M.2 SSD Sıcaklıkları Kasa Sıcaklığını Etkiler Mi?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Soğutma bloğunun altındaki şeffaf bir bant var sanırım söküp takarsınız dediğiniz kısım orası. RGB kısmı söküp ardından bloğu takıp sıcaklıklara bir bakacağım. Yetersiz bulmam durumunda bu ürünlerden birini tercih edebilirim hocam teşekkür ederim.
Senin SSD'deki RGB'ler M2'nin üzerinde sabit. Sizin sökeceğiniz kısım, görseldeki plastik parça. Işıkların yayılmasını sağlıyor sadece.
Anakartın soğutma bloğunun altında termal pad var, onu sökmeyin. Ama termal padlerin üzerinde şeffaf bir bant olacaktır. Onları sökmelisiniz.
1662161349177.png

1662161382539.png
1662161405243.png

KS

Shivers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Güncelleme: SSD'lerin üzerindeki RGB kısımları söktüm ve ardından anakartın soğutma bloklarını monte ettim ve sonuç mükemmel. Eski haliyle sıklıkla 65-75 derece, yer yer 85-90 dereceleri gören SSD'ler şu an 45 derecenin üzerine çıkmıyor. SSD'ler için güzel bir gelişme olsa da ekran kartında bir değişiklik olmadı. Kart yine 78-80 derecelerde çalışıyor. Sanırım ekran kartım için bu dereceyi normal saymam gerek. SSD'lerim eski durumundayken Dying Light 2 oyununda işlemci sıcaklığımı 90 derece ölçerken yeni haliyle 75-80 derece ölçtüm. Genel olarak kasanın sıcaklığı düşmüş olmalı ama yine de yerine kaliteli bir soğutucu alacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Güncelleme: SSD'lerin üzerindeki RGB kısımları söktüm ve ardından anakartın soğutma bloklarını monte ettim ve sonuç mükemmel. Eski haliyle sıklıkla 65-75 derece, yer yer 85-90 dereceleri gören SSD'ler şu an 45 derecenin üzerine çıkmıyor. SSD'ler için güzel bir gelişme olsa da ekran kartında bir değişiklik olmadı. Kart yine 78-80 derecelerde çalışıyor. Sanırım ekran kartım için bu dereceyi normal saymam gerek. SSD'lerim eski durumundayken Dying Light 2 oyununda işlemci sıcaklığımı 90 derece ölçerken yeni haliyle 75-80 derece ölçtüm. Genel olarak kasanın sıcaklığı düşmüş olmalı ama yine de yerine kaliteli bir soğutucu alacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Alttaki M2'lerin ısınma sorununu çözdünüz, güzel.
Eğer sökmediyseniz, üstteki M2'nin de plastiğini sökebilirsiniz.
Anakartınızda o kısım için de soğutma bloğu var. Hem RGB, hem soğutma sağlıyor.
1662555074944.png
1662555162488.png

Zaten sisteminizde TD500 Mesh kasa + 360 mm'lik sıvı soğutucunuz var. Yani yapabileceğiniz çokta fazla bir şey kalmamış.
Bileşenlerin temizlik ve macun bakımlarını en son ne zaman yaptınız?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri