M2 sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fastarts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde xpg sx8200pro 512gb m2 ssd pcıe 3x3 var anakartım asus tuf gaming b550m plus 2 adet m2 giriş slotu var birisi pci 3.0 diğeri pci 4.0 destekliyor ben m2 yi 4.0 slotunda kullanıyordum herşey güzel falan sonra zamanla c de 256 gb ssd d de bu m2 vardı c den d ye dosya atarken pc elektrik keser gibi kapanıyordu bi süre sonra pc düğmesine basıyorum videodaki gibi hiç açılmıyor hale geldi m2 yi söktüm açtım açıldı m2 de sorun var diye garantiye gönderdim garanti parçanın sorunlu olduğu için aldığım mağazadan değiştirebileceğim bi kağıt gönderdi ürünü değiştirdim taktım bilgisayarıma yine aynı videoda göründüğü gibi bios ekranı bile gelmiyo götürdüm itopya.com beylikdüzü şubesine dedim ki bu bozuk adamlar aldı taktı asus b450m anakarta içine windows kurdu gayet güzel çalıştı ama ben pc ye takınca pc açılmıyor biosa girdim m2 ayarların baktım hepsi aktif bios son sürüme güncelledim m2 yi hiç kullanmadığım soğutucu bloğu olan slota taktım sonuç yine aynı hiç bir şekilde sorunum düzelmiyor. Bana yardımcı olabilecek birisi var mı?
M2 takılı değilken
https://youtu.be/eq-jDRxbld4 
M2 takılıyken
https://youtu.be/Ni6h56D2LeQ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi anakartınızın AMD Chipset Drivers bu bağlantıdan çipsetini kurun. Eğer kuruluysa güncel olduğundan emin olun. Daha sonra sisteminizde SATA disk varsa HDD veya SSD fark etmez bu diskleri sökün ve sadece M.2 disk kalsın. Eğer buda işe yaramaz ise o PSU ürününü değiştirin iyi bir ürün değil. Bir ihtimal M.2 disk soketine giden güç sistemin dengesini bozuyor olabilir o PSU ürünü yüzünden.

KS

Fastarts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi anakartınızın AMD Chipset Drivers bu bağlantıdan çipsetini kurun. Eğer kuruluysa güncel olduğundan emin olun. Daha sonra sisteminizde SATA disk varsa HDD veya SSD fark etmez bu diskleri sökün ve sadece M.2 disk kalsın. Eğer buda işe yaramaz ise o PSU ürününü değiştirin iyi bir ürün değil. Bir ihtimal M.2 disk soketine giden güç sistemin dengesini bozuyor olabilir o PSU ürünü yüzünden.

Hocam teşekkür ederim ssd yi söküp sadece m2 yi takıpta denemiştim ama yine açılmadı pc videodaki gibi oldu. Anakartın biosu en güncel versiyonda ve chipset driverda öyle hepsi güncel hatta windowsunda son sürümü yüklü dediğim gibi önceden sorun yoktu bi anda gitti 

Bilgisayarcı bi tanıdığım var ona götürücem orda bi psu ile deniycem önce çünkü sorun psu da değilse boşuna psu almak istemiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında Gaming PC ile alakası olan bir durum değil donanımsal bir sorun var gibi duruyordu ama sorundan tamamen kurtulmuşsunuz. 

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri