Arkadaşlar yeni m2 aldım kioxia exercia G2 ssd fotodaki gibi görünüyor bu arada M2 ssd slotu bir taneydi O yüzden psı X1 slotuma taktım ve ondan dolayı mı böyle görünüyor ne yapmam lazım benim bunu bilgisayarımda görünmesi için disk 3 yazan yeni m2
Kral teşekkür ederim oldu ama bir şey soracağım neden bu şekilde gelmiş yani sıfır değil mi ben anlayamadımSürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğine tıklayıp, diske harf atayın. Sonrasında görünmesi lazım.
Bir de efi bölümü niye var mesela bende bir tane daha m2 var onda efi bölümü diye bir şey yok mu 100 MB'lık fotoda görünüyorSürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğine tıklayıp, diske harf atayın. Sonrasında görünmesi lazım.
Yeni takılan SSD'ye sisteme harf yolu atama işi SSD'ye ait değil, bunu Windows yapmalı. Windows yazılım mühendislerine sormak lazım. Otomatik atama işini yapamıyor, manuel bırakmışlar. Kendimiz yapıyoruz.Kral teşekkür ederim oldu ama bir şey soracağım neden bu şekilde gelmiş yani sıfır değil mi ben anlayamadım
Efi bölümünü "birimi sil" yaparak sıfırlayabilirsiniz.Bir de efi bölümü niye var mesela bende bir tane daha m2 var onda efi bölümü diye bir şey yok mu 100 MB'lık fotoda görünüyor
Yok kral bu ssdde Windows yok siliyorum o bölümü o zaman yada dursa bir zararı olur muYeni takılan SSD'ye sisteme harf yolu atama işi SSD'ye ait değil, bunu Windows yapmalı. Windows yazılım mühendislerine sormak lazım. Otomatik atama işini yapamıyor, manuel bırakmışlar. Kendimiz yapıyoruz.
Efi bölümünü "birimi sil" yaparak sıfırlayabilirsiniz.
NOT: Windows kurulan SSD'de ayrılmış bölümler olsa yeterlidir, Windows'un kurulu olduğu SSD'den sakın bölüm silmeyin.
Silebilirsin, zararı olmaz. Dursa da fark etmez bence. Zaten 100 MB gibi ufak bir alan.Yok kral bu ssdde Windows yok siliyorum o bölümü o zaman yada dursa bir zararı olur mu
Bu arada harflendirme okey de yeni disk oluşturmadan nasıl aktif olabiliyor ssd şuana kadar aldığım Ssdlerde hep çevrimici yaptıktan sonra ssdyi yeni disk okustur yaptım sağ click yapıp bu hazır geldi sıfır olmama ihtimali var mıYeni takılan SSD'ye sisteme harf yolu atama işi SSD'ye ait değil, bunu Windows yapmalı. Windows yazılım mühendislerine sormak lazım. Otomatik atama işini yapamıyor, manuel bırakmışlar. Kendimiz yapıyoruz.
Efi bölümünü "birimi sil" yaparak sıfırlayabilirsiniz.
NOT: Windows kurulan SSD'de ayrılmış bölümler olsa yeterlidir, Windows'un kurulu olduğu SSD'den sakın bölüm silmeyin.
Harf atama işi Windows'un kendisi ile alakalı ve düzgün çalışmıyor. Normalde kendiliğinden boşta bulunan bir harfi ataması gerek.Bu arada harflendirme okey de yeni disk oluşturmadan nasıl aktif olabiliyor ssd şuana kadar aldığım Ssdlerde hep çevrimici yaptıktan sonra ssdyi yeni disk okustur yaptım sağ click yapıp bu hazır geldi sıfır olmama ihtimali var mı
Hayır harf atamadan bahsetmiyorum şimdi ssdyi taktik ya normalde biçimlendirme kısmında çevrimdışı görünür ya siyahla bu direkt mavi yani çevrim iciydi ve yeni disk oluştur demeden(sağ click yapıp) pcde görünmüyordu ssd bilgisayarimda normalde buna harf atadim sadece ve göründü o kısmı çözemedim diğer ssdlerde neden bu tarz bişey olmadi ve diğer ssdlerde efi bölümü yoktu merak ettiğimden soruyorumHarf atama işi Windows'un kendisi ile alakalı ve düzgün çalışmıyor. Normalde kendiliğinden boşta bulunan bir harfi ataması gerek.
Ürünün sıfır olup olmamasını buna bağlayamayız. Alakasız konular.
Anladım şimdi.Hayır harf atamadan bahsetmiyorum şimdi ssdyi taktik ya normalde biçimlendirme kısmında çevrimdışı görünür ya siyahla bu direkt mavi yani çevrim iciydi ve yeni disk oluştur demeden(sağ click yapıp) pcde görünmüyordu ssd bilgisayarimda normalde buna harf atadim sadece ve göründü o kısmı çözemedim diğer ssdlerde neden bu tarz bişey olmadi ve diğer ssdlerde efi bölümü yoktu merak ettiğimden soruyorum
Evet hocam bandrolü falan kapalıydı yani normal sıfır paketti ama hani dediğim gibi pcı express x1 portuna taktım ya acaba ondan dolayı olmuş olabilir mi şimdi bir testlerini yapacağım da umarım sıfırdır ya bilmiyorumAnladım şimdi.
Kutusunu açarken güvenlik bandrolü falan var mıydı? Açılmamış paket olduğunu gösterir bandrol olur.
İade ürün göndermiş olabilirler. Efi bölümü sıfır diskte olmamalı normalde.
Diskin testlerini yapın bence. Okuma yazma hızları düzgünse ve disk sağlığı iyi durumdaysa bir problem olmaz.
Hatta şu n11 ramazanmutlu satıcısından aldımEvet hocam bandrolü falan kapalıydı yani normal sıfır paketti ama hani dediğim gibi pcı express x1 portuna taktım ya acaba ondan dolayı olmuş olabilir mi şimdi bir testlerini yapacağım da umarım sıfırdır ya bilmiyorum
Okuma yazma hızı okuma 829 yazma 813 çıktı normalde 2100 verir ama psı express x4e taktığım için muhtemelen bu kadar düşük çıkıyorAnladım şimdi.
Kutusunu açarken güvenlik bandrolü falan var mıydı? Açılmamış paket olduğunu gösterir bandrol olur.
Diskin testlerini yapın bence. Okuma yazma hızları düzgünse ve disk sağlığı iyi durumdaysa bir problem olmaz.
Sıcaklık 36 çıktı fakat şu an takma biçiminden dolayı ekran kartına biraz yakın duruyor ya şu an boştu ama gene de ekran kartından alıyordur sıcaklığı bilmiyorum 36 derece şu anAnladım şimdi.
Okuma yazma hızı okuma 829 yazma 813 çıktı normalde 2100 verir ama psı express x4e taktığım için muhtemelen bu kadar düşük çıkıyor
Sıcaklık 47 çıktı fakat şu an takma biçiminden dolayı ekran kartına biraz yakın duruyor ya şu an boştu ama gene de ekran kartından alıyordur sıcaklığı bilmiyorum 47 derece şu an
Ne yazık ki yok niye öyle görünüyor anlamadım X4 TE hızın bu kadar düşmesi normal mi peki PCI x4Ürün geçmişine bakınca ürünün sıfır olduğu anlaşılıyor.
Bu arada anakartta diğer M2 SSD yuvası boş gibi gördüm. Eğer boş ise istersen bir de orada dene. Belki daha hızlı çalışır.
Hızı sınırlayan bir portta, o portun sınırladığı kadar hızda çalışması normaldir. Çünkü veriyolu o kadara izin verir.Ne yazık ki yok niye öyle görünüyor anlamadım X4 TE hızın bu kadar düşmesi normal mi peki PCI x4
X4 portu X1 den daha çok hızlı diye biliom ama benimki X1 kadar verio sanırımHızı sınırlayan bir portta, o portun sınırladığı kadar hızda çalışması normaldir. Çünkü veriyolu o kadara izin verir.