M2 SSD Hız Sorunu

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Arkadaşlar en son mayıs ayinda actigim bilgisayarimi bugün açtım ve aşırı bir kasma sorunu vardi Windows ve ekran karti guncellemelerinin hepsini yaptim kasma devam etti en son M.2 SSD'me test yaptim ve 270 okuma cikti bu durum uzerine SSD sagligina baktim ama saglikta %98 yaziyor ve kötü yaziyor bu ne demek bilen aydinlatabilir mi bir de nasıl duzeltirim bilgisayarimi kullanmayi biraktigimda boyle bir durum yoktu 7 ay sonra acinca oldu görsel birakiyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20241225-WA0146.jpeg
    IMG-20241225-WA0146.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 12

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Arkadaşlar en son mayıs ayinda actigim bilgisayarimi bugün açtım ve aşırı bir kasma sorunu vardi Windows ve ekran karti guncellemelerinin hepsini yaptim kasma devam etti en son M.2 SSD'me test yaptim ve 270 okuma cikti bu durum uzerine SSD sagligina baktim ama saglikta %98 yaziyor ve kötü yaziyor bu ne demek bilen aydinlatabilir mi bir de nasıl duzeltirim bilgisayarimi kullanmayi biraktigimda boyle bir durum yoktu 7 ay sonra acinca oldu görsel birakiyorum
garantiye gönder eğer garantisi varsa

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
dedğiştirirsiniz eğer hızından şikayetçi iseniz donanımsal sorunu var galiba
7 Aydir hic acmadim bilgisayari ve 7 ay once tertemiz calisiyodu hicbisey yoktu bugun actim cok zorlando guncellemeleri fln yaptim en son saglik testi hiz testi yaptim cok dusuk bir hic ve cok yuksek bir sicaklik vardi neden olabilecegini merak ettim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Adata Legend 710 ALEG-710-512GCS PCI-Express 3.0 512 GB M.2 SSD

Kullanılabilecek Yedek eşiği uyarısı. Kırmızı ile dikkat çektiği

Birde kendi yazılımı ile bakıp varsa diognastik scan yapın.

512Gb yüzde kaç doluluk oranında*

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Adata Legend 710 ALEG-710-512GCS PCI-Express 3.0 512 GB M.2 SSD

Kullanılabilecek Yedek eşiği uyarısı. Kırmızı ile dikkat çektiği

Birde kendi yazılımı ile bakıp varsa diognastik scan yapın.

512Gb yüzde kaç doluluk oranında*
85 90 gb arasi boşluk var 30 lara dusmustu sirf bisey olmasin diye 85 90 gb yaptim boslugu

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Siz öncelik olarak o kendi programı ile bakıp bir test yapın. Öncesinde boş alanı biraz daha arttırabilirseniz, gereksiz dosyaları vb silmek gibi daha iyi olur.

Yazma ömrü açısından bir sorun görülmüyor.

M.2 yi tamamen sıfırlayacağım sonra yeniden Windows kurup boş alanı yüksekken bakacağım derseni, şu aşamada zor görülüyor. Çünkü yüklü doyalarınız. kaybetmek istemeyeceğiniz veriler olabilir.

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Hocam suan dediginiz program indirmeye calisirken mavi ekran yedim bilgisayar cok gereksiz zorlaniyor
Siz öncelik olarak o kendi programı ile bakıp bir test yapın. Öncesinde boş alanı biraz daha arttırabilirseniz, gereksiz dosyaları vb silmek gibi daha iyi olur.

M.2 yi tamamen sıfırlayacağım sonra yeniden Windows kurup boş alanı yüksekken bakacağım derseni, şu aşamada zor görülüyor. Çünkü yüklü doyalarınız. kaybetmek istemeyeceğiniz veriler olabilir.

Dediklerinizi yaparken mavi ekran yedim ardindan 2 kere daha yedim ve bilgisayar otomatik onarim moduna geçti

Ekli dosyalar

• 20241225_221126.jpg
    20241225_221126.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 3

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Başka depolama alanı var mı?
Boş alanı arttırabildiğiniz kadar arttırın, sonra bir bakın.

Uzun süreli yatışlar. M.2 ssd ler üzerinde negatif etkileri de olabiliyor. Mekanik HDD ler gibi değil bunlar.

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Başka depolama alanı var mı?
Boş alanı arttırabildiğiniz kadar arttırın, sonra bir bakın.

Uzun süreli yatışlar. M.2 ssd ler üzerinde negatif etkileri de olabiliyor. Mekanik HDD ler gibi değil bunlar.
Bilgisayar otomatik onarima gecti acilmiyo şuanda hicbi sekilde

Ekli dosyalar

• 20241225_221339.jpg
    20241225_221339.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 5
  • 20241225_221414.jpg
    20241225_221414.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 5

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Artık elde o Windows sürümüne ait usb de bir iso yazdırılmış varsa onu takıp onarıma geçmeye çalışacaksınız.

A. Kullanıcı Moderatör anlatımı:

Yada kaybedecek hiçbirşeyim yok derseniz, temiz kurulumla devam edeceksiniz.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Shift tuşuna basılı tutun ve ardından Yeniden Başlat'a tıklayın. Bilgisayar yeniden başlatılana kadar Shift tuşunu basılı tutmaya devam edin. Sorun Gider'i seçin. Gelişmiş Seçenekler >

Benim bildiğim bu var, yalnız sizdeki durumla uyacakmı.
Bir ihtimal yine mavi ekrandan restarta dönerken deneyin.

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Shift tuşuna basılı tutun ve ardından Yeniden Başlat'a tıklayın. Bilgisayar yeniden başlatılana kadar Shift tuşunu basılı tutmaya devam edin. Sorun Gider'i seçin. Gelişmiş Seçenekler >

Benim bildiğim bu var, yalnız sizdeki durumla uyacakmı.
Bir ihtimal yine mavi ekrandan restarta dönerken deneyin.
hicbir sekilde sifirlamaya izin vermiyor mecburen garantiye yollayacağız artık

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Elde başka bir depeolama aygıtı SSD, HDD, varsa Adata yı çıkartıp. Bunu takabilirsiniz. Buna Windows temiz kurulum.
Sonra ADATA yı takarsınız. Kurtarmak istediğiniz dosyalar, belgeler, sizin için önemli olanlar varsa kurtarmayı deneyebilirsiniz.

KS

GÖKTUĞ EFE ÇOBAN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
11
Elde başka bir depeolama aygıtı SSD, HDD, varsa Adata yı çıkartıp. Bunu takabilirsiniz. Buna Windows temiz kurulum.
Sonra ADATA yı takarsınız. Kurtarmak istediğiniz dosyalar, belgeler, sizin için önemli olanlar varsa kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Var hocam fakat temiz kurulum yapabilmek için windows iso yazili bi bellegim yok ve erisemem muhtemelen

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri