M2 SSD Önerisi (Sadece Oyun Için)

Jushcced

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhabalar,
Başlıkta 'da belirttiğim üzere (Sadece oyun için) SSD arayışındayım. Oyunlarda haritalar daha hızlı yükleme ve hızlı olması vs. Özellikle Battlefield 2042 oyuna girişte ve oynarken çok geç kalıyorum harita yükleme ekranında haliyle çok sıkıcı olmaya başladı.
Sistemimde şuanda 1 Adet Samsung 860Evo 250GB ve 2 Adet 1TB WD Blue var sistemim 860Evo'da kurulu ve onu bozmayacağım, sadece HDD 'de olan Oyunların bir kısmını alacağım M2 SSD 'ye aktaracağım.
Epey bir süre M2 SSD arıyorum. Bütçe olarak 1700-1800 TL civarına kadar çıkabilirim. Bir kaç forumda gördüğüm kadarıyla Dram ve Dramsiz olmasına dikkat edin denmiş kafam bir hayli karıştı. Nasıl anlayacağım oyun için hangisinin daha iyi olduğunu bu yüzden ne alacağımı bilemedim. Anakartım Asus B360M-A serisi 2 Adet M2 SSD destekliyor fotoğrafını buraya ekliyorum;
1 Adet 1 TB istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum.
13-119-086-V80.jpg

Sistemim;
ANAKART:
Asus Prime Intel B360M-A
İŞLEMCİ: İntel Core i5 8400 2.8Ghz
EKRAN KARTI: MSI GeForce GTX 1660Ti NVIDIA
RAM: GSKILL Ripjaws V Red 16 GB

İmza kısmında 'da mevcut.

KS

Jushcced

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Peki sizce 970 Evo+ alınır mı aralarında fiyat farkı olarak 200TL gibi bir rakam oynuyor. Çok bir fark olur mu ne kadar önemli olur ? 980'i araştırdım 970Evo plus almak varken 980'i almak mantıksız denilen gibi birçok söylem var. Eğer 970 980'den daha iyi ise 200TL gibi bir fark sorun etmez.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Depolama amaçlı kullanacaksanız, ilk açılış ve yükleme ekranları dışın da bir farkı yok, illa pahalı bir marka almanıza gerek yok, normal bir SSD almanız yeterli.

faruk1643

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Peki sizce 970 Evo+ alınır mı aralarında fiyat farkı olarak 200TL gibi bir rakam oynuyor. Çok bir fark olur mu ne kadar önemli olur ? 980'i araştırdım 970Evo plus almak varken 980'i almak mantıksız denilen gibi birçok söylem var. Eğer 970 980'den daha iyi ise 200TL gibi bir fark sorun etmez.
970 + 3500-3300 arada çok az fark var fiyat farkına değer mi siz karar verin.

KS

Jushcced

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Depolama amaçlı kullanacaksanız, ilk açılış ve yükleme ekranları dışın da bir farkı yok, illa pahalı bir marka almanıza gerek yok, normal bir SSD almanız yeterli.
970 + 3500-3300 arada çok az fark var fiyat farkına değer mi siz karar verin.
Anladım. Evet depolama amacıyla kullanacağım ve haritaları daha hızlı yükleme, açması gibi aralarında ciddi fark olsaydı değerdi düşününce mantıklı. Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Samsung kalitesinin şaşırtmayacağını düşünüyorum. Ayın 5'inde tercihimi 980'den yana yapacağım.

MEDAXs

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Oyun içinse kingston nv2 1tb işinizi görür oyunlara hızı gayet yeterlidir.

Anladım. Evet depolama amacıyla kullanacağım ve haritaları daha hızlı yükleme, açması gibi aralarında ciddi fark olsaydı değerdi düşününce mantıklı. Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Samsung kalitesinin şaşırtmayacağını düşünüyorum. Ayın 5'inde tercihimi 980'den yana yapacağım.
Sadece oyun için 980 e o kadar paraya vermeye değmez gibi hocam ama sizin kararınız tabi.

KS

Jushcced

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Oyun içinse kingston nv2 1tb işinizi görür oyunlara hızı gayet yeterlidir.

Sadece oyun için 980 e o kadar paraya vermeye değmez gibi hocam ama sizin kararınız tabi.
O marka ve SSD 'yi de çok inceledim ancak sorun yaşayan çok olmuş diğer araştırdığım forumlarda, yabancı forumlarda Hiç Kingston marka bir teknolojik bir cihaz da kullanmadım sanırım bu yüzden biraz tırstım diyelbilirim. Kingston'un KC3000 serisi çok iyi diyorlar ama oda çok gereksiz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri