNBOARD DA PEGATRON CORPARATİON MODEL:A15 CHPSET:İNTEL SANDY BRİDGE YAZIYOR
CPU:İNTEL CELERON B815 SPECİFİCATİON: İNTEL CELERON CPU B815 1.60GHZ YAZIYOR

KS

araptepe55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İŞELMCİ DEĞİŞMEZ Mİ YANİ REİS Bİ ULAŞINDA TAM ANLAŞALIM BENDE 4 GB RAM VAR ZATEN HEPSİNİ KULLANIYOR

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Aida 64 ten ,desteklediği ram miktarına bi bakalım. Ram 8 gb müsaade ediyorsa, iş kolay. 4 gb bi ram daha alıp,sen de takabilirsin. Ancak işlemci olayı farklı. Bazı laptoplarda işlemci anakarta gömülü oluyor,yani değişme imkanı yok. Bunu anlamak için laptopu sökmen gerekir.
Eğer değiştirilebilir olsa,bu sefer de işlemci bulma sorunu çıkıyor. Piasada laptop işlemcileri 2.elde pek satılmıyor. Mecburen bu işi iyi bilen bi notebook tamircisine veya servisine müracaat etmen gerekiyor yani. Ellerinde uygun işlemci varsa,değiştirirler.Çok fazla bi ücret kaçırmadan makinanın performansını arttırmış olursun böylece.Ama işte ,uğraştırıcı bi durum.
Yani laptop olayı,maalesef masaüstü gibi kolay değil.Masaüstü olsa,sökmesi,takması,uygun işlemci bulması çok kolay.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İyi,uygun bi işlemciyi bulabilirsen,işlemi tamamlıyabilirsin artık. Ramlerde 8 GB oldumu tadından yenmez,yani.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
16 gb çok fazla. 8 GB çok ideal. Bir adet daha 4 gb ram alacaksın. Laptopun epey bi canlanır.
Şimdi cpu-z programını kur. Linki burada.
https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
setup english' i kur. Açılınca, üstte, SPD ye basarsan,mevcut raminin marka model ve özellkleri çıkacak.

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
araptepe55' Alıntı:
nanya tecnology yazıyor
pc3-10700(667mhz)

Benim laptop ram uyumu ile bi konum vardı onada bakabilirsin cpu-z ve Aida64 den ram özelliklerine baktım ve Kingstone HyperX 8gb 1600mhz DDR3L ram aldım ram alıcakken çalışma voltaj değerinede bakmalısın

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
O sisteme para harcamak boşa masraf bence. Hiç uğraşmayın. Yok biraz hızlansın yeter oyun oynamıyorum diyorsan ki zaten oyun oynanmaz o sistem ile ikinci el fazla kullanılmamış SSD alın 120 GB işinizi görecektir birde anakart destekliyor ise yanına 4 GB daha ram ekleyin Windows'u SSD'ye kurun. Öbür türlü işlemci alıp takalım falan iş değil cidden.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri