Yardım Maddi Sıkıntılar Ve Çözüm Arayışım

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba arkadaşlar,

Biraz sıkıntılarım var. Şöyle anlatayım: 29 yaşındayım. Bir zamanlar nişanlıydım; evlenmemize 3–4 ay kala, en yakın arkadaşım tarafından aldatıldım. Şu an duyduğuma göre ikisi de evlenmiş. Neyse, bunları bir kenara bırakalım. Yaklaşık 4–5 adet icra dosyam var. Evlenme hazırlığı yaptığım dönemde iki bankadan yüklü miktarda kredi çektim. Ödeyemeyince mecburen icralık oldum. Şu anda bankalar tarafından e-hacizim var, ayrıca araca da el konuldu. Bir kısmı bununla kapandı ama üzerimde başka bir şey yok.

Bu durum beni iyice bunaltıyor. Faizler zaten artmış durumda; ödeyemedikçe borçlar daha da büyüyor. Çevrem yok. En yakın arkadaşım vardı, o da bahsettiğim şekilde nişanlımla birlikte oldu. Bu olaydan sonra kimseye güvenim kalmadı, bundan sonra da güveneceğimi sanmıyorum. Damat tarafı tarafından alınan eşyaları ikinci el olarak sattım ama bu da benim için bir çare olmadı. Borçlar hâlâ duruyor ve giderek katlanıyor.

Bunları anlatma sebebim şu: İnsanlar, tanımadığı birine derdini daha rahat anlatır derler ya, işte mesele tam olarak bu. Diğer bir sebep ise bana üzülmenizi ya da acımanızı istememem. Sadece bana biraz akıl vermenizi istiyorum. Bu borçları en kısa sürede nasıl kapatabilirim? Lütfen “avukata gidip konuş”, “bankayla anlaşıp indirim yapabilirsin” gibi şeyler yazmayın. Zaten elimde para olsa bu indirimlerden yararlanırım.

ÖrümcekAdam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar,

Biraz sıkıntılarım var. Şöyle anlatayım: 29 yaşındayım. Bir zamanlar nişanlıydım; evlenmemize 3–4 ay kala, en yakın arkadaşım tarafından aldatıldım. Şu an duyduğuma göre ikisi de evlenmiş. Neyse, bunları bir kenara bırakalım. Yaklaşık 4–5 adet icra dosyam var. Evlenme hazırlığı yaptığım dönemde iki bankadan yüklü miktarda kredi çektim. Ödeyemeyince mecburen icralık oldum. Şu anda bankalar tarafından e-hacizim var, ayrıca araca da el konuldu. Bir kısmı bununla kapandı ama üzerimde başka bir şey yok.

Bu durum beni iyice bunaltıyor. Faizler zaten artmış durumda; ödeyemedikçe borçlar daha da büyüyor. Çevrem yok. En yakın arkadaşım vardı, o da bahsettiğim şekilde nişanlımla birlikte oldu. Bu olaydan sonra kimseye güvenim kalmadı, bundan sonra da güveneceğimi sanmıyorum. Damat tarafı tarafından alınan eşyaları ikinci el olarak sattım ama bu da benim için bir çare olmadı. Borçlar hâlâ duruyor ve giderek katlanıyor.

Bunları anlatma sebebim şu: İnsanlar, tanımadığı birine derdini daha rahat anlatır derler ya, işte mesele tam olarak bu. Diğer bir sebep ise bana üzülmenizi ya da acımanızı istememem. Sadece bana biraz akıl vermenizi istiyorum. Bu borçları en kısa sürede nasıl kapatabilirim? Lütfen “avukata gidip konuş”, “bankayla anlaşıp indirim yapabilirsin” gibi şeyler yazmayın. Zaten elimde para olsa bu indirimlerden yararlanırım.
Başka Birine Kredi Çektirmeyi Deneyin

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Onların Üstüne Yıkın Borçu
Dolandırıcı ya da sahtekâr değilim kardeşim. Belki yaşın küçüktür. Zaten 4–5 tane icra dosyam var. Bir de başkasının üzerinden kredi çekip ona yıkarsam bankalar bunu incelemeye alıyor; kimin, neyi, hangi hesaba attığı net şekilde görünüyor. O yüzden bir de bu işten davalık olmak istemiyorum.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Dolandırıcı ya da sahtekâr değilim kardeşim. Belki yaşın küçüktür. Zaten 4–5 tane icra dosyam var. Bir de başkasının üzerinden kredi çekip ona yıkarsam bankalar bunu incelemeye alıyor; kimin, neyi, hangi hesaba attığı net şekilde görünüyor. O yüzden bir de bu işten davalık olmak istemiyorum.
Benim bildiğim kadarıyla kredi borçları bir müddet sonra varlık yönetim şirketlerine devrediliyor ve epey düşük bir miktar ile kapatılabiliyor tabi buna taksit de uygulanıyor olması lazım. Onun haricinde sigortalı iş var ise maaşın üçte biri kesiliyor borçtan düşülüyor. Tekrar birilerinden borç almak vs. hem yanlış bir hamle olur hem de ahlaki olarak da yanlış. Ödemesi mümkün olmayacak borç alıp da başkalarını da mağdur ederek sorun çözülmez.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
İcra edilecek bir malınız olmadığında sadece maaşınızın 3'te 1'ine el konulur. Borçlara faiz işlemeye devam eder. Eğer borç faizini maaşınızın 3'te 1'i de kapatamazsa o borç sürekli hale gelir. Borcunuzu ve maaşınızın ne kadar olduğunu sadece siz bilebilirsiniz.

Elden maaş alacağınız bir iş olursa buna icraa gelemez. Ancak bu da sahtekârlığa yakın bir durum. Sigortanız yatıyorsa bu da takibe girebilir. Borç ve faizi zamanla giderek katlanır. Alternatifleri yazıyorum ki kendiniz bir şeye karar verirsiniz. Kararınıza ben karışamam. Şahsen ahlaki açıdan ben böyle bir şeye girişmezdim.

Yüksek maaşlı iş bulmak veya yurt dışında tanıdığınız varsa yurt dışında daha yüksek maaşlı bir iş bulup borçları ödemeyi ve kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında daha mantıklı bir alternatif gelmiyor aklıma. Umarım yardımı dokunur.

Son olarak eğer yorucu olmayan bir işte çalışıyorsanız ve hala gücünüzle vaktiniz kalıyorsa 2. işte çalışabilirsiniz. Böylece gelir durumunuzu artırma şansınız olabilir. Bir alternatif de bu olabilir.

Son düzenleme:
KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@KOCAEFE @Arthur Morgan Diyeceklerimden dolayı şimdiden kusura bakmayın ama eskisi gibi değilim. Psikolojim iyice altüst oldu. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor, her şey üst üste geliyor. O kadar çok yoruldum ki artık kimseye güvenim kalmadı.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
@KOCAEFE @Arthur Morgan Diyeceklerimden dolayı şimdiden kusura bakmayın ama eskisi gibi değilim. Psikolojim iyice altüst oldu. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor, her şey üst üste geliyor. O kadar çok yoruldum ki artık kimseye güvenim kalmadı.
Yanlış anlaşılacak bir şey yok dostum. Bizler sadece yardımcı olmak için fikir verebiliriz en fazla. Elimizden başka şey malesef gelmiyor. Yurtdışında çalışma işini mutlaka düşünün derim ama icralık durum varken yurtdışına çıkış yasağı gelir mi onu bilmiyorum.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Yanlış anlaşılacak bir şey yok dostum. Bizler sadece yardımcı olmak için fikir verebiliriz en fazla. Elimizden başka şey malesef gelmiyor. Yurtdışında çalışma işini mutlaka düşünün derim ama icralık durum varken yurtdışına çıkış yasağı gelir mi onu bilmiyorum.
Yurt dışına çıkmam için de para lazım. Bankalar tarafından e-haciz konulduğu için, yurt dışına çıksam bile banka hesabım engellenebiliyor. Bu yüzden kendi hesabımı kullanamıyorum. Ancak bir dostumun ya da bir başkasının üzerine hesap açılıp, o karta ben erişirsem yurt dışında geçerli oluyor

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Borç sebebiyle yurtdışına çıkış yasağı uygulanmaz. Evet bu yöntem denenebilir.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
hocam aslında saglam bır avukat ıle sızı aldatan kansızlara bunu odettırebılırsınız . sonucta dolandırılmıs sayılıyorsunuz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
hocam aslında saglam bır avukat ıle sızı aldatan kansızlara bunu odettırebılırsınız . sonucta dolandırılmıs sayılıyorsunuz
Peki bu nasıl olmuş oluyor?

Altın aldırıp altınları toplayıp kaçmış mı?
Eşya aldırıp sonra eşyaları taşımış mı?
Ev, araba, taşınmaz mal aldırıp bunları üzerine mi yaptırmış?

Nasıl dolandırılmış sayılıyor? Hangi yasa maddesine dayanarak bu kanıya vardınız?

Maddi kayıp olmadığı durumda dolandırılma sözkonusu olmaz. Burada farklı bir durum sözkonusu. Bilmediğiniz konuda yorum yapmayın lütfen. Dolandırma farklı bir kapsama girer ve ciddi bir suçtur. İftiraya girecek iddiada bulunup mahkemede kendinizi zor duruma sokabilirsiniz. Bunları atlamayın.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Peki bu nasıl olmuş oluyor?

Altın aldırıp altınları toplayıp kaçmış mı?
Eşya aldırıp sonra eşyaları taşımış mı?
Ev, araba, taşınmaz mal aldırıp bunları üzerine mi yaptırmış?

Nasıl dolandırılmış sayılıyor? Hangi yasa maddesine dayanarak bu kanıya vardınız?

Maddi kayıp olmadığı durumda dolandırılma sözkonusu olmaz. Burada farklı bir durum sözkonusu. Bilmediğiniz konuda yorum yapmayın lütfen. Dolandırma farklı bir kapsama girer ve ciddi bir suçtur. İftiraya girecek iddiada bulunup mahkemede kendinizi zor duruma sokabilirsiniz. Bunları atlamayın.
adam evlenmek ıcın cektıgı kredılerden ıcralık olmus maddi kayıpdan mı bahsediyorsun sen ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
adam evlenmek ıcın cektıgı kredılerden ıcralık olmus maddi kayıpdan mı bahsediyorsun sen ?
Yasadan bahsediyorum ben. Hangi yasaya dayandırıyorsun ve hangi suçlamayı yapıyorsun? Ben 7 tane kanun kitabı okumuş biriyim. Senin bahsettiğin yasayı bilmiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri