M.2 SSD'de Marka Önemi

F/P Olarak Hangi SSD'yi Tercih Edersiniz?

• Adata (XPG)

Kullanılan: 0 0.0%
  • Corsair

• Kingston

• Samsung

Kullanılan: 2 66.7%
  • SanDisk

• Seagate

Kullanılan: 1 33.3%
  • WD

• Kullanılan toplam oy
    3

hakann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 tane M.2 SSD kullanıyorum;
SanDisk Ultra 500GB 2400-1750MB/s NVMe M.2 SSD ve Adata XPG SX6000 Pro 256GB 2100-1200MB/s NVMe M.2 SSD.

İkisini de bir buçuk yıldır kullanıyorum. Windows ve bir çok oyun Sandisk'te, fotoğraflar ve 1 oyun da XPG'de duruyor. Yani Sandisk XPG'ye göre daha fazla çalıştı. Buna rağmen Sandisk, kutu üzerinde yazan değelerin üzerinde bir performans veriyor. Ama XPG okuma hızından neredeyse 500MB/s, yazma hızından ise 650MB/s kaybetmiş. İkisinin fiyatı da hemen hemen aynı ve ikisi de f/p olarak geçiyor. Bu durum bize marka seçiminde çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Siz olsanız f/p olarak hangi marka M.2 SSD tercih ederdiniz?
Umarım güzel bir konu olmuştur.   :)

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Cvp: M.2 SSD'de Marka Önemi

Konu için teşekkürler. Sandisk gerçekten fiyat performans bir ürün.

celilcicekk

Moderatör
Moderatör
Tepki
5

F/P ürünleri seçiyoruz ama onların bize ne kadar verimli  ne kadar sürede performans kaybı yaşayacağını bilmiyoruz. Güzel bir paylaşım olmuş. Sandisk  fiyat performans olarak kalitesini konuşturmuş. Konu için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Paylaşım için teşekkürler ama burada ürünlerin sınıf farklarını göz ardı ediyorsunuz. ADATA SX6000 PRO serisi SANDISK ULTRA modeline göre hem daha eski hem de sınıf olarak SANDISK modelinden daha alt bir model. 2. fark 2 ürünün kapasiteleri farklı. Buda yonga aşınmasının farklarının diğer sebebi. Ayrıca 2 üründe de DRAM bulunmuyor. Kapasite ne kadar çoksa ve ürün ne kadar doluysa DRAM olmayan disklerin performans farklı eksi yönde o kadar fazla etkilenir. 500GB vs 256GB DRAM olmayan 2 diski aynı oranda doldurursanız kapasitesi çok yani boş alanı çok olan disk o kadar az yavaşlar. Bununda farkı var. Sınıf olarak birebir aynı ürünlerde kıyaslama yapılsaydı derdim doğru bir kıyaslama olmuş ama burada ADATA markasını marka olarak yermek bu kıyaslama için doğru değil. Fiyatlarının aynı olması bizim piyasaya özel bir şey. Yurtdışında daha ucuz SANDISK ULTRA 500GB modeline göre SX6000 PRO modeli.

Bu arada başlıktaki ankette yer alan markalarının hepsinin ki orada yer almayan iyi markalarda var parasına göre gerçekten iyi veya parasına göre F/P oranı düşük ürünleri var.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

@"ugur.gozaydin" Samsung'dan şaşmayın diyip kaçayım mı ? En geç yarın öğlene corsair mp600 force 1tb incelemesi geliyor . Nasıl bilirsin bro mp600 Force 'yi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BatuhanKLC' Alıntı:
@"ugur.gozaydin" Samsung'dan şaşmayın diyip kaçayım mı ? En geç yarın öğlene corsair mp600 force 1tb incelemesi geliyor . Nasıl bilirsin bro mp600 Force 'yi ?

Sende yapma şunu. :D MP600 FORCE iyi hoşta Corsair aynı ürünün 40 çeşidini çıkarttı deli oldum ya. MP600/Core/PRO/Force/PRO XT/PRO LPX bu ne ya. Daha vardır kesin unuttuğum. :D

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
ugur.gozaydin' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Sende yapma şunu. :D MP600 FORCE iyi hoşta Corsair aynı ürünün 40 çeşidini çıkarttı deli oldum ya. MP600/Core/PRO/Force/PRO XT/PRO LPX bu ne ya. Daha vardır kesin unuttuğum. :D
:) :) :)  Bro gen 3 de patates oldu bu ssd niye :)(spoiler verdim ama videoma destek bekliyorum) Rastgele okuma yazma çok düşük gen 3 slotunda. Samsung pro serisi, dedim ve kaçtım  :) :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Büyük ihtimalle bant genişliğinin azizliğine uğramıştır. Kontrolcüsünden de olabilir veya yazılım optimizasyonudur. Eyvallah, SAMSUNG candır gerisi heyecan dedim bende kaçtım. :D

Bu arada videolarını izliyorum kaçırdığım olmadı daha ama yorum yazmaya üşeniyorum bazen ya. :)

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: M.2 SSD'de Marka Önemi

ugur.gozaydin' Alıntı:
Büyük ihtimalle bant genişliğinin azizliğine uğramıştır. Kontrolcüsünden de olabilir veya yazılım optimizasyonudur. Eyvallah, SAMSUNG candır gerisi heyecan dedim bende kaçtım. :D

Bu arada videolarını izliyorum kaçırdığım olmadı daha ama yorum yazmaya üşeniyorum bazen ya. :)
Eyvallah kardeşim , teşekkür ederim . Asıl senin istek öneri görüş yorumları yazman gerekiyor ki bilmeyenleri içeriklerle bilgilendirelim .  ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri