M2 SSD TAVSİYE 1 TB - BÜTÇE 1500 TL

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
HDD diskten takılan bir oyunu SSD diske alıp kontrol edin. Eğer yine sorun olursa işlemci veya başka bir şeydir. Ama sorun çözülürse diskten olabilir.
Dediğiniz gibi kontrol ettim ve takılma vs yoktu hocam, bende akabinde biraz daha bütçemi arttırarak önerdiğiniz şu ssd yi aldım.

Adata 1TB XPG SX8200 Pro

Size son olarak şunu soracağım sistemim şu an hali hazırda olarak 240 gb sata ssd ye kurulu benim fikrim şu yönde ben sata ssd yi windows a ayırmayı düşündüm m2 ssd yi ise oyun vs uygulamalarım için kullanmayı düşünüyorum bölmeden , sizce mantıklımı ?

Birde anakartımda pcı-4 m2 ssd yuvasıda var pcı 3 te var pcı 4 e taksam son hızları almam açısından daha etkili olurmu ? başka bir m2 ssd im yok şuanda zaten.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Dediğiniz gibi kontrol ettim ve takılma vs yoktu hocam, bende akabinde biraz daha bütçemi arttırarak önerdiğiniz şu ssd yi aldım.

Adata 1TB XPG SX8200 Pro

Size son olarak şunu soracağım sistemim şu an hali hazırda olarak 240 gb sata ssd ye kurulu benim fikrim şu yönde ben sata ssd yi windows a ayırmayı düşündüm m2 ssd yi ise oyun vs uygulamalarım için kullanmayı düşünüyorum bölmeden , sizce mantıklımı ?

Birde anakartımda pcı-4 m2 ssd yuvasıda var pcı 3 te var pcı 4 e taksam son hızları almam açısından daha etkili olurmu ? başka bir m2 ssd im yok şuanda zaten.
Öncelikle Windows M.2 üzerine kurulursa daha iyi olur. Anakartındaki PCie 4.0 slotuna takabilirsin sana sunulan değerleri görmende problem olmaz.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Öncelikle Windows M.2 üzerine kurulursa daha iyi olur. Anakartındaki PCie 4.0 slotuna takabilirsin sana sunulan değerleri görmende problem olmaz.
peki m2 yi bölmek istesem işletim sistemi ve bi kaç program vs için kaç gb c'ye yer ayırmak mantık lı ?

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bölmenin bir anlamı yok aslında ama bölebilirsin. 1 TB ssd 960 GB falan gözükür. 300-660 gibi yapabilirsin ama bence hiç gerek yok.
Şundan ötürü diyorum hocam, olası bir çökme vs olması durumunda veya format durumunda uygulamaların silinmemesi veya tekrar taşımak için uğraşmamak adına bu şekilde kullanıyorum.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Şundan ötürü diyorum hocam, olası bir çökme vs olması durumunda veya format durumunda uygulamaların silinmemesi veya tekrar taşımak için uğraşmamak adına bu şekilde kullanıyorum.
Format durumunda diski 2ye bölmen bir şey değiştirmez. Dediğinin olması için 2 disk gerekli. Windows için ayrı dosyalar için ayrı. Format atarken çünkü diski biçimlendiriyorsun. O yüzden 2 tarafıda biçimlendirir.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Format durumunda diski 2ye bölmen bir şey değiştirmez. Dediğinin olması için 2 disk gerekli. Windows için ayrı dosyalar için ayrı. Format atarken çünkü diski biçimlendiriyorsun. O yüzden 2 tarafıda biçimlendirir.
Anladım hocam neyse bir gelsinde bakalım dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle. :)

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Anladım hocam neyse bir gelsinde bakalım dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle. :)
Çökme durumları eskisi gibi değil artık. HDD kullandığımız için eskiden o şekilde oluyordu. Şimdi artık yok denecek kadar az oluyor bu durumlar o yüzden için rahat edebilir. Ayrıca aldığın SSD kötü bir model değil zaten. Güzel bir model olduğu için dert edilecek bir şey yok yani

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Anladım hocam çok teşekkürler, son olarak bu m.2 ssd de dram var diye biliyorum ?

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
hocam sizi aktif gördüm konuyu gördüm bir danışmak istedim dram nedir yani bi araştırma yapayım dedim pek anlayamadım yani çok işlerin içinde değilim yabancı olduğum birçok kelime var ve crucial ın tüm ssdlerinde mi dram yok

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
hocam sizi aktif gördüm konuyu gördüm bir danışmak istedim dram nedir yani bi araştırma yapayım dedim pek anlayamadım yani çok işlerin içinde değilim yabancı olduğum birçok kelime var ve crucial ın tüm ssdlerinde mi dram yok
Kısaca dram SSDlerde bulunan bir bellek aslında. Marka ve modele göre değişiyor her ssd de yok fakat bazılarında var. Avantajlarından biride ssd yi uzun ömürlü yapmak.

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Kısaca dram SSDlerde bulunan bir bellek aslında. Marka ve modele göre değişiyor her ssd de yok fakat bazılarında var. Avantajlarından biride ssd yi uzun ömürlü yapmak.
şimdi benim için daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim p5 plusta bu dram var mı

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
şimdi benim için daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim p5 plusta bu dram var mı
Evet var. Örnek olarak PNY CS 3030 da var Samsung 970 plus ta var. Samsung 980 proda var. XPG 8200 de var. P5 te var.

Mesela P3 te P3 plus ta yok. Samsung 980 de yok. Sn750 sn 770 sn 570 te yok.

Modellere göre değişiyor yani. Dramli SSD daha uzun ömürlü olduğu için tercih etmek daha mantıklı oluyor.

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Evet var. Örnek olarak PNY CS 3030 da var Samsung 970 plus ta var. Samsung 980 proda var. XPG 8200 de var. P5 te var.

Mesela P3 te P3 plus ta yok. Samsung 980 de yok. Sn750 sn 770 sn 570 te yok.

Modellere göre değişiyor yani. Dramli SSD daha uzun ömürlü olduğu için tercih etmek daha mantıklı oluyor.
çok sağolun bilgilerinizden herkes yararlarınıyor :D

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Ssd geldi taktım değerler bu şekilde..

Ekli dosyalar

• M2 DEĞERLER.PNG
    M2 DEĞERLER.PNG
    88.2 KB · Görüntüleme: 8