M2 SSD BİLGİSAYAR GÖRMÜYOR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lenovo Legion Y520 1 tb harddisk modelli bilgisayarıma ütopyadan ADATA SX6000PNP M2 SSD Sİ ALDIM.SSD BİLGİSAYARIN BİOS EKRANINDA TAKILI OLARAK GÖZÜKÜYOR FAKAT DİSK YÖNETİMİNDE GÖZÜKMÜYOR BİOS SÜRÜMÜNE BAKTIM EN GÜNCELİ ŞUANDA BİLGİSAYARDA YÜKLÜ 
BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİRMİ ?
BİOS EKRANI :https://prnt.sc/r40j2k
DİSK YÖNETİMİ :https://prnt.sc/r40jp3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer Windows kurulumunu baştan Legacy yani eski BIOS olarak kurduysanız Windows M.2 diskinizi bundan dolayı görmüyordur. Öncelikle bunu kontrol edin. Şöyle yapabilirsiniz Başlata msinfo32 yazıp Sistem Bilgisi aracını çalıştırın ve listede BIOS Modu karşısında UEFI yazıyor mu bakın eğer UEFI değilde Legacy yazıyorsa diskinizi Windows görmemesinin sebebi budur. UEFI bir Windows format diski oluşturup M.2 diskiniz sistemdeyken format işlemi gerçekleştirin sorun çözülecektir.

KS

Furkan Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem bilgisinde BİOS MODU karşısında UEFI yazıyor . Format atmam gerekiyor anladıgım kadarıyla formattan önce biosu nasıl güncellerim şuan güncel format atınca bios güncelliği gidermi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok atmanız gerekmiyor UEFI yazmasaydı atmanız gerekliydi. BIOS ile Windows güncellemeleri ve ayarları birbirlerini etkilemezler ve ayrı yapılırlar.

BIOS ayarlarınızda BOOT sekmesinden Boot Mode ayarnızı UEFI yapın belki eski okuma düzenindedir Legacy yani. Bu şekilde deneyin.

İşe yaramaz ise cihazınızın arkasında veya kutusunda vs. model numarası yazar numara model adı ve numarası ile sonuna Support yazıp Google üzerinden arama yaparsanız sitesine ulaşırsınız BIOS ve sürücülerine. Örneğin; Y520-SA7SG Support gibi bu örnek salladım yani. Bir kontrol edin eğer sizin şuan ki BIOS sürümünüzden günceli yoksa o zaman BIOS 'a girip sıfırlayıp öyle deneyin.

KS

Furkan Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios ayarlarından BOOT sekmesinde Boot Mode UEFI idi Legacy yapıp tekrar UEFI ye cevirdim bilgisayarı açtım görmeye başladı ssdyi sorun yok şuanda çalışıyor teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri