Hocam yurtdışına gideceğiniz için orda sistem toplamak çok daha ucuza denk gelir. Burda sistemi satıp ordan satın almak da çok mantıklı değil ama. Ülkemizde düzgün fiyatlara düşmüş ps5 pro. Yurtdışında durum nedir tam bilmiyorum.
Ne tür oyunlar oynuyorsunuz? Oynadığınız türde oyunlar playstation'da var mı? Yaşayacağınız yerde tv/monitör olacak mı? Bunları kendinize sormanız ve fiyatları da katıp ona göre düşünmek gerekir.
Yurtdışında gaming laptop'lar türkiye'deki gibi fiyatlarda olmayabilir. 2000 euro civarına 5070'li laptoplar siz gidene kadar piyasaya çıkacaktır. Hem 4070 super'den boşalan nvidia açlığınızı yeni bir ekran kartıyla doldurursunuz hem de yeni bir model olur

Aynı şekilde fiyatı mouse kulaklık gibi bileşenleri de fiyata katarak düşünmek gerekir.
Ayrıca bilgisayarınızı babanızın dediği gibi ofiste kullanılmasına izin verin. Satılmasın ya da zarar görmesin o kasa. Madem önemi büyük, siz dönünce elinizde ne varsa (macbook, ps5 pro, gaming laptop) satıp eski sisteminize geçebilirsiniz.
Kararı ben değil siz veriyorsunuz hocam, yazmışsınız ben de yorumumu yaptım. Siz gideceğiniz yerin fiyatlarını araştırmıyorsanız benim sizi yönlendirmemden mi ümit bekliyorsunuz?