M2 SSD performans sorunu

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Adata x8200 M2 var 512 GB 3500/2300 hızında ama en fazla 1600e 1200 gördüm. Anakart x470 gaming plus MSI yardımlarınızı bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızdaki m2 soketlerinin sadece işlemci altında olanı PCI-E x4 hızında diğeri x2 hızında eğer böyle ise yani diğer tarafta takılıysa işlemci altındaki sokete alın SSD 'nizi sorun çözülecektir.

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çevirici aldım sonuç yine aynı diğer slota denemedim vida takmakta zorlandım oraya yarın denicem bakalım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burhan Zengin' Alıntı:
Çevirici aldım sonuç yine aynı diğer slota denemedim vida takmakta zorlandım oraya yarın denicem bakalım

Bakın anakartınızın kitapçığını inceledim belirtilmiş PCI-E hızını sadece m2-1 slot destekliyor denmiş ve o slot işlemci altındaki slot yani oaraya takarsanız sonuç olumlu olur büyük bir ihtimalle.

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediniz yer takamadigim yer sanırım vida takamamistim bende Alta takmıştım

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aparattançıkan vidayla taktım inşallah düzelir

Düzeldi gibi ama tam performans yok yinede

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onlar kurulu live update var zaten guncelliyor sadece raid driver yok oda Windows M2 de olduğu için hata veriyor ordan

Değerler çok güzel bundan olacağını düşünmemiştim oraya baktım baya setly farklı idi ben oraya takicaktim vida mı olmadığından takamamistim diğer yere saniyede takmıştım orda kalmıştı

Aparatla gelen vidayı taktım Allah'tan oturdu yoksa tüm sistemi sökmek zorunda kalacaktım

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3348 1767 çıktı yüzde 54 dolu sanırım ondan yazma düşük çıktı biraz tüm verilerde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir, doluluk oranı SSD performansını düşüren unsurlardan birisidir. Ama değerler güzel çok fark yok üzerinde yazanlardan.

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yazmada sorun var tek baya düşük geldi bilmiyorum dolu olunca performans düşüyor mu birisi olmaz dedi ama

Vida etkilemez dimi normale göre küçüktü ve tamsıktım mı bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemdeki pek çok şey bunu etkiler doluluk veya o an başka bir şey tarafında kullanılıyor olması gibi pek çok olay var ki 2000 mb/s kutusunda yazan size 1700 küsür çıkmış çok kafaya takılacak bir durum değil ki o 300 küsür farkı zaten bu kadar hızda anlayamazsınız. Takılmayın böyle ufak ayrıntılara bir sorununuz yok.

Vida eğer düzgün oturtmuşsa SSD 'yi temas vs. gibi bir sorun yoksa ve başka bir elektriksel yere temas etmiyorsa sorun yok demektir ve bence kendi vidasını bulun bir yerden ki uzun vadade olası sorunlar ortadan kalksın.

KS

Burhan Zengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen öyle resim atılsa atcamda Instagram verir misiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri